till Östermans 14:47

Drar till Carro nu. Ska bara ta ut browniesarna ur frysen, sen tar jag den långa promenaden över gatan.


Jag och Carro hade ett väldigt långt och intensivt förhållande med hennes webcam i börjn av tonåren...

Amanda - Fika! :D

100328

Saga om ringendag idag. Har köpt alla tre filmerna. Extended version. Puh. Började kolla vid2 nån gång. Gick ifrån andra filmen för en stund sedan. Det blev liiiite långdraget och långtråkigt. Anton och Simone gav upp efter första. Alfred kollade då och då. Och mamma kollade när Aragorn var med....

Imorgon ska jag träffa Carro. :) Det ska bli väldigt roligta att se henne igen. Hann ju bara med en snabbvisit när jag var hemma förra gången. Men nu så! :)

Amanda - Natti ♥

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemma!

Jag är hemma nu! Sitter vid vår "lilla" datorskärm. Pappa ska dra iväg och köpa biljetter till drott-matchen nu, så att vi slipper sitta längst upp på högsta sektionen, det var inte roligt. Man såg knappt de små pojkarna då ju. Och man kan ju inte besöka halmstad utan att dregla lite över herr Bengtsson. Eller herr Mattsson. Eller hur Varbergare? ;)

Ikväll blir det släktkalas och imon ska vi ha Sagan Om Ringen-marathon, och jag ska baka något gott ur min fina kokbok som jag fick av Hanna och Fredrik i julklapp. Som jag har längtat efter den! :D

Amanda - HEMMMA! :D

100325

Den absolut första födelsedagen som jag inte vaknar av mammas sång. De första fyra åren var inte alfred med, men se har de varit med varje gång. Pappa och Anton var i Danmark de året jag fyllde 15, för fem år sen alltså. Men idag får jag fira med GC-gänget. Det är inte fy skam det heller. Särskilt inte när de kommer och väcker mig med skönsång, paket och doftljus för att sedan berätta att de lagat pannkaksfrukost.

Nu ska jag göra mig iordning för en jobbdag. Ikväll blir det gemensm middag och sen packa, packa, packa!

Amanda - 20 :D

100324

Jag har fått kort idag. Födelsedagskort, av mormor. Emma kan inte läsa och tordde att det stod moermoer. Det skrattade jag åt ett tag, sen läste vi cosmo. Vi blev väldigt besvikna på man pf the month. Tack vet jag jeans-killen!

Emma och jag masserade vi varandra, sen hoppade jag in i duchen och använde min 300-kroners-body-scrub för andra gången. Nu sitter jag i soffan och lyssnar på Emmas och idas diskussion om jobbet. Glad att jag inte är inblandad.

Ikväll får jag en AA-kompis. Det är inte många jag känner som kollar AA. Ddet är inprincip Sof och jag, så när jag får kolla med någon är jag lycklig! :D Ska äta min tonfiskrulle och kolla klart på förra veckans avsnitt som jag fortfaraden inte har sett. Dåligt!

Amanda - Sista dagen som tonåring!

kvällsmat

Kom hem för en halvtimme sen. Tryckte igång Johnny Cash på spotyfi och slängde ihop en tonfiskrör. Denne ska nu avnjutas till ett avsnitt Gossip Girl!

Amanda - Snacka sen mammis?

100323

Tisdag alla redan! Äter frulle och ska snart göra mig iordning för 8 timmars jobb. Pepp man blir när man säger så!

Amanda - PUSS

me kaza su kaza

Nu har Sofie flyttat in! :D Hon fick ett varmt välkomnaden av mig och jag fick säga den fras jag velat säga sen Logan i Gillmore Girls gjorde det. Winn winn.

Sofie har redan tillfört något till hushållet; den bästa internetsidan som finns. Antagligen. felsms.com fy fan vad jag har skrattat här borta i soffan!

Amanda - PUSS

100321

God morgon höll jag på att säga men ånrade mig när jag såg vad klockan visade... Nej, det är inte morgon längre. Så vad fasen gör jag fortfarande i mina monkypants?! Jobbfest är svaret. Jisses! Inga detaljer nu mamma, det tar vi om några dagar, när vi ses.

Har iaf hunnit med att dammsuga the penthouse (hahaha), kollat Gossip Girl och Så Ska Det Låta (HAHAHA!). Tror jag ska kolla sista stunden på AA nu så att jag och Fi har något att diskutera när hon kommer för att bo hos oss denna veckan! :D Louise är Dissan Dissansson och tog flyget till Trysil imorse. Tror hon sitter i bilen med sina föräldrar nu. Jag är inte avundsjuk. Inte alls. Men det är inte länge nu. Det är 5 dagar! 4 ½ arbetsdagar! åååh!

