färdigpackad

Nu tror jag att jag har allt. Lite smått, som smink, linser och tandborste, åker ner i väskan imon. Stirrar unt som en yr höna, Ida blir nog snart förbannad. Huuuuur många gånger ska jag behlva gå igenom det här med diiiiig?! (okej, hon säger inte det, för hon har bättre tålamod än mig, och dessutom är hon lite för snäll för det, men jag vet att hon vill säga det, och jag tar åt mig det jag vet att hon vill säga, men jag kan inte hjälpa det, för jag är så jävla nervös för att trycka på fel knapp på incheckningen på flygplatsen, eller att jag har glömt något.) (lång parantes) Sitter just nu och försöker lugna nerverna med underbara Melissa Horn, det funkar sådär....

Amanda - Läääääääääääääääängtar! <3

panik

För er som inte känner mig (vilket antagligen inte är alls många just här) så är jag liiiiiiiiiiiiivrädd för att flyga. Jag hade varit livrädd om jag hade mamma på ena sidan och Ida på den andra. Klockan 6 imorgon bitti ska jag iaf flyga hem. Helt själv. Min knän skakar nu när jag tänker på det. Jag skulle logga in å hotmailen och se om jag fått nån incheckning, men det hade jag inte. Louise säger att jag ska logga in på sas.no och checka in där ifrån. Så jag gjorde det. Det går bra tills det kommer upp en ruta där referensnummret ska stå och en där efternamnet ska stå. Jag kopierar ref.nr. och skriver in Gustafsson. Vi kan dessvärre inte finna ditt namn. Hjärtstillestånd. Fuck! Okej, jag har säkert bara skrivit fel, vi tar det en gång till. G U S T A F S S O N. Vi kan dessvärre inte finna ditt namn. FUCKINGHELL! Panik. Tänker tillbaka på hur det var i påskat när jag blivit inbokad på fel dag. Jag går tillbaka för att kopiera mitt efternamn med för att ge det en sista chans innan jag ringer och skäller ut sas. Ustafsson. Jag har seriöst skrivit Ustafsson! HAHAHAH! Amanda Ustafsson! Lättnaden var ganska enorm! Nu är jag incheckad och klar och jag har kollat när flygbussen går. Nu ska jag bara packa klart och ringa och beställa taxi, sen är jag readdy to go! :D

Amanda - PUSS

05:42

Ledig onsdag idag. Egentligen.... 41 pallar med varor på tre dagar och Linda kollade på mig med dom snälla ögonen. Tidigt imorgon? Eftersom att jag är snäll (och för att det är november och halvskatt) sa jag ja. Så klockan 7 ska jag infainna mig på jobbet. Satte klockan på 04:45. Inte kul. Och det var inte kul när jag drömde att jag var en doktor i Greys och att jag måste hålla koll på klockan så att inte Izzi dör av cancer. Stressat runt hela natten och kollat på klockan, vaknat kollat på klockan, intalat mig själv att Izzi inte finns på riktigt, och sen varit tillbaka i drömmen och gjort allt för att hon ska få leva. Faaan alltså, vad sånna drömmar är jobbiga! Men imorgon är sista jobbdagen, så jag ska nog stå ut! :D

Amanda - Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag! :D

måndag igen

Tjoho!

Igår kväll ringde Frode, vår hyresvärd och sa att vi måste städa lite för imorgon mellan 12 och 3 ska det vaar visning. Det var inte den man ville höra efter en bakisdag med flyttpackning! Men vi är ju så illa tvugna! Så nu ska jag ta fram damsugan och plocka iordning i köket.

Amanda - Måndag, tisdag, onsdag, torsdag FREDAG!

fredag kväll

Tjoho!

Jag och Ida är ensama i lägenheten. Louise skadade knät på träningen igår och det slutade med en operaton idag. Pratade med henne nyss och hon mådda bra, trots omständigheterna. Så Emma och hon är hos Lisa och Ritchi, de jobbar kväll och är ledig på dagarana, så att hon har någon som kan hjälpa henne när vi andra är på jobb. :)

Jag och Pettsson har precis smällt i oss 22 bitar sushi (inte vara alltså, tillsmannans!) och nu ska jag toppa det med glass med lakritströssel och några avsnitt Greys! Ultimat frdagkväll med min finaste Ida.

Sitter dock och har lite ångest för att jag snart ska hem, och då menar jag inte hem för att fira mamma om en vecka, utan flytta hem, för gått. No more Stavanger, liksom. Jag kommer sakna ihjäl mig efter Linda och Siv. :( Men så ska vi ju också till staterna. Jag och den där omtalade Pettsson! ;)

Amanda - Sushi nästa vecka igen, i väldigt fint sälskap då med! :D

torsdag morgon

Tjoho och hej och godmorgon! :)

Ville bara säga att jag lever, så att mamma inte oroar sig för mycket! Snart är jag hemma mummi!

Amanda - ♥

Måndagkväll

Tjoho!

