dagen

Fick jobba över idag. Hade så mycket som skulle ner på lagret som man måste vara två att bära så Linda bad mig bli kvar lite. Lite blev till tre timmar utan att ha burit ner en endaste liten pryl. Packade istället upp varor som bara vällde in. Fick upp allt till klockan 5, orkade inte börja laga väggar då så det får vänta tills imon. Har jag något roligt att se fram emot! :) Även om det bara är kökssaker och inte pynte-ting...

Amanda - Vad menar Mor med den frågan? :S

moooorning sunshines!

Sitter och äter fulle. En halv grapefrukt och en macka med keso, skinka och avocado. I vanliga fall kostar två stycken "spisemogna" avocados ca 30-35 spänn. Louise köpte ett nät med en massa avvisar till mig för hela 20 riksdaler, så nu  har jag råd och ha dom på frukostr mackan! :D Hihihi!

Vaknade i natt av att Ida säger: "Kom här vännen så ska du få en kram" och så kramade hon mig. Mys-unge. Jag klagar inte, det är så mycket bättre än att vakna av en kram än av att hon skriker i panik att det kryper spindlar över golvet! ;)

Amanda - Fredag imon! :)

home

Nu har jag och fröken Petersson bokat biljetter hem. En vei. :D 06:03 lördagen den 18 december ska vi infinna oss på Stavangers tåg station. Vi insåg att det kommer bli så satans dyrt att flyga med allt vi har packat på oss här uppe, så vi ska ta tåget. Jag lovade mig själv att aldrig mera åka det tåget. Jag satt på min kudde, för att jag hade så ont i röven av att ha suttit ner i x antal timmar, men kände ändå den hårda äckliga stolen under mig. Det var en mardröm. Men denna gången ska jag hem. Home for good. (Tills jag ska sitta på ett flyg i x antal timmar.... ^^) Så jag inbillar mig att det inte kommer att göra någonting. :) Jag och Ida har ritat upp en romantisk bild av hur det kommer att vara. Det kommer självklart att ligga snö längs hela vägen, precis som det var senast. Vi ska sitta i vagnen med en varsin kopp rykande te och mums på en hel sats med lussebullar samtidigt som vi kollar på julfilm efter julfilm på datorn. Jag inser ju självklart att det inte kommer vara så, men det blir nästan mysigt när jag tänker på det så så jag fortsätter med det. ;)

Amanda - excited :)

onsdag

God morgon! :D

Nej, jag gick inte upp nyss. Jag har faktiskt varit ute och gått. Gick bort till ica och handlade ingridienser till fruktsallad, som jag nu sitter och äter. Till frukost faktiskt! :D Är ledig idag och solen skiner och det är sådär friskt opch krispigt i luften. Sådär höstigt fint väder när alla träden är alldeles röd-orange-gula. Myyyyys! :D

Jag måste bara berätta en sak. Nu har jag varit här i lite mer än 9 veckor. (Hur fasen gick det till?) Och det är lite mer än 8 veckor kvar tills jag ska hem för att fira mammi. Det är halv tid! :D Även om det är marginellt så är det faktiskt mer än halvtid! Jag har klarat mig utan den där panikångesten jag får ibland. Jag-måste-hem-nu. Inget sånt! Okej, att jag vill hem men ingen panik. Skönt det. Tror att det beror mycket på att jag vet att det inte är många månader kvar nu. Och sen blir det USA! :D Iiiiiiih!

Amanda - Happy :)

nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Jag har missat en aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasviktig sak! Den 23 september fyllde världens bästa år. Nej, jag menar inte mig själv. ;) Inte mamma heller för den delen. ♥ Utan Bruce Sprintseen. 61 år.  6 1  å r ! ! !  Say w h a t ?  Det är helt galet hur man kan vara 61 år och vara så ooooooooooooootroligt sexig. Är inte det rätt sjukt? Snälla någon, förklara för mig hur fan det går till!





When I come knocking she smiles pretty she knows I wanna be Candy's boy
- Candy's room, Darkness On The Edge Of Town, -78

Amanda - Kärlek

tisdag

God kväll! :)

Sitter och äter kvällsmat nu. Kan man kalla det risgryta? Det är iaf ris blandat med bacon, avocado, soltorkade tomater, majs, champinjoner, walnötter och vitlök. Aaaaaaaas gott! :D Om jag får säga det själv! ^^ Slutade klockan 6 idag. Gick ifrån en gravt deprimerad Linda som suckade och stönade konstant, det var lite jobbigt att lämna bossy... :( Håller på att göra om i hela butiken. Ska få lampor och det tar inprincip hela bakre väggen, sen fick vi reda på idag att vi ska få garn och sticksaker (Jaaaaaaaay :D) så vi måste göra om ääännu mer. Det tar tid och butiken ser ut som ett större världskrig. Tomma hyllor och miljoner saker på golvet. Inte kul!