Jag vill ha negerbollar och saltlakris. Kan man finna de i detta land måntro? Knappast!

Amanda - Nej, ta dig i kragen och ät nu Gustafsson!

100320

Jobbfest! Jag är laddad. Har till och med hittat tröjan jag vände upp hela huset för. Emma hittade den, i hennes väska.... HAHA! Rita och Sara kommer om sen halvtimme för att hämta upp mig och sen drar vi till Siv! :D

Så fick jag lite flashbacks till hemma. Emma lekte mamma: Jaha, när har du tänkt att komma hem då? Det var exakt samma ord! Exakt! Fasen vad jag skrattade!

Amanda - PUSS ♥

min utsikt 20:37


Kolla Louise fot! Eller rättare sagt strumpa. Det är inget litet hål som har uppdagat sig där minsan! HAHAHA! Hur lyckas den söta människan?!

Amanda - Om en vecka sover jag i väääärldens absolut bästa säng! :D

100319

God Morgon! :)

Vaknade 23 minuter över sju i morse och insåg att jag inte behöver gå upp för än kl 9. Underbar känsla! Somnade om halvt och kom på en sak till jag skulle önska mig; en väldigt smal våffeltång. Den får inte vara mer än några centimeter tjock. *googlar bild* Jävla googel! Hittar ingen bild. Så ni får använda er fantasi! 2 cm + våffeltång.

Nu ska jag äta en äggmacka och fixa håret. Sen jobb till 7 ikväl, kanske kan snacka efter mammis?

Amanda - PUSS

fy fasen vad jag ääälskar att vara effektiv!

Nu har jag bakat bröd och gjort tacopaj, sammtidigt som jag hängde upp tvätt. Här ska ingen minut gå till spillo! :P
Nu ska bara pajen bli klar, så ska jag sätta mig ner och äta med Ida. :)

Amanda - Snacka mammis?

100318

Systemet om en vecka! Det tar dock bort väldigt mycket av det roliga att jag inte är i Sverige då. Men men, man kan ju inte få allt! :)

Fyller alltså år om en vecka. För er som har missat det. För övrigt har jag fått två nya punkter på min önskelista. (Y)
- New moon, som kommer ut på lördag
- Böcker (ungefär vad som hälst....)

Nu har jag varit duktig! Jag har städat min och Idas del! Håller även på att tvätta och så ska jag börja på min tacopaj nu :)

Amanda - Sister I won't ask for forgiveness, my sins are all I have

100317

Nu har jag bakat pizza. Jag har varit sugen på det sen i fredags, med då fick jag det inte.

Ska kolla Gossip Girl nu!

Amanda - PUSS

hahahaha!


http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.10116813

Hahaha! Jag kan inte sluta skratta! ^^ Det kunde lika gärna stått Alfred i pannan på den killen! Anton med för den delen! HAHA!

Amanda - Kan inte annat än älska Vesslan

grattis mormor!

Min fina mormor fyller år idag! Jag vill vara hemma och fira henne! NU! Men jag sitter och äter köttfärsås vid vårt lilla köksbord. På en pinnstol. Ska kolla Gossip Girl.

Men jag är hemma snart! Jag vet det. Men det känns så långt just nu...

Amanda - Mormor ♥

100315

Tjoho!

Jag och Louise snackade precis om hur gammla våra föräldrar var. Hon sa att hennes mamma var 47, men att hon tänker henne som 40. 47 lät så gammalt sa hon. Jag sa att min mamma skulle fylla 50 i år. Det tycker jag låter gammalt, men att jag inte tänker mamma gammal. Louise förstod precis vad jag menade. Jag fortsätter vid datorn och hon att plocka med disken. Då säger hon för sig själv: Vad dom växer våra föräldrar..... Fy fasen vad jag flabbade! Det är så typiskt Louise att säga något sådär konstigt utan att vilja vara rolig, hon säger det bara för att hon tycker det. Det är så jädra kul!

Any ways... Dagen har varit bra. Stora snackisen på jobbet är påskbordet på lördag. Linda och jag har diskuterat dricka halva dagen. Haha! Hon är så döt min bossi! :)

Nu ska jag, Louise och Ida ha te-kväll. Min idé. Det var så länge sen jag drack te, så såg jag jordgubbstet stå och skina i skåpet.

