glass 22:08

Tjoho! Har precis tryckt i mig irish coffee-glassen som jag och Ida köpte till vår bakissöndag. Hur genomtänkt är det att köpa spritglass på en bakisdag. Ida fick inte ner den, men det är ju glass, så det är klart att det slank ner i min mage.. ^^ Nu är den iaf gone, halva paketet tryckte jag i mig. Synd att slänge den liksom. Och i morgon ska jag ha vaniljglass så att jag kan krydda den med 7 dl lakritsströssel. Jag övervägde att göra det med spritglassen men kom fram till att det är slöseri med strössel om det inte skulle bli gott, och chansen för att det inte skulle bli det var ju ganska så överhängande.... Så jag sparade och håller mig på sträckbenken lite till. Fast jag fuska lite på lunchen. Var inne hos sötgubben på mixen och köpte mjuklass för 10 kr. Egentligen är det en pytteliten mjukglass man får då, men granne som jag är har jag ju vissa förmåner! Han tog ett stort rån och när det var fullt fyllde han på det lite till, han tyckte nämligen jag såg hungrig ut. HAHA! Så rätt så! Jag är alltid hungrig! :D Så fick jag lakritsströssel på det, som en extra förmån liksom. Sötnosen sa dessutom att jag såg extra fräch ut idag. HA! Han slulle bara veta när jag dushade sist! ;)

Amanda - Sparkling Sivis i mitt hjärta!

i mitt hjärta


Jag vet, mycket cam-bilder nu, men min kamera är ett fuckface som bara laddar ut, så håll till godo.

När jag ändå kommer ihåg det: Här kommer min önskelista:
1. En riktigt grym digitalkamera, alternativt en väldigt enkel systemkamera.
2. Plattång från ghd
3. P. E. N. G. A. R.

Amanda - PUSS

lucky day

Go dagens!
Det är alltid trevligt att sluta i tid när man tror att man ska få jobba över med ca 3-4 timmar. Så klockan 2 gick jag från jobbet efter en fikapaus med min fina chef. Ibland när jobbdagen käns sådär tung och allmänt jobbig brukar vi lyxa till det och springa upp till NB Sörensen och köpa kaffe. Både jag och Linda är helt inne på Café Mocca och det blir mer ofta än sällan vi köper det nu för tiden. Men vi börjar bli duktiga nu, ett tag, när Sivis var borta och vi jobbade långa pass varje dag köpte vi det hela tiden, ibland två gånger om dagen. Nu kanske det bli varannan...

Jag kom hem och lagade mat och sen kommer Louise. Hon läser rema-bladet och upptäcker att det är yoghurt där för 10 kr så vi besämmer att vi ska gå upp. När vi för en gång skull ska gå två stycken tar vi med berget av pantflaskor som ligger brevid frysen. När vi panat alla flaskor frågar Louise om vi ska trycka på röda korset-knappen ist för pengar knappen. Om man trycker på rk-knappen skänker man pengaran till röda korset men man får vara med i en utlottning av 2 miljoner. Så det gjorde vi. Hela 20 kr vann vi, men vi var lika glada för det. Maskinen gjorde nämligen ett fint vinnande ljud med....

Sen när vi kommer bakom hörnet (där man alldrig annars är) upptäcker jag att det finns massa chokladsåser där med, och inte bara framme vid kassan. Jag har ju som bekant fått dille på lakrits-stössel, men det har varit borta nu ett bra tag (flera, flera månader). Så jag kollar, utan något som hälst hopp om att finna det jag söker, och då ser jag det! Dom har flyttat lakritsströsslet dit bort ist för att ha det vid kassan. Som jag har saknat det! Jag blev så glad att jag hoppade. Louise skrattade lite åt mig....

Jag måste bara få klaga lite med... Ibland underar jag hur vuxna människor är uppfostrade. Det kom in en tant (jag skriver tant för hon var dum, i själva verket var hon ca 55) idag på jobbet som välter ner hela stativet med glasögon och går sedan vidare in i några glasvasar som hon välter. Jag hör krachen och går bort dit med sopborste och påse för att plocka upp det. Jag säger ingenting men ler lite som att säga att det inte gör någonting. Det gångrade jag ganska snabbt... "Det är inte mitt fel!!" säger hon högt i en väldrigt anklagande ton. Jag blir chokade av att en vuxen människa kan säga något sånt och säger bara kort och snäsigt nej. "Det är ju ert fel ni kan ju inte ha massa ömtåliga saker där!! Det är inte mitt fel!" När jag var 5 år sa jag att det inte var mitt fel när jag råkade välta ut något, då sa mamma alltid att det visst var mitt fel men att det inte var med meningen. Nej, sa jag då, det är visst inte mitt fel. Är det mitt fel då? frågade mamma då. Och då, som femåring insåg jag att det faktiskt inte var mammas fel, utan mitt, men att jag inte gjorde det med vilje. Därför är det väldigt tragiskt och chockerande att en 50+are inte kan inse det som en 5åring kan... Jag blev irriterad och gick och avreagerade mig på Linda. Hon höll med. Jävla kärring!

