rond 1 avklarad

Första jobbpasset är nu avklarat. Dagen gick bättre än förväntat och jag har inte alls känt mig så trött som jag trodde. Dock kom det nu när jag satte mig i soffan. Men filmen var så, sååååå värd det. Den var asigt bra! Och Jacob är så förbannat het! ^^

Amanda - Despan nu! :)

eclipse

Inatt, närmare bestämt kl. 23:59, ska vi på premiären av den tredje twilight-filmen, Ecilpse. Kalla mig både idiot och dum i huvudet, det har jag gjort några gånger idag. Hur ska jag orka upp imorgon? Hur ska jag orka jobba till fyra? Hur ska jag orka med att hjälpa Ida och Sof med inventeringen? Åh jag kommer att hata migsjälv imorgon. Så jag hoppas fan att den är så bra så att det är värt det! Det sägs att den ska vara bra, men å andra sidan sas det att SATC2 sög, och det gjorde den inte, så jag ska inte ha så höga förväntningar tror jag!


Men jag kan ändå inte låta bli att längta lite! ^^

Amanda - 1 vecka och 6 dagar!

2 veckor

Idag är det måndag och om exakt 2 veckor, kanske till och med på minuten (?) anländer min underbara, älskade familj till mig och Stavanger! Jag längtar ihjäl mig här borta! :D

Nu sitter jag och väntar på att mina enchiladas ska blir klara, sen blir det true blood med Emms! :)

Amanda - Eric the Northman


midsommar


Pettson, Lojs, Emms och Findus

Jag och Linnéa i våra kransar. Jag.... jag har (nästan) gjort den själv! ^^

Grodyngelögat snyltar på min cider

Midsommar-fina flickor! :)

Findus och Piff i solen på ballkongen

Min eminenta sov-partner

Fina, fina Maaaaaren :)

Let´s strike a pose sa vi, Linnéa missuppfattade det inte, detta var hennes pose.... ^^

Emma fyllde glaset och sa ZIIIP!

Kvällens snaps. Inte något att skryta med alltså!

Det är möjligt att jag har kollar nååågra avsnitt för mycket av Supernatural, men ser inte jag ut som en flicka som blev mördad en midsommarnatt och kommer sedan tillbaka varje midsommar och huntar sin mördare? Det tycker jag allt att jag gör...


Jag, Emma, Louise, Linnéa och Ida spelade ringen. DET var kul! ^^


BABY!

Louise - regelmästaren- Strand ^^


Maren, Sofie, Ida och Caroline ville inte vara med, de lekte ist vuxna och konverserade och drack vin. Tönting! ;)

Amanda - Väldigt fin midsommar

söndag

God morgon gott folk! Igår var det midsommar iaf i Stavanger. Det firades hemma hos oss med Sofie, Ida, Linnéa, Maren och Caroline. Mycket snapsvisor och massa mat. Hur trevligt som hälst! :)

Amanda - Ska bara ladda upp bilderna så kommer dom snart dom med! :)

torsdag

Varannan torsdag jobbar jag till 14.00. Det är helt underbaaaart. Idag regnar det i Stavanger, så jag ska bara ta det lugnt, kolla film, städa, tvätta och baka bröd. :)

Igår var jag och Ida i stan. Hittade en klänning som jag invigde idag. Det var nog uppskattat, både Sof, Linda och Siv kommenterade det. Hittade även ett linne, ett par rosa mys-shorts, en ring, ett nitskärp och en tygpåse med en döskalle på.

Nu: korvstroganoff med ris till antingen OTH, DH eller HIMYM.

Amanda - Vitt regn

ont

Nu har jag ätit och med det kom jag på att jag har fått en inflamation i munnen. Längst in på högersidan där visdomständerna egentligen ska sitta. Det är helt svullet och gör aaaaasont. Knappt så att jag kunde njuta av mina underbara scones. Kom på en snilleblixt och stoppade in en ipren och la den precis över inflamationen, det resulterade i riktigt äcklig smak i munnen och valva käften avdomnad. Då kan jag ju passa på att äta muffins! ;D

Tror bestämmt att jag har en speciell tandkräm för inflamation i munnen som ligger och skräpar någonstans i röran i något skåp. Får nog ta och leta fram den!

