100228

Tjoho!
Söndag idag. Jag älskar söndagar! Särskilt här i Stavanger, då det är den enda dagen jag är ledig, oftast.

Idag ska jag leka med mina varbergare. Men de skulle städa, så jag ska kolla på bygglov nu. :)

Amanda - PUSS

kvällsmat

Nu är bröden klara. Det blev lite inprovisation eftersom jag klantade till det det första jag gjorde, men det blev bra tillslut. :) Har gjort smoothie med och snott smör och ost från Ida.

Snart kommer mina varbergare. ♥ De ska vara med på lördagsmys.

För övrigt är jag helt säker på att låten teeth är skriven till Alexander Skarsgård, eller iaf med honom i bak(fram)huvudet.

Take a bite of my bad girl meat
Take a bite of me boy
Show me your teeth
I'm a tough bitch

Now show me your fangs, my religion is you


Jesus!

Amanda - LILLA

ändrade planer....

Nu har jag bestämmt mig! Jag ska baka bröd. Eller rättare sagt. Jag gör det. Håller på att vänta på vattnet som ska koka upp. Sen är jag igång. Fick ett maniskt sug efter smoothie med nybaktbröd, apelsinmarmelad och ost, så jag gick en sväng till mitt kära rema.

Nu ska jag hänga tvätt. Det kan vara det tråkigaste man kan göra...

Amanda - Många inlägg idag :)

lipstick

jag har köpt ett nytt läppstift. När jag förklarade för Emma vilken färg jag ville ha sa jag "true bood-rött". Och hon fattade precis.


Tillsammans lyckades vi hitta rätt nyans. Fangsen fick man på köpet! ^^

Amanda - Show me your teeth

brödjävlar

nu har jag suttit och googlat bröd ett bra tag och jag har hittat många goda, så jag har fått beslutsångest. Nu skiter jag i det här. Går upp till rema och köper smör så att jag iaf kan göra kladdisen som jag lovat fruarna.

Amanda - Du var en skönhet när vi träffades, men du är ännu vackrare nu

work

Jag har sett en massa på Bygglov så jag kör en sån där festlig liten före-efter-bild så att ni ser effekten av det hela! =)

Före

(tänk: dyster musik, mörk belysning)

Efter

(tänk: ljuv musik, gärna piano i dur eller nått. Tända ljus.)

Före:


(Ni kommer ihåg den mörka känslan va?)

Efter:

(Ljus känsla!) Och när ni ändå kollar på denna bilden kan ni ju ta en närmre titt på hyllorna till höger. Visst är det slående vackar?

Inzoooomning

Vilket mästerverk va?

Före:


Efter:


Före:


Efter:


Amanda - Kollar hockey, USA -Finland

100227

tjoho!

Skulle jobba från 10 till 5 idag, trots att det inte är min jobbhelg, eftersom att vi har nyöppning idag. 20 i 10 infann jag mig på jobbet där Siv och Linda redan stod och gungade med händerna på ryggen. Eftersom att vi har jobbat som svin de senaste veckorna för att allt ska vara klart till nyöppningen fanns det ingenting att göra. Så vi hoppades på mycket kunder. Men ick. Visst, det var ju några stycken, men sen när Marie kom sa Linda att jag fick gå hem om jag ville. Så det gjorde jag. Att stå rakt upp och ner och känna sig i vägen är inte rikigt det jag vill få ut av min dag. Så jag gick hem i lugn och ro samtidigt som jag lyssnade på Bossen. Nu har jag bestämt mig för vad jags ka göra med dagen. Jag ska baka bröd och kladdkaka.

Och så sak jag ju lägga ut bilderna som jag tagit i butiken =)

Amanda - PUSS

dagen

Fick sovmorgon i en kvart idag och började klockan 8. Ska jag imorgon med, men dåfår jag ytterligare en kvart, då jag inte ska duscha. Härligt! ^^

Idag har dagen gått segt. Har haft ont i magen hela dagen och har bara haft tråkiga saker att göra på jobbet. Så som städa, fronta hela butiken osv. osv... Kom hem med en tidigare buss, tog medicin och la mig på soffan. När magen blivit bättre tog jag tag i mitt liv och började plocka och dona här. Sen gick jag och Emma upp till rema för att handla och sen gjorde jag köttbullar. Som blev mucho goda btw.

