valborg

Jag kan slå vad om att norrmännen aldrig hört om det. Valborg alltså. Men det är det idag, och jag ska jobba dubbelskift. Först 8 timmar sen ner till Ida och Sof för att hjälpa dom med deras inventering. Ida mutade mig med godis, hon känner mig, så hon vet att det är ett säkert kort att spela. Antagligen det mest säkra...

Har precis ätit frukost, macka med ost och skinka, och eftersom att det är fredag idag får man ta O'boy, så det gjorde jag! Gott var det! :D

Amanda - I'm yours

20:21

Jag och Ida har kommit på att köttbullar, mos, sås och lingon är en osalgbar kombo. Och det är antagligen det godaste man kan äta. Vi kom iaf inte på något bättre när vi satte tänderna i varsin varm köttbulle.

Nu ska vi kolla sex and the city filmen. Trots det är jag väldigt avundsjuk på mammi och pappi, som just nu sitter i arena och kollar på drott. Jag vill meeeeeed!

Amanda - T O B B E , M I C K E  &  S T E F F E N!

hemma

Nu ska jag baka bröd, igen. De som jag bakade i söndags var till Emma och mig, så det höll inte så länge, men nu ska jag göra ett till. Dundersnabbt filmjölksbröd heter det. Det var gott och det gick ju dundersnabbt så vi kör på det igen! :)

Till kvällsmat blir det köttbullar med potatismos och gräddsås. Älskar!

Amanda - Det är extrapris på förälskelser och romanser

08:46

Morning sungshines!

Sitter och äter frulle, igen. Har en kort dag på jobbet idag. Skönt som fasen! :D

Förresten, det är officiellt nu, vi är tillsammans. Jag och Dean då. Jag tror att Emms och Samfortfarande bara datar.


Åh, han har stil, min man :)

-Sir, can I help you with anything?
- O H  M Y  G O D,  Y E S !

Amanda - Blinded by the light

19:49

Nu har vi precis ätit pannkakor som jag stod och stekte. 2 satser till 2 ½ personer. Louise åt pasta och köttfärssås men frågade om hon fick lite till efterätt, och det fick hon ju självklart! :) Men det roliga är att trosta att hon åt en portion med mat innan, så fick hon ner nästan lika många pannkisar som jag. Usch, jag är proppmätt nu. Så där äckligt mätt. Pizza-mätt, du vet mamma... Usch, det är inte kul!

Sitter och väntar på Emms, vi har date idag igen. (Det är nästan dax att ta är-vi-tillsammans-snacket snart!) För att fördriva tiden lite ska jag kolla Andra Avenyn så att jag och Sof kan disskutera ämnet på lunchen imon! :)

Amanda - Fireflies

regnrusk

Fy fasiken vilket väder vi har haft här idag. Regn hela dagen. Typiskt en sån dag som man bara vill stanna hemma och mysa framför en serie (förslagsvis Supernatural eller Gossip Girl) med en kopp te och stor stickad kofta. Överväde till och med att ringa till chefen imorse och sjuanmäla mig. Så tänkte jag ringa till Emmas chef och sjukanmäla henne och säga till Emma att hennes chef ringde och sa att hon fick betald ledighet idag, helt random liksom. Men jag kom fram till att om nu Linda skulle tro på mig, skulle inte Emma gå på den lätta. Så det sket sig.
Har iaf lyckats genomlia dagen utan större men för livet, möjligen att mina fötter aldrig kommer att fungera som dom ska igen, men lite får man väl tåla!?

Ska knåpa ihop en matlisat och släpa mig upp till rema. Mjölk, smör och ost är helt slut, så jag har dessvärre ingen utväg...

Jag har fått utslag på min höger arm, precis vid armbågen. Det är efter de där jädrans pallarna som är aldeles smutsiga och ger flisor.

Amanda - Näst sista AA idag alltså?!

1004228

Tjoho!
Sitter och äter frukost i min ensamhet. Roligare saker finns det, vill jag lova. Jag kan inte ens säga att vädret gör en på bättre humör. Det spöregnar. Underbart att det tar 10 minuter från busshållsplatsen till jobbet! Men iofs, jag är i Stavanger, så om en timme kan det ju vara strålande sol och +30. Det kan dock lika gärna vara snöstorm...

Jobbar till 16 idag. Underbart med en ledig eftermiddag. Har dock lite att stå i (som jag sa till Emma igårkväll, innan jag låg i en hög på golvet och asgarvasde åt mitt ordval).

På lördag ska jag leka med min fina Linnéa! :D

Amanda - PUSS

go kväll!