Amanda - Typ NU!

kvällsmat

Nu har jag bakat muffins i vår nya, fina muffinsformar som Lojs köpte påm IKEA. Tog ett smakprov när Sof var här, riktigt goda blev dom! :) Nu till kvällsmat blir det scones, te och Allan Fischer på ett silverfat!

Amanda - PUSS

gårkvällens bilder




En tuborg lime cut i kvällssolen på ballkongen


Lojsilu



Linnéa, Amanda och Totte
'
Pettson ♥

Halle-jävla-lujha

Louise, Ida och Christoffer

Amanda - Underbar kväll

hej och hå

Igår var vi på restaurang med Ida, Linnéa, Amanda, Totte, Louise och Christoffer. Det var ett grekiskt ställe som hette Akropolis som hade mat att döda för.

Idag vaknade jag vid elva, gick upp gjorde frukost, satte mig för att kolla mordkommissionen med Ida. När ett avsnitt hade gått gick jag, Ida och Louise bort till Ida och Linnéa för att snacka lite om midsommar. Påvägen dit gick vi godalsvägen där det vr fullt med folk som badade och solade. Vi bestämmde att årets första dopp 2010 skulle bli den 20 juni. Jag, Louise och Ida har tagit i hand, men vi tror att Ida kommer att banga.

Amanda - PUSS

besök

Jag står och sminkar mig och går ut i vardagsrummet för att kolla på mobilen vad klockan är. Det är stålande sol ute så jag har öppnat ballkongdörren. Helt plötsligt hör jag: nej, nej NEJ! Det är så att det är en springa mellan väggen in till grannaran och ballkongräcket, och där igenom kom en hund. Inte vilken liten råtta som hälst utan en stor fullvuxen rotweiler (stavning). Eftersom ballkongdörren stod på vidgavel stövlade han rakt in i vardagsrummet, där jag står och piper som en nyföddkattunge. Ida inser min panik och försöker locka ut hunden, men jag lucktade nog gott eller nått för han följde efter mig in i badrummet. Han är jättesnäll hör jag från grannen. Okej, det hjälper mig inte jätte mycket i nuläget, du.... Tillslut får Ida ut den på ballkongen och stänger dörren. Jag står och beskådar pärsen.

Mina knän skakade ganska ordentligt ett bra tag efter det...

Amanda - HAHA ^^

Morning!

God morgon alla!

Sitter för tillfället i min och Idas okej-sköna säng med mitt täcke som seriöst måste vara gjort i himmlen! Sängen skulle jag aldrig byta mot min, trots att den är dubelt så stor, min egen säng, hemma i halmstad är miljoner gånger bättre. Men täcket där emot... åh det skulle jag lätt stoppa ner i resväskan. Om det bara hade fått plats och om det inte hade tilllhört lägenheten vill säga!

Jag är ledig idag, själv dessutom, vilket betyder så lång sovmorgon jag vill. Och vad händer. Jo, jag får näsblod. De gånger jag har haft näsblod i mitt liv går att räkna på min högerhand, så det är ju jävligt typiskt att jag ska få det just idag, klockan halv 8 på morgonen.... Och nu kan jag inte somna om.

Såg ju Flickan som lekte med elden igår. Den var riktigt bra, men det verkade inte som om regisören (eller vem som nu bestämmer på en filminspelningen) inte har läst boken ordentligt. Jag fattar att de måste ändra lite så att det blir bättre på film, men vissa saker har ingen som helst betydelse och de ändrade de på. T.ex. en journalist som det utryckligen står ska vara aaaaaas fet (det var ungefär det man kände igen honom på) var relativt snygg och vältränad. Varför? Sen var det ledarna för Mc-klubben. Det stod att den blonda med hästasvans var Magge, och den skalade var Sonny, varför byter dom då i filmen? Det är inte heller nödvändigt och det gör inte heller filmen sämre om de hade gjort som det stod i boken. Jag tror att jag såg filmen förtidigt. Igen. Så var det med män som hatar kvinnor med. Men jag kan inte bärga mig. Böckerna är så jävla bra och då blir jag nyfiken på filmen. HAHA! Tålamod alltså...

