jag behöver lite inspiration

Det blir antagligen utgång ikväll, om fröken Petersson kommer hem i tid. Annars stannar jag hemma med OTH säsong 5 som jag köpte innan i dag. ;)

Tanken var att jag skulle köpa andra säsongen av PB och sedan ta en runda på stan för att hitta något att ha på mig ikväll. Men jag hittade inte PB-boxen och det började spöregna så jag bestämde mig för att köpa OTH ist och cykla hem till en kopp varm choklad. Nu ångrar jag mig lite för jag kan inte hitta något att ha på mig. Okej, att jag shoppade för över 1000 kr för bara någon vecka sen, men det var bara vardagskläder. Jag vill ha Paris, Kate and I-klänningen från MQ. Enkel svart tubklänning som satt som ett korvskin men som jag lätt skulle döda för. Nu är det uppehåll, men jag har lovat mamma att kocka, så jag hinner inte.

Får helt enkel ta något tråkigt och gammalt från garderoben. Stackars liten! Buhu.....

Amanda - Nej vet nån va, shape up!

dagen

Jag har inte gjort någonting idag och jag har älskat varje sekund! Tog en liten pause från PB nyss, men ska snart kolla klart på avsnittet för att sedan kolla på Dirty Sexy Money på femman. Funderar på om jag ska göra glassen som jag fick receptet på av Emma, men jag vet inte. Får kanske bli iorgon efter städningen... Får se. :)

Amanda - Fryst kräm is the shit! ^^

ledig!

gud vad skönt att kunna vakna upp och känna att man har hela dagen framför sig. Har inte planerat någonting för dagen, utan tänker ta den som den kommer. m jag blir sugen på att åka in och shoppa lite kläder till fiesta imorgon gör jag det. Om jag vill baka gör jag det. Om jag vill ligga i min säng med mitt nya täcke och glo på prision break hela dagen gör jag det! Dock kommer jag vara ganska trött på det tills imorgon så då har jag planerat att jag ska städa här hemma. Då kommer mamma bli glad :)

Om en månad lämnar jag och Ida, my partner in crime, Sverige för några underbar norska månader, förhoppningsvis fulla med jobb, jobb, jobb och en del mys med mina bästa flickor! :)

Windows are for cheaters, winners use the door, so use it Rosie, that's what it's there for

Amanda - Rosalita jump a little lighter

kvällen

RIngde Ida nu innan maten. Bestämmde att vi skulle träffas och mysa ikväll. Kolla på film och smaska på något busigt, brukar vara så när det är Petersson/Gustafsson-time :)

Nu ska Amanda betala Aiya Napa resan. Dock är jag inte så ledsen för det, trodde att det skulle jännas värre att betala en resa i efterhand, men Napa var så värt pengarna! :D Dessutom behöver jag ju inte betala så mycket eftersom att jag fick tillbaka några tusen på försäkringen!

Amanda - Marabou apelsinkrokant, måntro?

inbillning

Jag är så jädrans töntig ibland! När jag kollade på almenackan nyss såg jag att jag haft mina linser två dagar för länge , och genast får jag för mig att de svider och kliar i ögonen. Jag har ju inte haft ont av det innan. Lika dant på jobbet, när det är någon som mår illa, så får jag för mig att jag också gör det. Likväl som maginfluens kan det vara att han/hon ätit för mycket eller inte tål något, men genast blir jag orolig och funderar på att gå hem.

Amanda - Jag är ju för fan patetisk!

löööön!

Fy fan! Nu är jag rik igen! Känns underbart, för att inte överdriva liksom... ;) Fick dessutom ett mess av min Linnéa med ett förslag om en liten utflykt med henne, Emms och Blondiie. Åh vad det inte kan passa bättre!

Gissa vad jag ska göra nu!? PRISION BREAK! :D

Amanda -
Senorita come sit by my fire :)

jobb

börjar jobba om en timme. Men konstigt nog känner jag för det. :P Eller jag har iaf inget emot det idag. Tror dock inte jag kommer känna likadant imorgon, halv 6 när klockan ringer...

Amanda - Jag har fått dille på PB!

lördag

Ikväll ska vi hem till mormor och äta god mat. Innan dess kommer min moster, hennes man och min kusin till Salongen för att få sig en omgång på bänken.

Amanda - Jobba imon....

min nya älskling

And the boys from the casino dance with their shirts open like Latin lovers
on the shore
Chasin' all them silly New York virgins by the score

And Sandy, the aurora is risin' behind us
This pier lights our carnival life forever
Oh, love me tonight for I may never see you again
Hey Sandy girl
Now, now baby

Amanda - 4th of July Asburypark (Sandy) ♥

det var min helg det ja!