Sitter just nu och myser i min säng med lite nötter och torkad frukt. Lagade en köttgryta till kvällsmat. Inte för att skryta, och om man får säga det själv; Fasiken vad god den blev! ^^

För övrigt tycker jag lite synd om mig själv här borta... Eller rättare sagt, jag tycker synd om mina knölhögar till fötter. De gör oooooont! :(

Snart kommer Emms hem, då ska vi på date. Inte hon-och-jag-date, utan dubbeldate. Min heter Dean och hennes Sam. Deras pappa kommer nog kanske med på ett hörn med, men hey, vad gör de? Man kan såga såhär; Man ser var hans sönder har fått sina utseenden ifrån... Eller med andra ord, han är het!


Dean och Sam. L I L L A !

Amanda - PUUUUSS

100425

Igår var den bästa dagen på länge. Vaknade 07:20, gick upp och kollade Couger Town med Emma som skulle till jobbet. När Emms hade gått gick jag ut för att gå en runda nere vid vattnet längs godalen. Kom hem, väckte Ida och stekte amerikanska pannkakor till oss och Louise. Sen bar det in till stan där vi lunchade på ett mysigt fik. Italiensk bönsallad, oliverna var nästan godare än dom i Italien. Men bara nästan. Tog bussen hem, gick upp till rema och handalade och köpte varsin glass och sattte oss på ballkongen i eftermiddagssolen och njöt. Jag och Louise blev trött och gick och la oss och mös i min och Idas säng. Vaknade, gjorde mat och sen in till stan igen en fika på cafét vi var på tidigare på dagen. Väl där fick Emma inte köpa te för hon var inte 20, så ist gick vi till Beverly för ett en öl, som blev två öl, som slutade i 3. Jag fick ont i huvudet och tog bussen hem kl 12 medan de andra dansade vidare på Dickens.

Idag har jag och Ida varit på spinning. Kom hem och åt, Ida gjorde en morotskaka och den åt vi tillsammans med Louise och Amanda, som kom och hälsade på. Nu har jag bakat bröd till mig och Emma, ett nytt utan jäst, med fil och massa torkade frukter och nötter. Det kommer nog bli gott! :)

Ska hjälpa Emma och Ida med sminkning, de ska på gala i Trondheim i helgen, och sen blir det en tugga av vårt bröd till Supernatural (om watchxoinline vill funka nu....... :@)

Amanda - Train

100423

Heeeeeeeelg!
Och solen skiner. Jag älskar. Men det snöade för några timmar sen så riktigt helt lycklig är jag inte...

Idag har jag:
- Monterat en grill (28 steg, 37 delar och 711 muttrar, skruvar och fan och hans moster)
- Monterat ett bord som egentligen inte ville bli monterat
- Bandagerat mina stackars fötter med en packe plåster

Ikväll blir det räkfrossa. Vi har ett promblem dock: Räkorna för 29.90 på rema är slut. Inte ens en liten räkbebis fans kvar. Verkar som om hela Stavanger har bestämt sig för att ha fredagskos.

Amanda - Mamma Mia :)

100421

Tjoho!

Sitter och äter frulle, macka med ost och paprika och Emmas te. Jag ska fixa håret nu och sen till jobbet där jag har lite att fixa med innan bossen anländer.

Amanda - PUSS

100420

Jasse och Simon fyller år idag. Fick en smärre chock när jag insåg att den lille skitungen är myndig nu....

Ska dra till skatteverket och sitta där och vänta i sju svåra år. Måste fixa med den jävla deklarationen som aldrig kommer. Åååååååååååååh så tråååååkigt!

Amanda - Skitdag

helgen

Gårdegen var hur chill som hälst. Spenderade dagen med min bebis, supernatural, couger town, gossip girl, family guy och how i met your mother. Och Emma. Min tv-serie-nördiga-fruga. Jag är glad att jag har dig, som förstår att ibland måste man kolla 5 avsnitt supernatural på en och samma dag, fast än att man får mardrömmar och inte kan sov efter.

Nu ska jag konventera de andra två till tv-serie-religionen. Ska dra på ett avsnitt Gossip Girl. Risken att jag kommer få förklara alla invecklade förrhållanden är jävligt stor, men vad gör man inte?

Amanda - Prata med mamma halv 10 PUNKT

Jag har ett problem...

...jag vet inte vad jag ska äta ikväll. Det känns som om man borde klurat ut det klockan kvart i 8, men icke. (man vet att man varit i Norge för länge när ck ser lustigt ut) Jag tror det får bli nyposoppa och äggmacka. För att det är det jag kan komma på som tar så lite tid som möjligt.

Gjorde ett försök med Bettan (min cykel) men det blev inget bra när det inte finns någon som hjälper till. Styret blev till och med sneare än utgångsläget. Jaja, jag kan ju ändå inte cykla på henne imon.