Amanda - God natt ♥

100225

Idag är det ingen vanlig dag för det är nästan Amandas födelsedag, hurra hurra hurra! En månad kvar som tonåring alltså. Inte allt för fel! :) Jag och Ida har smidigt planer om taxfree-handling på väg tillbaka till Stavanger. Mohaha. Och eftersom att jag fyller år innan jag kommer hem hinner jag nog med en och annan runda på systemet med! (Y)

Any ways, det var inte hit jag hade tänkt komma med detta inlägget, men kom på det när jag skrev datumet. Iaf.... Jag skulle visa er vad jag fick av en av våra stammisar på jobbet. En liten, svinsöt senil tant som kommer in någon gång i veckan och snackar med oss. Iaf så har hon snackat om att hon ska ge mig en svensk flagga som nycklering, men jag har inte riktigt trot att hon skulle komma ihåg det. Men jodå.



Amanda - SÖÖÖÖT!

100224

Tjoho!

Jobbat från 7 till 4 idag. Har lagat hyllor i fronten, så nu ser butiken riktigt respektabel ut när man kommer in. :) Vi har juu fått upp den nya kassadisken och baldakinerna över hyllorna och det ser ut som en helt ny butik. Det kommer bli så fint när det är klart! :D

På lördag är det nyöppning och jag har sagt att jag kan jobba, trots att det inte är min helg. Hej måååånga extra timmar! :D

Nu ska jag äta mellis och kolla Arn tror jag. Har vatit sugen på den länge nu, och vi köpte ju den härom veckan!

Amanda - John Mayer - Who says

100223

Lasangen står i ugnen backhoppningen är precis slut. Louise tjatar om att hon vill ha ugnen.

Vanlig tisdag kväll.

Amanda - AA nu!

100222

Morning! :)
Sovmorgon idag, inte helt fel när jag vet att jag ska gå upp i ottan restan av denna vecka. Ska strax bege mig till jobbet, ska bara käka upp frullen och fixa till morgonfrillan, sen så.

Vi var ute i lördags, först på Beverly och sen på Dickens. Inne på Bevan var OS på, vi blev ganska glada och stöddiga när Sverige vann. Det kom fram en norrman till mig och började sjunga Svenska nationalsången efter vinsten. :P

Igår kollade jag och Ida på huset fullt, gick in till donken och sen in på en skivbutik. Där köpte jag alla sagan om ringen-filmerna och Batman the dark knight. Ida köpte fame.

Amanda - Have a nice day ♥

100219

Det har varit en sån jobbig dag på jobbet idag. Kunde inte sova igår och det gjorde inte min dag bättre. Imon har iaf sovmorgon till 7.

Nu ska jag mysa med fruarna + Sof och snart ska jag gå och lägga mig.

Amanda - PUSS

HEEEEEEEEEm

Jag har beställt biljett hem nu. Alledles nyss faktiskt! Åker från stavenger 15:55 (Hoppas på att Linda låter mig gå lite tidigare från jobbet) och landar i köpenhamn 17:15. Ska alltså flyga. Tur att jag har Ida med mig! :D

Amanda - 26 mars! :)

heath!

Nu ska jag, fruarna och vår halvtids fru Sofie kolla Batman the dark knight. Han är ju såååå underbart bra i denna!

(Här ska vara en bild på the Joker, men den dampade)

Amanda - Åter till dreglandet

100212

Go kväll!
Sitter och kollar music and lyrics med Ida och Sofie. Emma valde film, men hon gick och la sig..... :P Har haft taco-kväll med GC-gänget, har tryckt godis och bråkat om film.

Imorgon ska vi till stan! :D Yiha!

Amanda - you are gold and silv-a-a-a ^^


100211

Jag har fått paket! Jag som älskar att få paket! :D


yehay!


Eftersom att det är tomtar på det får man öppna eftersom julen är över......... ^^

Jag kände vad det var i paketet redan när jag öppna "brevlådan", sen såg jag att det var mormors handstil och blev överlycklig att det var till mig. Det var en sån där som luktar lavendel som man har bland kläderna. Det var inte det jag prioriterade att ta med upp, så det behövdes! :D

Jobbet gick bra idag. Men laga tema-hyllor tog inte så långtid som jag hade hoppats, så jag fick fortsätta prisa ut varor.

Eftersom jag hade glömt träningskläderna hemma bestämde jag mig för att gå hem. Förra gången tog det mig en timme. Nu tog det 35 min. Ja, jag är liiiite varm nu. Lilla power walken! x)

Nu ska jag städa, tvätta och laga mat, precis som alla andra torsdagar! Imon är det sista jobbedagen denna veckan! :D

Amanda - Father Jesus I'm an Outlaw, killer and a thief


söndags

Jag och Emms var ute och gick en långrunda på två timmar i söndags eftermiddag. Kamerna följde med och det blev en massa "fina" kort. =)
Enjoy!