Nu ska jag gå upp och göra en god smothie, skära upp annanasen, bre en smörgås och sätta mig och kolla på desperet housewifes eller how i met your mother! :)

Amanda - PUSS

besök

Nu har jag helg! Har precis ätit en pastasallad med bacon och pesto och snart kommer Maren för att kolla "Jenta som lekte med ilden". Vi får väl ha norsk textning så att stackarn förstår! ;)



Amanda - ååååh grym är hon, Sally alltså! ♥


mat

Nu blir det kvällsmat på ballkongen med Kalle och Sally! :)

Amanda - ♥

1006017

Idag om 3 veckor och 4 dagar kommer min älskade familj hit för att hälsa på. Sen åker jag med dom hem. Det kan ju bli kul! "Minst i mitten" var förbannat bra för några år sen när jag var ett huvud längre än kultningarna. Nu är det snarare tvärt om och inte all ett lika bra uttryck... 18 timmar i bil mellan metal-fan 1 och 2. Jay!

Amanda - PUSS

100616

Onsdag idag. Vaknade och undrade varför klockan ringde eftersom att det var lördag, men så kom jag på att så var inte fallet, och så kom jag på att det var min klocka, och inte Idas som ringde. Fick en lätt deprission, men tog mig upp ur sängen iaf.

Dagen har gått bra, har monterat grill och prackat på ett pensionerat par en rotting-grupp för 3500 kr. Då var Linda nöjd med mig! ^^ Jag var ganska nöjd med mig själv då med, om man säger så... ;)

Gick hem och kom på att jag måste till Europris och hämta paketet som mammis skickat, så det gjorde jag. Hann med en sväng inne i butiken med. Det är typ som rusta. Det är lite kul och gå och kolla bland alla konstiga varor, då och då.

Nu har jag lagat tacopaj och till det blir det majs (som jag glömde lägga i) natchos och quacamole. Hur gott?! Det ska avnjutas till How I Mett Your Mother. Så klart!

Amanda - Suite up!

gaaaaaaaaaah


Såhär uppspelata var vi sekunderna innan vi tryckte på play. Vi var så till oss att vi till och med bjöd på grodyngel-ögon! (Okej, jag vet, jag kan inte, och Emma kan bättre än på bilden, men ni förstår principen, eller hur?)

Det var sjukt bra, och efter att ha härdat oss med supernatural så behövde vi inte ens kolla mellan fingrarna! Det är ett plus för det är väldigt mycket man missar om man kollar mellan fingraran. Typ Alexander Skarsgårds rumpa........

Amanda - Och Jasons! ^^

100614

Hektiskt dag på jobbet och det som gjorde att jag klarade livhanken var tanken på det första avsnittet i dentredje säsongen av true blood. Wiiiiiihooo! Just nu sitter jag bara och väntar på att Emms ska komma hem! :D

Amanda - Kollar HIMYM undertiden! :)

nobody puts baby in a corner

...och kvällens film (HAHA! Tänkte skriva filmens kväll) är.... datadadaaaa: Dirty Dancing! Åh den var längesen! :) Och jag har fortfarande inte kommit över att Patrick Swayse är död! Det är fan en förlust för världens alla kvinnor!


How do you call your loverboy?
Come here loverboy!
And if he doesnt answer?
Oh loverboy!
And if he still doesnt answer?
I simply say: Baaaaaaaaby!