Efter att ha jobbat två helger i rad såg jag fram emot min första långledighet på hela sommaren. Jag skulle vara ledig hela helgen + måndagen. Då ringer Birgitta och säger att hon har fått ryggskott och kan inte jobba. Jag tycker synd om henne, ber henne krya på sig, lägger på luren och knatar upp till andra huset där vikariepärmen ligger för att kolla om jag kan tänkas hitta en ersättare. Jodå, Jenny kan komma in på eftermiddagen. Strålande tänker jag och går till baka för att ta tag i en liten morgontrött farbro. DÅ ringer telefonen. Det var min chef som frågade om jag kunde vicka för Birgitta söndag och måndag. Jag tänker på den feta lönechecken i slutet av augusti och säger javiss kan jag det. Jag vet dock inte om mitt tappra försök med att hålla god min lyckades... Så det var den helgen det.

Ikväll ska jag ta itu med mina gullungar, Jens och Pär. Trullan och Claes ska på fest så jag rycker in. :)

Amanda - Min partner och jag har en vision ihop...

duktig

Nu har jag vatt väldans duktig får jag nog lov att säga. För första gången sen dagarna innan studenten har jag städat mitt rum. Tog mig även ann hallen här uppe eftersom ingen annan gjorde det. Jag fick några smärre anfall. Både asmatiska och mer nervrelaterade. Mina bröder 17 samt 15 år kan fortfarande inte tricket hur man får bort smulor från en duk....

Nu ska jag lägga mig och dreggla i min säng. Köpte ju första säsongen av Prision Break i Ullared. Michael och Sucre är ju inte helt fel. För att inte tala om Lincoln. Och Abruzie. Kan inte hjälpa att jag tycker det, men Stormare är ju porrig!


En annan tolkning av ett gäng brottslingar... ;)

För övrigt är jag fortfarande irriterad på American Boys. Amatörerna som gör Springsteen-covers, ni vet. Nu vet jag vad de låter som. En värdelös audition på typ Idol. Det är som om de inte kommer ihåg texten, bara det första och sista ordet. Snacka om att göra något underbart till helt.. jag finner inga ord.

Amanda - Michale make me happy now! :)

moppe-pojk x2

Nu har även Alfred nått Moppe-åldern. Gissar att han kommer att vara några snäpp värre än Anton när det gäller att trotsa hastighetsgränserna. Sån är han. Han med mohawk...


Trotsåldern? Knappt!

Amanda - Grattias! ♥

lördag

Jag jobbar för mycket och där emellan sover jag för mycket. Därför är det dålig uppdatering här! Fiesta va iaf underbart! Sjukt mycket folk och ännu mer splittrat glas, men vad gör det? Bästa sälskapet och bra musik. Dessutom sjöng Peter Sipen stad i ljus. HAHA! Vackrare stämma har jag hört, men det var kul! Och det var nog det som var meningen också! :P

Igår var jag hemma hos min moster på kvällen och åt grillat. Tyckte att mamma och pappa blev lite långdragna så Evelina körde mig hem, eftersom jag började kl 7 idag.

Jag och mamma ska strax iväg på bio. Harry Potter och halvblodsprinsen! Jag har längtat efter denna filmen sen jag började läsa boken. Och det gjorde jag när den kom ut.... Så min väntanhar varit lång och plågsam må jag säga! Men snart så! Ska åka om en halvtimme för vi ska minsann bunkra upp med popcorn innan! :)

Amanda - Helvetes dag på jobbet!

ullared

Igårkväll kom mamma, pappa och Alfred hem från Åhus. Det var lika bra det för jag var nära bristningsgränsen här hemma. Jag tror att Anton har kommit in i den andra trotsåldern. En trotsålder där man spelar äcklig jävla musik på högsta volym, köper en svart gitarr och bildar ett band med sina kompisar. Det är inte jätteroligt att vara ensam med honom. Jag som inte trodde att han lyssnade på mamma eller pappa. Han lyssnade ännu mindre på mig...

Idag åkte vi iaf till Ullared, och som jag shoppade. 4 linnen, 4 t-shirts, två par shorts, ett par svarta leggins, ett par jeansleggins, ett par harembyxor, två Marilyn tavlor, en svart stor väska, första säsongen av Prison Break och lite annat smått och gott. Och vetr ni vad det bästa är? Det kostade mig bara runt 1000 spänn! K A P !

Imorgon är det fiesta och om det inte är ändrade planer ska jag och girlsen dit. Första gången jag är där, har jobbat alla andra gånger. Har galet stora förväntningar som jag hoppas tyllan kan leva upp till! :)

Amanda - Prison Break nu! :)

mat

Vad jag från början ville skriva i mitt förra inlägg var att jag är hungrig. Så nu sitter jag här, med en hyffsat försenad luch i form av gårdagens kina-takeout. Skit samma att jag ska börja laga köttfärssås om en halv timme!

Amanda - goooooooodt!

inte vad det skulle vara....