Amanda - fortsättning följer.... ;)


100210

Ha! Idag skriver man datumet lika dant i Norge som i Sverige. (Y) Bra, då slipper jag tänka lite extra på det! HAHA

Igår fick vi 16 pallar med varor, så jag fick börja klockan 8 idag ist för 9. Men det går det med. Har haft det roliga jobbet att stå och prisat ut varor, hela dagen. Men imon börjar det roliga då jag ska laga hyllor med olika teman. Typ barbie och Disney-Prinsessor. Fett kul! :)

Nu står fläskpankakan i ugnen, de släta bullarna på jäsning och jag och Ida degar i soffan efter hårt arbete. :P

Missade bussen precis så var inom Cubus och Gina, köpte leggins och ett vanligt svart baslinne. Ett par rosa leopardmönstrade rayban-imationer fick följa med hem. Har kollat på de i två veckorn nu, så nu när jag fick lön slog jag till! :D


Jag har flabbat åt denna bilden i ca 7,5 minuter nu. Fasen vad fotogenisk jag är! ^^

Amanda - Is a dream a lie if it don't come true, or is it something worse?


100208

ny vecka och jag och Ida har fått dille på pancakes. Just i detta nu står fröken Petersson och steker för fulla muggar. Ska glo ett avsnitt OTH och äta de utsökta pannkakorna tillsammans med hallon och lite annat smått och gott.

Hemsk dag på jobbet för övrigt, tjuriga kunder avlöste varandra och det gjorde inte mycket för att hjälpa min huvudvärk ska jag säga.
Men så kom Ida, som en räddande ängel och nöp mig i rumpan och sa att vi kunde ha mys när jag kom hem. Då blev allt bättre! :)

Börjar 11 imon med, ska se om jag hinner handla innan eller om jag hellre sover. Tror starkt på det sista...

Amanda - PUSS

söndag

Igår var fröken Bergman och fröken Alzén här medan de andra var på fest. Det var meningen att vi skulle käka godis och kolla film men det blev inte som vi tänkt oss. När vi kom upp till rema upptäckte vi att det var stängt, eftersom att klockan var 10 över 10 och de stänger klockan 9 på lördagar. Så vi gick in till pizabakaren och köpte cola och fanta ist.Sen satte vi oss vid köksbordet och snackade om Aiya Napa och samma annan skit. Lika trevligt som vanligt när mina varbergare är här! :D

Idag kom Emma in och väckte mig och sa att det var frukost, och när jag kom upp hade hon tänt ljus, bakat scones, steket panncakes och kokat te. Så satt vi alla fyra och hade en mysig söndagsfrukost tillsammans. Sen föreslog Emma ett masage-utbyte som jag inte kunde säga nej till. Vi låg inne på mitt och Idas rum och lyssnade på Emmas depp-musik och njöt av livet.

Nu ska jag ringa hem och snacka med dom. Ikväll blir det bio eller fika med sambos. :D

Amanda - PUSS

fredagsmys

Har precis avnjutit en strålande måltid bestående av flygande jacob, ris och sallad, tillsammans med GC-gänget. :) Nu är humle, dumle och bumle uppe på rema och köper godis. Själv ska jag göra guacamole och doppa chips. ^^ Känner att jag har snöat in på det, men det är ju så sjukt gott. Finns dock inget som slår mammas! ♥

Sen ska Sof klippa min och Emmas lugg, och färga Emms hår. Salong Soffan kallar hon tillställninge! ;)

Amanda - And as I pulled you tighter, I swore I'd never let you go


100205

Sitter vid köksbordet, for once. Äter russinbröd och har precis smällt i mig en stooor portion mannagrynsgröt. Bussen till jobbet går om en halvtimme, måste hinna fixa håret och hitta något anständigt att ta på mig. Tror inte mina rosa ap-byxor räknas under den kategorin...?

Jobbar från 11 till 7 idag. Ungefär det värsta passet i detta universum. Hinner inte göra någonting före, om man inte vill gå upp i ottan då vill säga, och man hinner inte göra någonting efter. Blä, blä, blä.

Amanda - Club Zebra

hahahhaha

satt och tittad igenom mina webcam-bilder igår och hittade en riktigt läskig en.


inte nog med att jag gör en sjukt skum jag-vet-inte-vad-jag-ska-kalla-det-minn, det ser ut som om jag har vit foundation, vitt puder, ingen rough och massa, massa, massa svart ögonskugga. (vilket jag iofs har) Men jag menar, hallå?!?