Imorgon är jag iaf ledig och ikväll blir det idol med fruarna :D

Amanda - PUUUUSS

USA

Bokat och klart! 2:e februari till den 28:e april är Jag och fröken Petersson på Amerikansk mark. New York, New Jersy, Washington, Orlando, Miami, Key West, San Fransisco, Los Angels, Hawaii, San Diego och Las Vegas.
H u r  j ä v l a  b r a ? ! ?


(Här tänkte jag rita den lilla rutten på en karta men jag hittade ingen bra....)

Amanda - Lycklig! ♥

lördagen

God kväll gott folk!

Idag har jag vatt ledig. Helt ensam men det har varit skönt. Har stek en massa köttbullar som inte blev goda. Och så har jag kollat 6 avsnitt av Pip-Larssons. Otippad serie va? Haha! Men bra är den! :) När Ida kom hem gick vi in till stan för att köpa sushi. Lite annat smått och gott handade också i påsarna. Har blev inspirerad av Lindas sminkblogg och köpte en ögonskuggspallet. Mörkgrön, limegrön och ljusgul. Testade nu, blev aaaaaascoolt. Får öva lite så blir färgblandningen förhoppningsvis bättre. :) Köpte även en grön-blå kajalpenna som också var cool till. Och ett ljusgult och ett lila-rosaskimrande nagellack. Sen blev det Jelly Beans. Dom hade det i lösvikt inne på Deli di Luca. Fanns helt random smaker. Smörpopcorn, cafe latte. Dock inte öronvax.... HAHA! Så köpte vi varsin chokladtårtebit med. Fota kommer, detta vill ni inte missa! :D

Amanda - Sushi och Riesling, wiiihooooo

helg

Jag har seriöst världens absolut bästa chef. Hon är så himmla go! En flaksa riesling, mitt favvo vin, låg och väntade på mig. Jag går ut och håller upp flaskan och tittar frågande på henne. Den är till dig! säger hon. Varför undrar jag då. För att du är så snäll och söt och alltid ställer upp.


I väntan på släkten....

Amanda - Bossy

mooooorning underbara fredag!

Jag ääääääääääääälskar fredagar. Särskilt när det är ledig-lördag dagen efter! ^^ Idag fyller världens bästa lillebror år. (jag överläggde lite med mig själv om att skriva så, jag har ju faktiskt två småbröder, men så kom jag på att jag har en lillebror och en trillebror, så då gick det ju bra! ^^) Ifall det är någon själ som har missat sp fyller han 18. Stor kille nu! ;) Ikväll är det släktkalas och jag ska få vara med på ett hörn. Wihooo! :)


Grattis världens bästa lillebror!

Amanda - Hihi

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahaha!


Hetsjakt på Sverigedemokraterna

Så. Jävla. Bra. Så. Jävla. Kul.

Amanda - På vesslan.com, såklart!


tisdag

Morning!

Sitter och funderar på vad jag ska äta ikväll. Måste handla på jobbet, annars kommer jag aldrig att göra det.... haha
Nu ska jag göra en omelett så att jag får i mig mat på jobbet med. Kan ju vara en fördel....

Amanda - PUSS

måndagkväll

Goder afton!
Sitter och äter en väldigt sen kvällsmat i form av en halv grape, två mackor och en kopp te. Citronte med honung, men förkylningen vill ändå inte släppa. Dumma. Har dessutom druckit upp nästan hela kan jang-flaskan.

Amanda - Nu ska jag prata med mammi ♥

söndag

Tjoho!

Sitter och lyssnar på Lasse och väntar på att mitt bröd ska bli klart. Nu kommer Ida, tror minsan att jag ska anfalla henne med "What to do? What to do? What to do?"

Amanda - Hihihi!

morning

hej och god morgon!
Ett mindre helvette att gå upp idag med. Saken blir inte bättre av detta konstanta regnande. Såg på väderrapporten att det regnar i hela Norge. Dock mest i Stavanger och Bergen. No shit!

Idag är det torsdag, jag gillar torsdagar för det betyder att imon är det fredag, och det gillar vi ju ännu mer! :D

Ska dock jobba till 6 idag. Det är mindre kul. Siv har semester, så hon kommer inte heller. Tråååkigt!