Jag bestämmde mig för att kolla förra veckans så ska det låta, det var dåligt av mig, för när jag såg alla program som sänts under själva bilden, kom jag på att jag satt hemma i vår fina gröna soffa, i vårt fina gula vardagsrum de senaste två avsnitten. Då blev jag lite ledsen och ville ringa mamma, men så kom jag på att hon var på rid-möte. Då stängde jag av skiten och tryckte på Bossen på spotify ist. Candy's room och den akustiska versionen av Born to run hjälpte lite.

Amanda - I'll love you with all the madness in my soul

torsdag

Jag har kommit på att jag har världens bästa chef och jobbarkompis! Idag fick Linda reda på att jag fyllde år för ett tag sen. Hon blev sur att jag inte sagt något till henne och frågade om Siv visste det. Det visste hon, men hon fick reda på det dagen efter. Så gick det ett tag och det var inget mer med det men så ropar Siv på mig från kontoret. Jag går dit och där står de sötnosarna med en bägare med lakritsglass (min favvo) och ett paket med ett kort på. Då har de vatt och köpt choklad och lakrits till nere på ica. Åh jag blev så glad! :D

Nu sitter jag och smaskar på cashewnötter och ska snart ta itu med cykelstyret som är skevt och handbromsarna som sitter för långt ner. Köpte en pump idag på jobbet, men den funkade inte. Inte så stor förlust då den kostade 15 spänn med personalrabbaten.

Amanda - Vi pratar om vart vi ska just inatt, men jag antar att vi menar hela livet

100415

Bussen strejkar nog idag. Sitter och letar som en galning, men hittar ingenting, inte ens på deras hemsida står det. Det står att bussaran kanske inte går torsdag morgon, men hey! Det är torsdag morgon nu. Det vore bra om någon lat kolumbus.kontors-nisse ville pallra sig till jobbet och medela mig. Nu!

Dessutom är det moln ute, är inte det typiskt när jag väl ska gå till jobbet.

Amanda - Underbar start på dagen!

we made it!

Efter mycket möda och påknackning hos grannarna fick vi till slut ihop cyklarana. Det är dock något vajsing med en bakbromsen, den ligger på hjulet lite, (just den cyklen kallar vi döden) men annars så funkar allt fint. Styret är lite snett, sadeln lite låg, men det är sånt som vi lätt fixar nu! ;) Ska bara fixa stänkskärm och cykelkorg, sen så!

Nu ska jag hoppa in i duschen, massera Louise och sen hoppas jag att mammis ringer!

Amanda - Som min själ har gått ifrån mig

100414

Konversation mellan mig och chefen 14:30
Linda: Har du ballkong?
Jag: Ja?
Linda: Vad gör du här då? Gå hem!
Jag: Okej bossy!

Så här sitter jag nu. Underbart väder + Lasse, det går inte att få det mycke bättre just nu! :D

Du frågar älskar dom dig ikväll?
Jag svarar dom älskar mig bara nu, den enda som verkligen älskar mig är du.
Du frågar tog du dom med storm ikväll?
Jag kommer faktiskt inte ihåg, men mina fingrar säger att det var ett segertåg.




Amanda - Du hade tid


100413

Igår var jag och Ida på biltema. Inte nog med att vi faktiskt tog oss dit, efter en dags hårt arbetande, vi köpte även varsin cykel. Demonterad. Äsch, tänkte vi. Det finns verktyg med så att man kan montera den. Inte då! Ser vi ut som två tjejer som har en blocknyckel 15 mm och en någontingannat-nyckel 15 mm i bakfickan?
Så nu har vi en liten instalation på vardagsrumsgolvet. Många skulle kalla det en hög med skrot, eller i bästa fall en icke-monterad-cykel-hög, men inte vi. Vi är nöjda med vårat köp, det finns ju trots allt båda reflex, ringklocka och 21 växlar. Sen att den bara ligger där, helt användningslös, det är inget att tala om!


Ta-da!

Nu äter jag frukost, ska snart sminka över brännan som håller i sig.

Amanda - Underbart väder :)

100412

Morning!
Sitter och försöker trycka i mig min goda macka, men det går inte. Är sjukligt mätt, och jag har inte ätit nått än.

Ska snart till jobbet, är själv fram till 1 någongång. Det är jag ite van vid så det tycker jag inte om! I eftermiddag ska jag och Ida till biltema och kolla cyklar.

Förresten, vet nu hur mycket foundation jag har på mig idag? Ett ton typ. Shitt! Jag är fortfarande illröd. Som ett stoppljus. Inte okej!

Amanda - Som den kloke saknar dåren

100411

Har varit ute i solen heeeela dagen. Gick först en bit rutn godalen och satte oss på en gräsplätt i några timmar och snackade. Jag, Emma, Ida, Louise och Sofie. Sen messade Amanda och frågade om vi ville komma och grilla med dom, så vi gick bort dit. Ida och Linnéa kom också, den en jobbakompis till dom och hennes pojkvän. Där satt vi tills aldeles nyss, nu ska vi sätta oss på vår fina ballkong med glass.