Amanda - Mormors laxgryta till kvällsmat!

det är visst nån som läser min blogg....

Kommer ni ihåg när jag berättade att jag stektpankakor tills mitt hår var alldeles fett och äckligt, och jag sa att man skulle haft en stekmössa som mormor? Mormor kommer ihåg det iaf!


Hur tjusig är inte jag då?! Jag fick en lite mer diskret variant än mormors egna, som är grön (Visst är den grön? Eller minns jag fel?) Jag kommer nog inte våga använde den när någon ser för dom skrattade åt mig här hemma. Men jag tycker att den är fin! Tuuuusen tack, älskade mormor! ♥


Av mamma, pappa, Anton och Alfred fick jag en bit kartong. What?!

Tada!! Titta vilka fina blommor det blir när man släpper ut den! De står just nu på min sida av mitt ocg Idas kaotiska skrivbord! Städa kanske?


Och till sist, en namnsdagspresent till mig själv, från mig själv. En filt med älvprinsessor på. Den är till för barn så den är inte så stor, men den är fiiiiin. 15 norska riksdaler och den var min. Du finner den på Pytt & Panne, så klart!

Amanda - Mammie, var är du?!?


namnsdag

Hej och hå! Min namnsdag idag. Och det betyder att det är 1 månad, precis, tills jag träffar la Familia! Nu ska jag och Ida äta mackor, fil och cornflakes (vi har kommit in ett sånt beroende nu) sen återkommer jag med fin, fina bilder på mina fin, fina namnsdagspresenter! :)

Amanda - Alex Karev

måndag

Hela måndagen har gått och nu sitter jag och Ida och kollar på Greys. Imorgon ska jag jobba hela dagen. Har asmycket att göra så jag och Linda ska jobba tillsammans hela dagen.

Amanda - PUSS

onsdag

Tjohej!

Jobbet har gått bra idag med. Ska ha 3dagars imorgon, fredag och på lördag så jag och Sparkling Sivis har tillbringat kvällen med att blåsa upp ballonger, fästa dom på snöre hänga dom i entrén, vika ihop kartonger och sätta banderoller på alla pallar. Temat är rosa och svart så det blir stiligt som få ska ni veta.

Nu ska jag och Pettsson snart äta. Pommes och körv blir det! Har vatt sugen på pommes sen jag och linda sågen en fritör (heter det så) imorse när vi blädrade igenom vårnens sortiment. Och så var det tillbud på wienerkorv. Det passar ju bra med 1 kg pommes och korv för under 50-lappen när man ska spara ihop lite fickpengar... :P

Amanda - Maaaaaaat!

tisdag

Go'kväll!

Har precis ätit kvällsmat framför Grey's. det blev något så inspirerande som stuvade makaroner och falukorv. När jag väl stekt klart falukorven kommer jag på att man kan göra den i ugn med tomat, senap och ost, som vi brukade göra hemma, och ha potatismos till. Blev så jädra sugen på det, så de får det nog bli imorgon. :) Nu ska jag måla naglarna mörk-turkos-metalic och kolla Grey's! Wopido!

Amanda - PUSS

måndag

Ida är hemma! Det är så skönt att ha lilla mamman tillbaka! Hon kom hem sent igår kväll och vi låg och snackade tills klockan var alldeles för mycket för oss. Bl.a. så tog vi igen alla god nattningar. Vi har en speciell kvällsrutin. Den som släcker lampan först säger god natt. Så säger den andra god natt, så säger den första jag älskar dig, så säger den andra jag älskar dig med så säger den första bra och sen sover vi. Så höll vi på igår kväll 11 gånger. En för varje gång vi sov ifrån varandra. Man skulle ju kunna tro att vi var gifta.

Dagen har gått bra. Både jag och Linda har dock velat strypa var och varannan kund som ställer idiotiska frågor, men annars så. T.ex. Är det 30% på denna? Ja. Är det 30% på det som står på? Ja. Så det är 30% minus? Eh, nej 30% plus. Vad fan tror folk?!