Amanda - Underbart!


söndagkväll

Det blev inga våfflor på kolonilotter-cafét, utan en varm choklad och en muffins på Waynes inne i stan. Det var mysigt det med! :) Det är nyöppnat och hur fint och mysigt som hälst där inne. Och så har de ju goda smoothisar, men det blev det inte denna gången. När jag hade beställt en varm choklad frågade killen i kassan om jag ville ha grädde på, det är ju kanske inte så konstigt tycker ni, men på norska blir det lite annat. Ska damen ha flöte? Damen alltså? Och ordet flöte ligger ju inte heller i topp på lisatn över vackra ord. Jag svarade ja, lugnt och sannsat, men Ida såg att jag svalde ett skrattanfall och frågade om jag kände mig gammal nu. Det var lite komiskt det hela, måste jag säga.

Nu ska jag snart laga mat, det blir kyckling och ris idag igen, men det blir en currygryta ist. Jag köpte 1200g kyckling för ett tag sen, det är därför det är min största näringskälla för tillfället. Tre dagar i rad, men det är ju gott iaf! :)

Amanda - PUSS

100613

Godmorgon! (Okej, jag vet att klockan är halv 1, men jag sitter fortfarande i min pyjamas.)

Jag har hunnit med en del denna morgonen! Jag har ätit frukost, kollat ett avsnitt Desperet housewifs, slängt in en maskin med tvätt, städat köket, betalt räkningar (överfört pengar till Idas konto som jag var skyldig henne, men det låter coolare att säga betala räkningar) och fört över pengar till mitt sparkontot. Nu känner jag mig duktig som fasen! ^^

I eftermiddag ska vi gå bort till kolinilotterna för där finns ett café som har öppet på söndagar som serverar våfflor. Hur gott låter inte det då?

Nu ska jag fortsätta plocka iordning lite här! :)

Amanda - Och så pratar hon med annan röst om att alltid vara konsten trogen

100612

Det har varit en helvetisk dag på jobbet. Inte nog med att det är ett riktigt köpcenter-väder (=pissregnande heeeela dagen lång) det var jentekveld med. Det är nått företag (?) som reser runt på olika köpcentern i hela norge och har auktioner, sminkning och styling. Auktionen hölls utanför pytt og panne. En kille stod och skrek i en mikrofon i tre timmar. Första andra tredje, och där går denna dambyxa till damen i rött. Och så vidare, och så vidare, OCH SÅ VIDARE! Fy fan. Jag är helt slut i huvudet. Och i benen.

Nu ska jag gå ut och gå och sen gå upp till rema. Kvällens kvällsmat: Kycklingfilé med jordnötsås och ris. MUMMA!

Amanda - PUSS

100510

Imorgon, för ett år sen (haha kan man ens säga så?) tog jag studenten. Det är fan (förlåt mormor) helt sjukt! Det var ju igår typ. Det spöregnade och vi stod och skrek på flaket tills vi inte fick ut ett ljud till. Åh minnen!

Idag har jag jobbat från 9 till 2. Det underbaraste passet på hela schemat! Kom iaf hem, gjorde smoothi och myste framför how i met ypur mother. Har börjat kolla från början nu, det är sjukt mycket bättre då! :P

Senare ikväll när Emma och Louise kommer hem ska vi boka biljetter till Eclips. 23:59 den 29 juni. Woho!

Amanda - Nu ska jag bre mackor och kolla mordis! :)

Systrar i jeans 2, NU!

Nu ska jag och Ida käka och kolla systrar i jeans 2.

Amanda - Ciao!

100608

Nu haf jag ätit upp min glass. Den var fett god. Det braiga med det hela är att det blir fyra glassar av det. Det blir dock lite jobbigt när Sof kommer på besök. å får vi dela systerligt! :)

Nu sitter jag ist med vattenmelon och annanas. Inte heller så dumt ska jag säga! :) Strax ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. My favorite time of the day! :)

Amanda - God natt! :)

när man inte bor hemma så får man!


Hoho! Vad gott det blev! Fläderglass är sias nästa! Jag lovar!