Amanda - Underbar dag!

kväll

Har precis ätit mat. Kycklingfilé med bacon, sallad med hallonvinäger-dressing och pommes. Det var gott! :D Nu ska jag dö i soffan. Hade helst velat dö framför Supernatural, Gossip Girl och Couger Town, men det får jag inte. BUHU!

Amanda - Natti

100410

Tjoho!
Det är ett sånt underbart väder här i Stavnger idag! Solen lyser och det är riktigt vår-varmt! Dagen har varit jätteskön hittils. Vaknade efter 12 simmars sömn, gick upp kollade på två avsnitt av Supernatural, en ny serie som jag och Emma börjat nörda oss med. Sen gick jag ut för att gå runt godalen. Det är en slinga som ligger precis vid vattnet och börjar nere vid oss. Det var hur mycket folk som hälst som var ute och grillade och massa aaaaaaas-snygga killar som spelade fotboll utan tröjor. Kva li té! Åh vad jag älskar när våren är påväg!

Nu ska jag steke upp falukorven jag hittade i min fryslåda och äta den med stuvade makaroner, sen blir det duschen och sen in till stan för att möta upp Ida!

Igår pratade vi om att vi skulle se Remember me, så det kanske det blir ikväll!


Anledningen till att vi inte ville blunda heeeeeela avsnittet...... Killen är heeeeeeet!

Amanda - Älska-Livet-Dag!

kvällsmys

Jag och Louise sitter och kollar på what happens in vegas. Har sett den innan så jag är inte så insatt!

Jag är ledig imon så jag ska vara uppe ett tag till. Ska börja knapra på en av mina apelsinkrokanter, tror jag bestämmt! Och kanske glo ett av snitt Gossip Girl. Japp, så får det nog bli! :D

Amanda - Sovmorgon imon!

100409

God morgon! Jag jobbar kväll idag, så jag ahr hunnit avnjuta mitt underbara bröd i lugn och ro. Oh. My. God. (om man får säga så om sitt eget verk) vad gott det var! Mohaha! Men det var faktiskt det! :D Och eftersom att det inte är jag som kommit på receptet kan jag ju faktiskt få säga så! Nu ska jag ta en skiva till bara för att det var så gott! :)

Amanda - Ledig imon! :D

19:33

Efter många om och men blev det tillslut saftig lingonlimpa. Det låter inte helt fel, men jag kan säga att konkuransen var hård, så jag har många goda bröd-stunder framför mig med andra ord!

När jag väl hade bestämmt mig gick jag upp till rema. När jag var i trapphuset ringde telefonen. Det visade sig vara min 30+åriga kolega som ringde och frågade om en kund kunde byta ett pussel, eftersom en bit saknades, trots att att han inte hade kvitto. Jag sa att det gick bra. Sen frågade hon om hon fick gå tidigare idag eftersom hon hade lite problem med hämtning av barnen. Jag blev paff och var på väg att säga att det visst inte jag, men så kom jag på att det är jag som bossar denna veckan. Eftersom att jag en snäll chef fick hon gå tidigare, och jag gick upp till rema liiiite mer stolt än vanligt. Tyckte bara det var så kul att hon faktiskt ringde och frågade och inte bara bad Sara säga det till mig imorgon. Hihi!

Nu håller brödet på att jäsa, 20 minuter till. Jag hinner äta en tallrik soppa innan det, sen ska jag baka ut brödet, in med det i ugnen, sätta på ett avsnitt AA och äta morötter med guacamole. Guacamole med tabasco dessutom! :D

Amanda - Maaaaaat

100408

Tjoho!
Jag mår mycket bättre idag! Gick hem från jobbet igår för att jag hade feber, men idag är det borta och jag har bara en liten enveten del av förkyldningen kvar, så jag ska verkligen inte klaga!

Nu ska jag dammsuga the apartment och baka bröd från min fina Laila bakar-kokbok. Ska bara bestämma ett av alla goda först!

Amanda - Som om min själ har gått ifrån mig ♥

100406

Tillbaka i Stavanger och vår fina lägenhet, efter många om och men, men jag är här trots allt! Har dock åkt på feber och feteförkyldning, så det är mindre kul. Ännu mindre kul är det att chefen är borta och jag måååååste pallra mig till jobbet. Svåra tider här på breivikveien.

En god nyhet är att jag har packat upp allt. Nu ska jag bara måla naglarna så att jag slipper skämas en dag till på jobbet...

Amanda - PUSS

100401

Första april idag och ingen har lurat mig. Woho!

Har duschat med mitt nya schampo och mitt nya balmsam som jag köpte på freeport. Ska snart leka 14 år och dra in till stan med Ida. :D

I eftermiddag ska vi hjälpa David att flytta.

Amanda - PUSS

RSS 2.0