Amanda - Ska be Ida skala huvudet på mig nu! :)

söndag morgon

God morgon!
Sitter och kollar på Idol. Skulle kollat igårkväll men då ville inte tv4play. Så det blir en mysig morgon i sängen innan jag går och köper mjölk till Pettsson som kommer hem idag!

Amanda - PUSS

Kom hem nu Pettsson!

Mitt hår behöver klippas och jag saknar dig!

Fredag idag. Och jag har inte börhat jobba än. Woho! Börjar klockan 2. Ska jobba med Sivis hela dagen. Det kan bli spännande! HAHA! Alltid något nytt med henne. Igår lekte hon catwalk på pallarna som blev över när jag och Linda jobbade ;)


Sidecuten syns ju knappt, Pettson kom nu dåååå!

Amanda - Poss poss ;)

vesslan

Kampsport

www.vesslan.com
HAHA! Seriöst! Hur kul? Liknar de nån? Om man målade dit svart hår, piercingar i läppen och töjningar i öronen...? Eller kanske en mohawk?

Amanda - Sjukt kul!

Mamma?

Jag tycker att jag liknar mamma med glasögon på. Tittar mig själv i speglen eller i skåpsdörren och blir lika ställd varje gång. Emma säger att jag ser äldre ut, och intelligent. Som mamma då! ;) ♥


Lite? Nej, inte egentligen, men om man tittar snabbt... :P

Amanda - Greys är bra!

okej, det är bättre nu!

Jag ska nog vänja mig vid det här med. Dock är dom lite stora, så jag får nog gå till brilleland (eg, ja, seriöst, det heter så, hahaha) och fixa det. Tur att man är buddies med dom där! ^^ Okej. Nu ska jag gå ut och gå en runda för att vänja mig ännu mer.  Får passa på nu innan det blir för mörkt, så att jag ser något iaf!

Amanda - PUSS =)

illamående

Emma tog med sig mina nya glasögon! Så dom provar jag nu. Mår dock jävligt illa och glaset förminskar allt. Som min dator nu t.ex. tangentbordet (eller vad man kallar det) är ca 10 cm mindre. Och det stör mig! Sen gör dom om formerna. T.ex. en tallrik som är run blir oval. Ska det vara så? Går det över? Jag hoppas det, för annars kan jag fan inte ha de här. Jag haaaatar nya glasögon!


Men fian är dom iaf! (ser ni att mitt ansikte är mindre på den sista bilden? Kan det vara meningen)

Amanda - Buhu!

underlägget...

Jag böjde mig ner för att jag skulle nå lasangeformen som står på nedersta hyllan bland kastrullerna, där även grytunderläggen ligger. ade glömt gårdagens incident men bli väldigt på mind när jag får syn på stackaren. Jag börjar skratta och går till Louise som står med ryggen mot mig och byter om till träningskläder. Utan att kolla säger hon: Erkänn att du håller i underlägget. Då upptäckte jag att stackren börjat mögla med. HAHAHA! Jag sa att det fick vara nog och att jag skulle slänga det. Nej, säger Lojs, Emma måste få se det! HAHA!


HAHA! Det ser ut som någon tagit en tugga!

Nu står iaf lasangen i ugnen och salladen är klar med. Lyx med sallad, sjukt längesen jag åt sallad till mat och inte bara sallad. Gott!

Amanda - Greeeeeeeeeys

kväll

Har haft ledig-onsdag idag. Alltid lika skönt! Jag har rensat och städat garderoben, städat mitt och Idas rum, städat köket, inklusive skrubbat rent ugen, damsugit golvet och tvättat. Jag var till och med duktig när jag tvättade! Jag sorterade faktiskt tvätten, det gör jag aldrig annars. Jag slänger in allt på 40 grader och hoppas på att det blir rent/håller. Men inte idag. Jag tvättade mina jeans för sig, linnen och tröjor, strumpor och trosor och så åstadkom jag en vit tvätt med! Och nu håller jag på att tvätta handdukar. Funderar på att tvätta lakan imon. De bör väl torka på 6-7 timmar?Har nämligen baar en uppsättning lakan, så det vore ju trist om de inte hann torka.... Åh, jag glömde nästan! Har lappat ihop mina kläder med. Mina favvo-jeanslegging, xxxl-linnet från ullared (det som egentligen ska sitta tight, men som jag tycker sitter bättre löst) och förra höstens favorit: Svarta t-shirten med kedjor på axlarna. Nu är allt helt och fint och rent. Fyra av fem toasters.