Amanda - In your face mummy! ♥

100607

Tjoho!
Idag har jag köpt en genialisk sak på jobbet! Det är fyra smålådor som sitter ihop, och i de så kan man trycka på ett lock, sen fryser man in det (med någonting i då) sen vänder man på det tar bort lådorna och vips så har man en pinnglass! Louise hoppade av glädje när hon såg mitt kap för 23 kronor och 50 öre. Har redan lagt in en sats i frysen. Dock kommer jag antagligen inte hinna äta den idag. :(

Nu har jag gjort enchiladas. Varje gång jag gör det tänker jag på Cicci. Hur överlycklig hon var att hon hade fått Alfred att äta allt hon hade lagat. :) Men det är inte så konstigt, det är ju galet gott! :)

Nu ska det avnjutas till ett avsnitt despan :D

Amanda - PUSS

18:51

Nu är maten klar, jag ska bara vänta in dom andra så sätter vi oss på balkongen. Vår balkong är just nu det mest använda utrymmet i denna lilla 2:an. Det är utan tvekan det minsta med! ^^

Och vet ni vad? Jag älskar mig själv! Jag gjorde ett riktigt geni-drag imorse; jag la in en tuborg lime cut på kylning. Halle-jefla-lujha! Fy fan vad den är god! Den ska njutas av! :D

Amanda - PUSS

18:04

Nu har jag och Ida kommit hem från solningen. Var ute i två timmar och jag tror nog att jag fick lite färg iaf! :) Nu när vi kom hem satte vi oss på balkongen med varsin bok, sen hoppade jag in i duschen smörjde in mig med dove bodylotion med brun utan sol, (jag ska bli brun iår! xD) lagt kycklingen i marinad och slängt ihop en kladdkaka som nu står i ugnen.

Amanda - Härlig dag! :)

100606

Nu ska jag och Ida gå ner och lägga oss vid godalen och bättra på bärnnan lite. Satt ute på balkongen igår i en timme och fick lite färg. Det är bara jag som lyckas få färg klockan halv 6 på kvällen! (och i skuggan med solskyddsfaktor 50 på Napa, HAHAHA xD) Jag saknar Napa, btw.....

Amanda - Sally följer med också! :)

nationaldagen (?)

HAHA! Jag fick en chock när jag gick in på en blogg och det stod "grattis sverige på nationaldagen!" W H A T tänkte jag, är det idag? Så räknade jag efter och kom fram till att: ja, det är det. Har blivit en riktig norrman känner jag. Jag har full koll på Norges nationaldag men glömmer helt bort Sveriges. HAHA! Eller så beror det på att jag är ledig på Norges, men inte på Sveriges. Eller det är jag ju det med iofs, men det beror ju på att det är söndag. :P Usch som jag babblar.

Any ways... Vi var ju som sagt på Sex And The City 2 igår. Varken jag, Ida eller Sof tyckte att den förtjänade den dåliga kritiken. Vi tyckte faktiskt att den var jättebra, och rolig. :)

Idag är de andra på preikestolen, alla för utom mig och Ida. Hon har redan varit där med sin familj och jag känner att om man får svindel av bilder ska man vara lycklig om man inte stryker med när man väl är där. Så jag hoppar det, får väl åka båten nedanför när mamma, pappa och Affe kommer hit! :)

Om den lilla prinsessan kanske skulle kunna vakna så att jag kan fixa en smoothi till frulle....

Amanda - PUSS

16:01

Nu har jag varit inne i stan och efter många om och men fick jag med mig en överdel och två underdelar hem. Eftersom att jag tyckte att jag varit duktig när jag ståt och provat den ena hemska bikinin efter den andra i ca 1 timme belönade jag mig själv med en smoothi inne på waynes. :)

Nu ska glassen bara tina lite, sen blir det mys på balkongen. (tänkte skriva vårt "smeknamn" för vår balkong, men det kan misstolkas ganska lätt, så jag gjorde inte det... haha)

Amanda - Luftslottet som sprängdes

byn

Ida och Emma ska lägga sig vid godalen och sola. Jag har brist på bikini och ingen som hälst lust så jag drar mig in till stan för att investera i en bikini. Det kan ju bli kul....... eller så blir det inte det. Det måste iaf göras! Sen blir det eftermiddag på balkongen tillsammans med glass, lakritsströssel, Sally och Kalle! :) Då har jag iaf något att se fram emot! ^^

Amanda - Ikväll blir det SATC2 med Ida och Sof! ♥

lördag

Nu har jag varit ute och gått i en timme, ska sätta mig framför how i met your mother och måla naglarna.