Amanda - Because you're mine, i walk the line

100314

God morgon gott folk!

Fy! Fan! Får man må såhär? Sitter i sängen, käkar saltade cashew nötter och bäljar i mig cola för att klara livhanken. Hade ett mål med dagen; Remember me. Bio med Robert Pattinson. Tror ni att den har haft premiär i Stavanger än? Nix, nope, nej. Det sög ju.

Igår var vi hemma hos Sofie, Ellan, Kim och Björn. Varbergarna var med. Det var väldigt trevligt, en av de bättre kvällarna i Stavanger. :) Fick visa mina buggskills ine på klubben med. Hallelujha!

Förösker ringa la familia, men de vill visst inte prata med mig. Jag tror de har glömt bort allt vad jag heter. Buhu why no!

Åh, flumm! Så blir det ibland!

Amanda - Åååå Findus å Piff å Puff å Pettsson å Pettson

eftersom folket tjatar..

..så kommer min långa önskelisat här:

- Present kort på synsam
- Stoooooora vinglas
- Pengar
Nepp, jag är inte roligare än så!

Dagen idag har gått så sjukt snabbt, och jag råkade dessutom komma en timme förtigigt till jobbet. Ambitiös-anställd.no.

Imorgon är det fredag och det är sista jobbdagen för denna vecka. Denna helgen är min sista lediga helg innan jag åker hem. Och om två veckor fyller jag år! Haha!

Amanda - Flummigt inlägg!

100310

Ifall någon ha missat det: Jag fyller år om 15 dagar!

Sitter och lyssnar på Johnny Cash och äter laxpasta. Det blev väldigt gott, om man får säga det själv. Men det får man i detta huset, för det är ingen annan som gör det. Beror dock mest på att det är ingen annan som äter det jag äter...

Fick jobba över idag då Marie var sjuk, men det var lika bra det, jag och Linda har massa att göra då vi började med projekt: byta plats på allt i butiken idag. Har även hunnit med lite svensklaektioner med chefen idag. Filt, trasa och vitsippor var dagens glosor. Ibland när jag säger någonting så kollar hon konstigt på mig, som om hon inte hörde vad jag sa, så jag säger det igen och då upprepar hon det jag säger och börjar döflabba. Eller så ber hon mig att översätta när det kommer mail från de svenska leverantörerna.

Jag har en kompis nere i kassan på ica inne på kilden. Han heter Ole och kan vara världens goaste kille. För några veckor sen funkade inte kortläsaren i hans kassa, då tog han upp sin egen plånbok och betalade mina varor med sina pengar. Självklart gav jag honom pengarna när jag hade tagit ut, men då slapp jag springa och göra det på en gång. Sen igår så skulle jag köpa mjölk att ha i kaffet på jobbet. Det var ganska lugnt så jag stannade och snackade med honom en stund. Han frågade om jag hade många klippningar idag. Jag frågade vad han sa för han pratar väldigt "stavangerskt" så det är inte alltid man försår. Han uppredpade mening och la till: är inte du frisör? Nej, svarade jag, jag jobbar uppe på Pytt og Panne. Ja just det ja, säger han, jag fick bara för mig att du var frisör, du är alltd så fin i håret. Att jag inte hoppade över kassan och pussade honom! Åh han är så sööööt!

Amanda - Swing low, sweet Chariot

100309

det är redan den 9:e mars. Vilket betyder att imorgon är jag återigen en rik kvinna.(Dessutom skadar det ju inte att jag jobbade asset av mig i februari) Men det betyder också att det bara är 17 dagar kvar tills vi ska åka hem! :D Lycka!

Nu sitter jag och äter från min fina matlista: pasta och en pastasås på spenat, mozarella och lök. MUMMA!

Amanda - Du kände mig när åren var terminer...

matsedel

Jag måste bara skyta lite. Bara lite. Varje vecka skriver jag en matsedel på vad jag ska äta varje dag den veckan. Den brukar se ut ungefär såhär: Lasange, pasta och köttfärsgratäng, pasta och köttfärsås, köttbullar och stuvade makaroner. Ganska enformigt med andra ord. Men idag utvidgade jag mina vyer. Jag tog till Benito Navas. Remas egen itaienska kock. Helt enkelt en gratis kokbok (okej, det är lite mycket sagt, ett häft är en mer korrekt benämning) som står i ställ inne vid frukten.