Nu ska jag gå upp och handla. Hade det inte varit för att jag lovat Emma att köpa mjölk tills hon kommer hem hade jag skutit upp på det tills imorgon och ätit äggmacka, men när jag ändå ska upp kan jag ju lik väl köpa grejer så jag kan göra lasange! Det var länge sen!

Amanda - P.S. Kollat 4 avsnitt Greys idag med.... HAHA

vid middagsbordet

Vi sitter och snackar om att folk förlovar sig så snabbt nu för tiden.
L: Asså om nån hade börjat förlova sig med mig, då hade jag...
A: HAHA! Louise, vad hade du gjort om någon hade börjat förlova sig med dig?
L: Då hade jag sagt nej.
Jag skrattar ett bra tag och när jag väl slutar frågar hon: Hur gör man när man förlovar sig? (nyfiken som en 5åring ungefär)

När vi ska duka av och Louise ska blåsa ut ljusen jag tänt orkar hon inte det så istället vifftar hon med vårt grytunderlägg av kork (ultra-fint är det, not). När hon kommer till dom stora ljusen får hon ta i lite hårdare. Plätsligt knäcks det av en bit och restan hamnar på ljusen. Hon börjar skratta och jag undrar vad som hände. Hon förklara och visar och gör samma misstag en gång till. Då muttrar hon: Jävla dålig kvalité.... HAHA! Jag skrattade tills jag fick magknip typ. Det är jävligt dåligt att grytunderlägget av kork inte uppfyller sin funktion som ljus-släckare. Håller verkligen med om det! HAHA!


bejbi, då...

Amanda - The one and only, Lojsan Strand

tisdag

Tjohej!
Har kollat på Greys/lagat mat sen jag kom hem. Det blir lax, potatis och hollandeisesås. Louise städade sitt skafferi igår och hittade x antal förpackningar med olika såser. När vi såg hollisen kollade vi på varandra och bestämmde att vi skulle äta tillsammans idag. Blev så jädra sugen!

Dagen har gått fort. Har gjort om i kill-leksakerna. Jag älskar att göra om och laga nya hyllor. Laga hyllor är så kul för då är det massa nya saker som man inte redan är trött att titta på och när man gör om blir det sån stor förändrig bara man får allt på led och i raka linjer. Linje, linje, linje. Allt jag och Linda pratar om. Men det gör så mycket när varorna står på linje. Det ser så mycket mer ryddeligt (bra uttryck, btw) ut. Det är dock synd att våra kollegor inte är lika insatta i detta. Och för att inte tala om kunderna....

Amanda - Ledig imon! :)

måndag

Idag har jag monterat hyllor av papp som chefen sen bestämmde att vi inte skulle ha. Det tog 4 timmar och både jag och Linda var så förbannade tillslut. När vi väl får in gitarrera som ska stå där upptäcker vi att a)dom står jävligt dåligt b) dom finaste står innerst c) vi har inte fårr trummorna som ska stå ovanför gitarrerna. Linda kollar på mig och frågar om jag dödar henne om vi tar ut de ur pappställningen. Jag sa att jag inte gjorde det för jag tyckte det var fult. Då sa Linda att jag fick äran att ta sönder den. Jag fick båda hoppa, slå, sparka och spotta på den. Ifall det känns bättre så sa hon. Det gjorde det. Stativ-jävel.

Sen har jag upptäckt att vi har en ytterst dryg väktare. "Jaha, du är svensk?!" Gott jobbat efter att ha stått och snackat med honom varje dag i två månader nu.... idiooot (armbågen på bordet ansiktet i händerna) xD

Nu ska jag äta äggmacka med firstprice-kaviar och kolla Greys. Sen är det natti natti för fröken Gustafsson som ska upp tidigt imon.