Lästa ut flickan som lekte med elden igårkväll. Ska bärja med luftslottet som sprängdes i eftermiddag!

Amanda - Kalle Jävla Blomkvist!

100604

Fredag idag. Och där tog det stopp. Kollar på true blood promon med Emma. Alexander Fucking Skarsgård.  MUMS!

Nu ska vi kolla mordis eller the Zodiac, har inte bestämt vad än. :)

Amanda - Ska begrava mig bakom ett berg med glass och lakritsströssel ^^

en sak till...


..jag köpte ett knallrosa läppstift med. Fett nöjd! :)

Amanda - Nu blir det mordis, igen.

Dagen

Jag har hhaft en helt fantasktiks dag. Har fikat på stan med Louise och Amanda. Vi satte oss på Waynes och där blev det en enorm brownie (nej mamma, jag åt inte allt) och världens godaste smoothi. Sen gick vi lite i butikerna inne i stan och sen tog jag bussen ut till Kvadrat och mötte upp Emma som precis slutat. Det var 50% på bikbok så dit gick vi ju så klart. Hittade ett par leggins i spets och en transperant svart blus. Ida fick en smärre chock när hon såg den! Ooooooj! Det där var inte du!! Men den är jäääättefin! En sån liten hal sak är annars väldigt typiskt henne, men jag tror att det kan bli coolt om man har det till mina jeans-shorts (som förvisso hänger i min garderob där hemma). Sen köpte jag också ett par gladiatorsandaler med nitar. JAG FICK PÅ MIG DOM! Kors i taket. Hela min feta fot fick plats. Dock blev dom lite lång eftersom att jag fick lägga på någon etra storlek, men wtf! Jag fick på mig dom! ^^

Nu ska jag äta stekt potatis och champinjoner. Och vad är fantasi-poängen på den då? Sjukt låg!

Amanda - PUUSS

Joseph Vincent



Jag lyssnar sönder alla hans covers för tillfället. Grym är vad han är! Den här låten blev ju till och med bra, trodde jag aldrig!

Amanda - ♥

ledig torsdag

Som sagt är jag ledig idag. vilket betyder sovmorgon. När vaknade jag? Jojomen! Halv åtta. Låg iofs och läste till kvart i nio men ändå.

Nu ska jag strax gå ut och gå, sen duscha städa och stan. :)

Amanda - PUSS

juni alltså...

Okej, förlåt att jag är värdelös på att uppdater. (jag ber mest om ursäkt till min mor som flippar när hon inte får något livstecken från mig) Det har iaf gått och blivit juni och jag har sett 21 timmar med danska mord. Jag vet inte rikigt om det är något att skryta med....

Imorgon är jag ledig. Bara för att jag har världens bästa chef och världens bästa schema. Tjoho! Har redan planerat min lediga dag in i minsta detalj. Först ska jag ha sovmorgon, sen städa, sen fika på stan med Louise och Amanda och sen ska jag åka till kvadrat för att kolla lite där. Kom på precis att jag inte varit där sen Sof kom. Det är synd och skam. Kvadrat är faktiskt bra!

Nu ska jag gå och hjälpa Sally. Fasen vilken chock jag fick igår, skrek rakt ut, Ida undrade vad felet va. Jag fick inte fram ett ord, hon kollade på mig med en förmanade blick. Var det boken, Amanda? Eh, japp! Hon är för rolig den där Pettsson! ♥

Amanda - She hit the road but the road hit back

RSS 2.0