Efter att ha låtit mig inspirerats av den tjocka italienaren ser min matsedel numera ut såhär:
Tisdag: Penne med ricotta (fast jag ska nog ta mozarella ist) och spenat
Onsdag: Penne med rökt lax och ärtor
Torsdag: Spaghetti med scampi och chilli

Amanda - Och här sitter jag och pimplar icetea som en annan Sookie Stackhouse

100308

Go kväll!

Sitter och äter pasta med pastasås. Stolt över mig själv att jag ställde mig och lagade mat direkt när jag kom hem, och inte tog maten som var färdig i kylen. Utan den gav jag till Ida i matlåda imon. Min mat blev iaf supergod! :)

På jobbet har vi fått datakassa idag. Det var mycket stul med priser som inte stämde, men det går ju, och det kommer att gå mycket snabbare än de gammla kassorna, när vi väl lärt oss systemet vill säga!

Imon ska jag och Ida upp på spinning som börjar klockan 9.

Amanda - PUSS

kväll

Nu har jag och Ida stått i köket ett tag. Hon har lagat kvällsmat till oss två och jag har gjort negerbollar (jag tänkte faktiskt skriva chokladbollar, men fan heller. Det heter negerbollar!) till oss alla. På Emmas och Louise begäran. Det lät ungefär:

Emma: Åh! Jag vill ha negerbollar!
Louise: ÅHHHH! Jag med!!
Emma: jag orkar inte göra!
Louise: Inte jag heller.
Emma: Amanda orkar!

Amanda - Så jag ställer upp!

100307

Igår var vi hos Amanda och Totte och kollade på melodifestivalen och a walk to remember.

Idag har vi kollat på Arn och nu ska jag spela uno på datorn! Wiho!

Amanda - PUSS

bara för att emma ville...

Emma ska testa en sak på mobilen.

Amanda ♥ Emms

100303

3 mars idag, och min moster fyller år! :D

Jag håller på att baka bröd. De blev så goda förra gången, så jag gör mitt "egna" recept igen. Men de blir nog inte lika goda idga, klantade till mig. Igen.

Sof, glöm inte Andra Avenyn! ;)

Amanda - OTH och lasange! :)

hundtricket

Sitter och kollar hundtricket. USCH vad det är pinsamt! 2002 var tydligen väldigt längesen, för då tyckte jag att den var jätte bra och Alexander vad jääääättesöt. Den är så pinsam!

Jag skulle gå upp till rema och Louise bad mig köpa en apelsin till henne. Jag sa att det var på egen risk, eftersom att jag suger på att välja goda apelsiner. Så Louise tog det säkra för det osäkra och beskrev hur apelsinen skulle se ut. Köp en orange apelsin. No shit!

Amanda - One Tree hill nu! ♥

100302

Imorse räknade Ida ut att det var 3 dagar och 3 veckor tills vi åker hem. Det kommer gå fort, jag vet det, men nu känns det som om det är långt tills dess. Det känns som om den dagen aldrig kommer att komma. Men så gör det alltid. Jag menar, det är ju redan mars, och eftersom att jag bara kommer att vara ledig en lördag innan jag åker kommer det gå ännu snabbare! Långsökt, jag vet, men det är så vi gör här. Räknar dagarna i lediga helger. Det är jag och Ida som gör så, självklart är det jag och Ida. Vi som fortfarande räknar pengar i bugg.... Det suger dock att ett bugg nu för tiden kostar en krona, då får vi ju mindre bugg.

Any ways. Har suttit och läst igenom mitt kontrakt nu. Det var en mindre bok vill jag lova. Dessutom på norska. Byrokrati-norska. Puh! Det var jobbigt och tog tid. Men nu har jag skrivit under på alla sjuttioelva papper, så nu är jag klar. Kännde mig som om jag var tillbaka i skolan. Det var samma känsla när jag kom hem. Gjorde mellanmål och satte upp stränga regler om att jag absolut inte fick trycka på dator, för då skulle jag hamna på facebook.

Nu ska jag göra lasange, igen. Min matinspiration är inte på topp just nu. Sen ska jag, Emma och Louise kolla film. Ida är fortfarande på jobb.

Amanda - Because I'm trapped

100301

Idag är det första mars, nästa gången det är första är det första april, jag hatar att bli lurad, så du skulle bara våga -
Emma för en halvtimme sen, hela tiden i falset.


Första mars idag, alltså. Jag gick upp en timme tidigare för att sitta och äta en lugn och mysig frulle framför ett avsnitt OTH. Duktigt va?

Amanda - Hej, hej flickor vi är här för att röva bort er

RSS 2.0