Amanda - PUUSS

regn

Slutade för fyra timmar sen. Och vad har jag gjort på dom fyra timmarna. Gått hem i regnväder. Jag kommer för evigt att kalla riktiga (helt random) regnskurar för Stavanger-väder - för det är det. Det är Stavanger i ett pyttelitet nötskal. Jo, visst då, det har sin charm. Dock inte när man går från jobbet i nya vita converse och det rosa paraplyet står fint iställt i paraplystället på jobbet. Det samma gäller mina gå-till-och.-från-jobbet-skor- Eller de är inte i paraplystället, men de står på jobbet. Som tur var tog inte mina nya convisar nån större skada. Iaf inte om man jämför med de gamla, nu gråa, ihoplimmade paret som nu har en parmanent plats på skohyllan. Slänga? Nej då, dom har ett snetimentalt värde. (Y)

Jag har lagat mat med. Om man räknar rota-i-kyl,-frys-och-skaferi-och-snor-ihop-det-vi-hittar som att laga mat. Det blev kött marinerat i hicory-sås och makaroner sen 1800-talet. Trode att all min pasta var slut, men icke. Då letar man lite längre in i gömmorna så ska man nog hitta det med! Resultatet var ingen höjdare, särskilt inte då såsen inte var en marinad, utan bara, just det - en sås. Men jag orkade inte bestiga rema-backen så då blir det så. Imorgon ska jag laga riktig mat. Jag lovar!

Nu ska jag tvätt, sen ska jag plocka undan redan tvättade tvätt och sen prata med mammie ♥

Amanda -I know that girl no longer exists

21:44

Klockan är kvart i 10 och jag sitter och äter kvällsmat. Dygnsrytmen är som den ska... Eh, nej. Helgen var trevlig, jobbet lika så.
Har varit med i en tävling nere på Name it. Man kan vinna ett stor gosedjursfår. Jag ska tvinga Ida till att dra mig. Jag kommer lätt vinna över alla småttingar! Maren sa att jag var flink som målade innanför linjena. Det är det inte många av mina medtävlande som gör, vill jag lova! ^^

Amanda - PUSS

freeeeeedag!

God morgon!
Sitter och äter frukost nu. Läser lite bloggar samtidigt och kommer in på en med ett youtube-klipp- Ablisa. Jag höll på att sätta mackan i halsen. Har ni inte sett den? Seeeeee! FY FAAAAAAAAAN VAD KUL!

Amanda -
Leeeeedig imon! :)

torsdag

Sista dagen på jobb imon. Underbart. Första lediga lördagen sen jag kom hit. Wooooho!

Idag kom Jonas och Johanna. Idas morbror och hans flickvän. Det är alltid trevligt med besök och väldigt ofta med besök kommer fika. Ida hade bakat en morotskaka så den satt vi och smaskade nyss. :)

Amanda - Natti

onsdag

Fortfarande skoskav. Inte så konstigt. Och ont har det gjort hela dagen. Men dagen idag har varit bättre än den igår. Det är alltiod något eller hur? Har Love the way you lie på huvudet. Den med Eminem och Rihanna. Har gått och rappat hela dagen. Linda har skrattat åt mig men så började hon hosta så mycket att hon nästan grät. Fortfarande sjukstuga på Pytt&Panne Drift AS, med andra ord. Siv kom idag dock. Det är alltid trevligt!

Nu ska jag reda ut klädhögen som ligger på golvet..... Sen lägga mig och läsa i min tråkiga bok. I en annan del av Bromma heter den. Och den är inte alls tråkig egenltigen. Jag skrattar rakt ut några gånger, men jag har inte lust att läsa den. Jag vill läsa milenium igen! Eller nästa True Blood-bok i ordningen. Men Emma har tagit hem den.

Amanda - Next time I'm pisses I'll aim my fist at the dry wall

tisdag

Ingen bra dag idag. Inte alls. Inte ens lite. Börjar med att jag får lätt panikångest över att gå upp, släntrar ut i köket där Emma sitter, muttrar helvetes-jävla-skit-dag. Emma säger att det är en bra inställning, inte säker på att hon menade det. Kommer till jobbet och dagen vill inte gå. Jag har tusen saker att göra men jag får ingenting gjort. Tur i oturen mår Linda lika skit så vi tycker synd om oss själva tillsammans. Halv 5 kommer söt-gubben från mixen in med glass. Han tyckte synd om oss som hostade och nös så mycket. Väl hemma ska jag laga tacopaj, bränner mig på formen. För att krydda dagen lite; fick ett mess av Henke imorse och sa att de inte kunde komma pga problem på jobbet. Mina converse är sönder. Okej, det var dom innan med. Men nu kan jag inte ha dom. Jag har limmat, limmat och limmat. Nu är det stora limklumpar längs med sulan. Kännde skoskavsvibbarna så fort jag fick på mig dom. Fick ist ta mina bruna converse, som jag självklart också fick skoskav av. Mellan tårna nere på trampdynan (heter det det på människor med?).