Amanda - Vet inte om jag ska skratta eller gråta!

100204

Fick mitt skattekort igår och det lämnade jag till Linda idag på jobbet. Så nu får jag lön om exaktus 6 dagar. Lycka. Känner att det börja rulla nu. Härligt är det! :D

Sitter sjäv hemma nu och det kommer jag att göra i två timmar och 20 minuter till. Då kommer Ida hem. Jag har tråkigt. Kommer inte på något kul att göra, dock har jag mindre kul saker jag borde göra. Typ damsuga hela lägenheten... Blä. Men slipper laga mat idag, har så mycket restar av tacogratängen jag gjorde i tisdags.

Gjorde ju som sagt laxgryta igår och det hade jag med mig till jobbet. När jag satt och åt kom Linda in. Hon sticker ner näsan i maten. Har du lax i den? Mhmm, svara jag med munnen full. Det luktar jättegott! säger hon och fortsätter med det hon skulle göra. Sen stannar hon upp, mitt i en rörelse och kollar på mig. Är den hemmalagad? Jag nickar. Är det du som lagat den? Jag nickar igen. Hon blir helt bestört, åh du er så flink! säger hon. Jag skrattar lite och berättade om receptet som var väldigt enkelt, men hon himlar bara med ögon. Hon går ut igen och stänger dörren men jag hö hur hon och Siv tisslar och tassalr där ute. Efter några sekunder hör jag hur en nyckel sets i låset till kontoret. Precis som om jag inte skulle ha hört öppnar Siv dörren och tittar in med huvudet. Sen börjar hon dö flabba. Jag tittar frågande på henne. Hon säger att hon också har gjort mat idag och slänger fram en macka med brunost på. Så lagar Siv mat! ^^

Tänkte att jag skulle upp till rema och köpa avokado och lätt römme så att jag kan göra en guacamole till gratängen, och om det blir något över kan jag ju alltid dipp morötter! :D

Amanda - Som vintern saknar våren

hej arthur!

....vilken underbar dage de é. Hej, vilken underbar dag de é! Jag har en låt på huvudet. Introt till Arthur. Ett barnprogram som jag kollade mycket på när jag var mindre. Det är typ en råtta eller en mus, eller något liknande, som bor i en riktig Kalle Anka-stad där det finns massa olika djur. Den är väldigt irriterade eftersom jag precis gjorde morgonens tabbe.

Igår kväll när jag låg i sängen kom jag på att jag kanske börjar 10 ist för 9 imon (idag) men jag bestämde att det var klockan 9 eftersom jag inte orkade gå upp ur min varma säng, ut i den mörka hallen och kolla schemat i min kallender. Så jag ställde klockan på 7, satte på mig mina micheal jackson-handskar och somnade sött. Klockan tio i sju idag ringde klockan. Jag gick upp, ställde mig i duschen, gjorde frukost till mig själv, sminkade mig och skulle precis föna håret när jag kom på att jag nog var liiite tidigt ute. Så jag gick för att kolla min kallender. Mycket rikigt. 10-16 lyste på min fina, rosa kallender. Jag svor för mig själv ett litet tag och bestämde mig för att titta ett avsnitt Gossip Girl i väntan på bussen.

Amanda - Dååååålig


100203

Februari nu asså. Fy vad tiden går fort. Det var över en månad sen jag var hemma nu. Har börjat snacka med Linda om ledighet över påsk, hon sa att det nog skulle gå bra, så länge ingen annan skulle bort.

Nu håller jag på att tina lax, glömde att lägga upp den igår, så jag lägger den i vatten ist. Ska göra laxgryta med morötter och purjolök.

Tror jag håller på att bli sjuk. Har haft ont i magen hela dagen och nu känner jag mig alldeles skakig, som om jag inte har ätit ordentligt idag, fast att jag har det. Skulle tränat med Ida och Lojsen, men det sket ju sig då. :/

Sitter och lyssnar på Uffe och saknar mamma. :(

Amanda - Som den kloke saknar dåren

100201

Hellu!

Kollade klart OTH säsong 6 igår. Wihi! Har suttit och kollat första avsnittet på säsong 7 med Ida nu ikväll. Vi kom till en underbar upptäckt. Kirby är med! :D


He he he....

Men var fan är Luckas, Peyton och Sawyer? :@

Amanda - I know you love me, xo xo, Gossip Girl


RSS 2.0