Fan vad jag blir irriterad på American Boys. Sitter och lyssnar på Bruce Springsteen på Spotify och helt plötsligt dyker några amatörer, som inte ens kan texterna, upp och förstör. Okej, de kan texterna, men de kan inte rytmen i texterna. Jag är inte ens säker på att Bruce tillåter covers på hans låtar. Jag tror inte det. Ulf Lundell har gjort en Cover på 4th of July Asburry Park (Sandy) och översatte den till svenska, han var tvungen att skriva ett brev till Bruce där han ordagrant översatte det han skrivit så att Bruce såg att det inte var hans text utan Uffes egna text, som handlar om hanns dotter Sanna. tyckte Bruce det var okej. Hur kommer det sig då att några amatörer sjunger hans riktiga låtar?

Sanna, vi ska sitta i Paris i maj med ost
och bröd och vin
Pojkarna ska vissla
och jag ska hojta åt dem
tills dom stänger av sina katolska grin
För vill dom ha dej
får dom visa att dom tror
på fantasi, kan prata kull en byråkrat
Att dom törs slåss för sin sak
också när mörkret faller
att dom har närmare till kärlek än hat

Text: Ulf Lundell Musik: Bruce Springsteen

Ju äldre jag blir, desto mer lik blir jag min mamma. Det som jag lovade att jag inte skulle bli. Jag skulle inte älska nån konstig gubbe som ingen av mina kompisar tycker om. Jag skulle inte högljudt sjunga med i varenda textrad. Han skulle inte vara det enda jag lyssnar på. Men vi kan säga såhär: Ulf Lundell är Sveriges svar på Bruce Springsteen och Lars Winnerbäck är en yngre generation av de båda. Och ju mer jag verkligen lyssnar på Uffes texter, ju mer gillar jag dem.  Jag har hört de låtarna i hela mitt liv, jag har sjungit med i dem så länge jag kan minas, men de har bara varit ord som jag har rabblat. Jag är inte ledsen för att det blev som det blev. Att jag blev konstig, precis som mamma. Jag älskar min mamma mer än allt, hon är min bästa vän och jag ska va glad om jag blir som hon när jag blir stor!



Amanda - Seven weeks to go. Fuck!

Tisdag

Fy fasiken vilken slappedag! Jag vaknade klockan 9 i morse, funderade på om jag skulle gå upp och gå ut och gå innan frukost, men bestämmde mig för att ligga kvar i mammas svala säng. Somnade om och vaknade igen vid 12, låg kvar till halv 1, då magen började kurra. Gick ut i köket och rostade bröd, blandade o'boy och gick ut i vardagsrummet och kollade på de sista 20 minuterna av Sjunde Himlen.

Det käns som om klockan skulle kunna vara 1, på sin höjd. De är över fyra! Vad då sova bort dagen?

En sån här dag älskar jag. EN sån dag. Rastlösa Amanda klarar max en slappdag. Imorgon ska jag med mamma till Ullared, eller stranden, om vädret tillåter. :)

Amanda - Hälsa på Ida på Konsum ikväll innan Allsång! :)

leeedig

Första slappa veckan sen jag började jobba! Så underbart skönt! Är ledig måndag, tisdag, jobbar torsdag, ledig fredag jobbar lördag söndag. Och inget delat pass nån av dagarna! Underbart!

Nu ska jag och min nya drog, Marabou apelsinkrokant, lägga oss i soffan och kolla beck. Eller, jag omformulerar mig. Lägga oss i soffan och kolla Gunvald Larsson....


Ett styckmord har skett och delarna av kroppen hänger i en sån grill där man grillar många kycklingar samtidigt.
Polis: Gunvald, journalisterna är här. Vad ska jag göra.
Gunvald: Ge dom grillat.
HAHA!

Kvällen har, ganska otippat spenderats med Anton, Simon, Niklas och Adam. Vi har ätit kinamat och skrattat åt Simons imitationer av djur. Alla djur såg lika dana ut. Det spelade ingen roll om det var en tyranosaurius rex, en späckhuggare eller en noshörning. Även kineser imiterades på samma sätt. Det såg ut ungefär såhär: Tysköga, överläppen och underläppen på varsin sida om munnen och armarna frenetiskt vifftandes intill magen. Sen får vi ju inte glömma ljudeffekten: juhjuhjuh

Amanda - GUNVALD!

done!


NI + MIG = BÄSTA I NORGE!

Fy fan vad skönt att komma bort från denna jävla äckelstad! Nya människor, ny stad och nya jobb!
Dessutom med bästaste, bästaste och bästaste! ♥

Amanda - Halmstad, it's not you, it is me....

fan ta dig

Duuuuuuuuuuuumma Ida! Dumma, dumma, dumma! Jag börjar bli sjuk och allt tack vare dig!