Amanda - Sweet dreams

ojdå

Vädligt spontan utgång igår. Så spontan att vi inte visste om den förens vi stod inne på Beverlys dansgolv med varsin öl i handen. Kvällen var dock jävligt lyckad! Det hela började på helt rått, en sushibar där Lisa jobbade sin andra kväll. När vi kom var det några stycken som satt och åt sushi från ett rullband. Det var hur coolt som hälst. Man satte sig vid baren tog de tallrikarna man ville ha och betalade sedan för de olika färgerna på tallrikarna. Hur coolt som hälst. Det var bara synd att jag redan ätit och att Louise inte gillar fisk... Vi tog iaf en kanna med te. De serverade tet i små esspressokoppar. Värdelöst! Jag vill ha en stoooor kopp och sitta och mysa. Efter en stund kom Ritchi och beställde en drink. Lisa kom fram och frågade om jag och Louise inte också ville ha det. Hon sa att hon kunde göra en jättegod en så vi sa att vi kunde dela. Mest för att hon skulle få visa för sin bartenderpojkvän att hon kunde. Men den var god! Tingeling hette den och var en slush-liknande äppeldrink. Sjukt gott. Så vi beställde en till. Undertiden hade det börjat välla in med folk. Vid bordet bredvid oss att två killar. Som mamma hade uttryckt det "they're one of those". Vittvin, poolotröja och halsduken knuten tajt runt halsen. Bordet brevid dom satt ett killgäng. Fast än att det inte var mer än en halv meter mellan dom och de satt i samma soffa kunde dom inte vara längre ifrån varandra. Herre gud vad olika människor de finns. Det var så komiskt, bögarna var där för ett glas vitt och lite socialt umgäng, de andra killarna var där för att spruta champange (det har tydligen inte blivit förbud mot det i Stavanger, än) och sjunga Hejja-klacks-sånger varje gången någon dom kände kom in genom dörren. Och det var några gånger det... Jag tror de var runt 5 pers när de kom. När vi gick där ifrån stod det ca 20 25-åriga killar runt ett fyramanna bord och sjöng Glory glory ManUnited. Höjden av manlighet? Våra vänner bögarna såg måttligt roade ut, och jag förstår dom!

Sen gick vi som sagt in på Beverly. Fult med folk. Fulla människor i åldrarna 18-döden. Det är en sånn härlig blandning med människor där. Ritchi älskade det. Han älskade det så mycket att han hann med att söka jobb där 2 gånger under kvällens lopp.

Efter en hamburgare (för min del) och kebbab (för Lojs och Ritchis del) traskade vi hem åt. Jag och Louise konstaterade att detta var den bästa dagen på länge. Hela vägen hem snackar jag och Louise engelska med varandra. Jag drömmde på engelska och när jag varknade var det första jag tänkte God, I'm thirsty. Sen kom jag på mig själv.

Idag ska vi inte göra någonting. Kolla Grey's hela dagen lång. Sitter på varsin dator och nördar oss. Jag har iaf vatt duktig och gått in till bunnpris inne i stan. (För att köpa godis och kaviar, men ändå, det räknas fortfarande! ^^)




Dr. Alex Karev

Amanda - Ska nu njuta av godis och utsikt i form av Justin Chambers som Karev :D

heeeej

Världens mysigaste dag idag med Lojs! (Emma är ju också hemma)

Vaknade i en stor säng med solen som sken in genom persienerna. Gick upp och gjorde frukost och gick och la mig i sängen igen för att kolla Grey's. Vid 11 gick Louise upp och vi bestämde att vi skulle in till stan så vi gjorde oss iordning i lugn och ro och och traskad in till stan. Väl där shoppade vi, åt en sallad nere vi kajen och var uppe i väktartornet. Väktartornet är ett torn som ligger uppe på en kulle så där ifrån är det utsikt över hela Stavanger. Där inne fanns det dessutom lite saker från förr i tiden så det var som ett litet muséum. :)

Temat på shoppingen idag har varit skin. HAHA! Ett par svarata leggins med skin detaljer längs med låren, ett par jeans med skin på knäna och en svart tjocktröja med skin på luvan och armanra. Wihooo! :D Louise halkade också in på det temat lite! ;)


Nya jeansen och nya tröjan =)

Ikväll ska vi in till stan för att fika med Ritchi, Lisas tyska pojkvän.

Amanda - Happy :)

go' kväll

Sitter i min säng (min och Idas i vanliga fall men snorungen är hemma i Halmstad) just nu. Jag och Lojs har kollat på en film nu ikväll; everybody's fine. Everybody was not fine. Fy fan vad jag bölade. Inte okej. Filmen alltså. Nu ska jag kolla nått avsnitt Greys anatomy innan jag somnar. Det är det nya nu. True Blood är ju slut! :(

Amanda - Skyp imon mor? ♥

pannkakor, någon?


Gissa vad jag har gjort de två senaste timmarna! Med tanke på mitt hår som det droppar stekos från (brorde skaffa en stekmössa som mormor) och tallriken med pannkakor kan ni nog gissa att jag stekt, ja just det, pannkakor! Ida kollade på mig med dom snälla ögonen så jag gjorde till henne med. Hon kommer strax hem från jobbet. Hon sa att hon kunde köpa nutella till. Det tackr man ju inte nej till! :D

Amanda - PUSS

RSS 2.0