Ser ni? Nej, inte att min arm är vit. Eller jo, det också, men ajg tänkte mer på ärret under tummen. Det gör ooooooont! Åhå, suck, stön, mammaaaaaa....

Amanda - Hej och välkommen till blogg

louise 20 år


Fanta och rosé

Emma fick också paket, hon fylldei juli!

Bakismaten fixkade för Lojsan

"Snälla ta inte kort underifrån" Jag gör alltid som Emma säger! ^^

Födelsedagsbarnet med födelsedags tårtan :)

Det var baaaara gelé i den. Jag looovar! Ingen sprit alls faktiskt! ^^

10kr-marknad på Ica-kilden. Vad hamnar i korgen hos Petersson/Gustafsson?

Finaste Pettsson

HAHAHA! Fler bilder finns, men på grund av känsliga läsare visas inte dom..... ;)

Amanda - Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano?

klipp klipp

eller snarare brum brum. Jag har köpt en rakaparat. Fin är den. Bra är den med. Jag och Ida provade den ikväll. Hon var nervös, men jag litar på henne! :)


Det ser ut som om jag inte har ett endaste hårstrå kvar, men så är inte fallet. Hela 1 cm finns kvar!

Amanda - Nu kommer bilderna från lördagen :)

okej....

jag var nopg trött igår med... Det är ju inte sommardöden jag läser, vårlik heter den ju. Vårlik är jättebra! ;)

Idag var det 1 årsen jag träffade Bossy för föra gången. Idag berättade hon att hon nästintill tvingat Rita att ta in mig på intervju. Söööötebossy! ♥

Amanda - PUSS

natti

Nu ska jag gå och lägga mig. Igentligen ska vi kolla på OTH men jag orkar inte. Ska hjälpa Malin att lösa ett bombdåd. Sommardöden är jättebra! :)

Amanda - PUSS

köttbullar


Mycke köttbullar blir det!

Jag och Ida firar 1årsdagen med att kolla olika lyxhotell på Hawaii. Tanken är att våra 21-årsdagar ska firas på ett sådant. Wooooho!

Amanda - Viiiiiiill

1årsdag

Idag för ett år sen, på dagen, satte jag och Ida oss på tåget upp mot Göteborg. Väl där åt vi varsin wooper i solen på stationen innan vi hoppade på tåget mot Oslo för att där byta till nattåget mot Sandnes. Klockan halv 8 på morgonen byte vi från tåg till buss och åkte i 20 minuter in till stationen i Stavanger där Emma mötte oss och tog 4:ans buss till vår gammla lägenhet där vi åt pannkaksfrukost för att sedan åka till Kvadrat och sen till Kilden där jag träffade Linda för första gången. Jag kommer ihåg att jag inte fattade ett ord av vad hon sa.

Idag, ett år senare sitter jag i vår nya, fina, varma lägenhet som är både hemtrevlig och luktar gott. Jag vill passa på att tack mormor för kokboken jag fick i julklapp. Den har räddat många misslyckade middagsförsök!


För övrigt har jag snott Emms nagellack. Det är silvrigt. Det får mig att tänka på mitt älsklingslack som jag hade när jag var liten. Jag fick det av Cicci, så klart.

Amanda - Nu ska jag steka köttbullar till ett mindre kompani!

ledig onsdag

Älskar att jag är ledig varannan onsdag. Det är så jävla härligt! Det är inte varje onsdag så att man blir van vid det, utan det kommer sådär woho jag är ledig, och jag tar inte det för givet! Idag har jag inte ont i magen, som förra ledig-onsdag.  Idag ska jag kolla lite flygbiljetter, laga mat och gå och handla. Inte allt för ansträngande saker.

Igår hade jag och Lojsilu höstkväll. Vi satt uppkrypna i varsin ände av soffan med filtar, tofflor och tjocktröjor, varsin mugg te i handen och nös var tredje minut. För att göra det extra höstigt kollade vi x antal One Tree Hill-avsnitt. Japp nu börjar det iegn. Vi har börjat kolla från första, först. Första avsnittet, första säsongen. Det är braaaaaa! :)

Igår på jobbet:
Kund: Vart kommer du ifrån med en så flott dialekt?
Jag: Halmstad
Kunden ser frågande på mig.
Jag: Halmstad. Det går upp ett ljus för mig, så jag tillägger: I Sverige.
Kunden: Åh du kommer från Sverige du?! Jag som trodde du var norsk! Inte konstogt att du hade en så fin dialket när du kommer från Sverige! Jag skulle så gärna vlija vara svensk!
Linda ligger under kassan och försöker kväva skrattattackerna.

Amanda - PUSS

RSS 2.0