Fan! Jag måste ju jobba, får galet mycket mer pengar när det är helg! Dessutom ska jag ju jobba 30 timmar och 45 minuter och det är 30 timmar och 45 minuter som jag är i ett stort behov av.

Jag måste gå ner och kläcka en idé för min mamma som hon kommer att hata. Fan jag hatar att göra min mamma ledsen!

Och varaför i helvete ligger inte fredagens Harry Potter-biljetter ute på sf.se?

Förövrigt är jag inte arg på Ida, bara så att ni vet! ;)

Amanda - Förlåt?

hemma igen

Nu är jag hemma igen efter att jag och Ida lämnat av Sam, Rob och Neil i göteborg. Lite halvpinsamt att de va säve, den misnta flygplatsen man kan hitta, de skulle flyga ifrån. Lite annat från flygplatserna i london... haha Men det gick det med. :P

Annars har jag jobbat idag och så har jag träffat min underbara Linnéa. Vi var på stoppet och fikade och sen körde vi hem till henne och Chrille där vi kollade film. White chicks tror jagd en hette. Att vi inte dog av skratt, jag och Linnéa iaf. Chrille sov mest.. Stackars pojken hade jobbat hela dagen! ;) Tyvärr han vi inte med hela för Ida kom och hämtade mig, så jag hoppas på en fortsättning! :)

Amanda - jobb imon!

oth

Six billion people in the world, but sometimes all you need is one
-
Peyton Sawyer

Amanda - Love you ♥

klart!

Nu är jag klar med städandet. Så först nu ska jag sätta mig med min marabou och mitt bubbelvatten. Det enda frågetecknet är vad jag ska kolla på. Tänkte slå mig ner i soffan där nere, för där är det som sagt mycket svalare, och med mig har jag Dagboken och One Tree Hill säsong 1-4. Ja gott folk. Kan vara mitt svåraste beslut!

Jag skulle boka biobiljetter till Harry Potter och Halvblodsprinsen, men eftersom att det var såpass fullt gick detinte att reservera, så jag langade fram kortet. Fattad dock inte hur jag skulle gör, för det gick inte igenom. Så jag får knalla bort till röda kvarn. Tänkte överraska mamma med bio eftersom att jag var på Cypern när det var morsdag, och dessutom låg jag på sjukan och gjorde bara henne ännu mer olycklig. Hoppas bara att biljetern inte är slutsålda när jag väl kommer dit!

Amanda - Mmm... Marabou

dålig amanda!

jag som trodde att jag skulle få en lugn och stillsam hemmakväll med mig själv. Ligga och gotta mig framför tv:n och sen krypa ner i mammas och pappas sängar där det är svalt som på vinter. Men icke. Jag kom på att familjen kommer hem imorgon och jag kan inte med gott samvete öppna dörrarna in till detta dårhus. Fan vad här ser ut! Varför fick jag pappas slarv-gen och inte mammas fixa-och-dona-gen?

Jag var iaf på frenne och köpte marabou apelsinkrokant, för att locka mig själv med, sen när jag är färdigstädad. Än så länge har det funkat. Jag har tagit halvtidspause. Är precis klar med köket. Slängt sopor och lite sånt. Nu ska jag ta mig an badrummet, mitt rum och tvättstugan. Det är bästa att slänga in det som jag vill ha rent inom en snar framtid i tvätten redan nu, för ner de andra kommer hem med sina resväskor lär det bli lång väntetid. Och om jag gissar rätt kommer inte mina kläder vara prioritet 1....

Amanda - Nähä! Tillbaka till skurhinken

fredag

Utgången i onsdags blev inte riktigt som planerat... Det är allt jag har att säga för tillfället. :P

Jobbade kväll igår och en söt liten tant erbjöd sig att dela med sig av 1 miljon, om hon skulle vinna. Vilket jag tvivlar starkt på, men jag sa iaf att jag skulle komma ihåg det och då sa hon att det nog var bäst det, för hon skulle inte göra det!

Idag har det varit galet varmt! Särskilt inne på jobbet, Vi gick ur i solen för att svalka oss. Jag skojar inte när jag säger att det var säkert 40 grader. Fy fasen! Man orkade inte nånting, och nu är jag totalslut!

Ikväll ska Ida, Sofie och engelsmännen vara inne hos Sofie, men jag tror att jag stannar hemma och vilar upp mig för morgon dagen. Jag, Ida, Sam, Rob och Nile ska till danmark på en liten utflykt, så att de får se så mycket som möjligt!

Amanda - Jag skulle kunna somna stående, typ NU!

utgång

Jobbat idag med. Slutade för en timme sen. Har hunnit med en snabbis på stan, diskat och plockat iordning där nere. Ikväll blir det bbq-party här och sen vidare till KRÄM!! Jag har läääängtat!

Amanda - Fan, nu har jag brottom, igen!

RSS 2.0