Har precis ätit kvällsmat; mannagrynsgröt, köttbullsmacka, ost- och tomatmacka och te. Nu ska det ätas upp av förrådet innan vi åker hem. Inget ska slängas! :D
När Ida har tjötat klart med sin mor ska vi kolla Greys. :)

Amanda - PUSS

söndag

Igår var familjen hemma hos Lisa på middagsbjudning! Sushi, räkor i smördeg och Lisas egangjorda vårrullar. Sjukt gott var det! :D Lisas komis som hon träffade i Trysil, Cicilie var med där med hennes väninna Caroline(a?). Riktigt trevliga tjejer.

Nu ska familjen på spinning, men jag ska inte med. Jag ska ta en runda runt godalen och sen möta fröken Petersson inne i stan för en fika.

Amanda - 1 vecka och 5 dagar gott folk! :D

maten (känsliga läsare varnas)

Okej. WHAT THE FUCK? Magen skriker efter mat och detta är vad jag har åstadkommit.


Grön linssoppa. Fyra av fem toasters. Superkul!

Amanda - Faaaaaaaan!

Mamma jag bloggade om jordbävandet! :D

Pär: Jeeens, vad är jordbävning?
Jens: Det är när jorden skakar, Pär. (med en jag-vet-allt-röst)
Pär: Kan det hända i vårt rum?
Jens: Nej.
Pär: I mammas och pappas?
Jens: Nej.
Pär: I Amandas?
Jens: Nej.
Pär: Kan det hända i skåne?
Jens: Ja, det kan det Pär.
Pär: Tur att det inte jordbävade när vi var där på kalas idag, Jens!
Jens: Ja, det var tur Pär!
Från min blogg den 29 maj 2009.

Åååh, mitt hjärta smallt lite när jag hörde det. Sötnosar! ♥

Amanda - Jens och Pär

roliga historier...

Igår kväll. (Jag hoppas att alla förstår att i detta fallet är A jag och I Ida...)

A: Ida, vet du vad som är den kaxigaste fågeln i skogen?
I: *tänker, tänker, tänker* Eeh, näaaj....
A: Muckarduva!
I: *forsätter borsta tänderna* Men ååh, nu fattar jag! Du-va. duva, som i fågeln!
A: Yes, vet du hur man ser att en bil kommer från Kina?
I: Den är gul!
A: Det är en rishög
I: Jag fattar inte...
A: Ris, som det man äter i Kina?!
I: Ja, det fattar jag, ju! *självklarasta saken i världen*
A: Rishög=dålig bil
I: Säger man så på riktigt eller kom du på det nu?
A: Nej, Ida, man säger så... Vet du hur man ser att en bil kommer från turkiet?
I: Den är insmord i turkist yoghurt! *Asstolt för att ha knäckt gåtan!*
A: Eh, nej. På vindruteturkarna. Vet du hur man ser att en elefant har vatt i ett kylskåp?
I: Nej.
A: Det är fotspår i smöret!
I: Jag fattar inte!
A: *Viker mig av skratt*
I: Men varför just i smöret?

Det är så kul att berätta sånna får Ida, för även om hon har hört dom förr, kan hon inte för sitt liv komma på svaret!

Amanda - The one and only, Ida Marie Petersson! STORT HJÄRTA

ledig onsdag

Tjohej!
Har varit ledig idag. Och dagen har inte spenderats på bästa sätt. Jag hade gjort upp en väldigt fina och bra lista med många punkter. Det dåliga med din listan var att den fanns i mitt huvud och inte på papper. Listan har slutat att exictera.... Nu kommer jag dock på saker som jag borde ha gjort. Typ tvättat.

Ant ways. Jag ägnade dagen åt att... datada... sminka mig. Otippat va? Följer ju inprincip varenda sminkblogg i detta land (nu ljugde jag.... jag följer bara en och kollar massa youtube klipp) så jag har blivit ganska inspirerad. Testade att sota med brun och svart skugga. Kattbajs. Testade eldiga skuggor. Kattbajs. Testade havsblå-gröna toner. Kattbajs. Ingen bra dag!

Mötte dock upp Pettsson i stan när hon slutat. Gick och tog en jättekopp med varmchoklad inne på Chocco Bocco. Det är kallt i Stavanger nu. Och jag knatra fortfarande runt i kofta. Har dock avancerat upp till mössa, halsduk och vantar med. Mormors fina lovikavantar. Eller de är ju mina, men mormor har gjort dom!

Nu ska jag och Pettsson kolla Greys. Wopidooo!

Amanda - Pettsson, Pettsson, världens bästa Pettsson! Lalala!

aaaaaaaaaaaaaaaahahaha!

Pistvakt på youtube! Pistvakt på youtube! Pistvakt på youtube! Pistvakt på youtube! Pistvakt på youtube! Pistvakt på youtube! Jag tror jag skrattar ihjäl mig! :D:D

Amanda - Och maten smakar utsökt! Tjoho!

jag och atle är vänner igen!

Han är en riktig jävla söööööötnos! För någon vecka sen kom han upp med en chokladkaka till mig och Linda. Jag sa att jag inte fick äta eftersom att det var vardag. Han sa att det bara är småbarn som inte får äta godis på vardagar. Jag sa att om jag inte åt godis på vardagar skulle jag få köpa en kinderägg-julkalender. Han skrattade lite, men godtog ursäkten. Så idag när han kommer upp har han med sig godis från elitfoto till Linda, och till mig har han vatt och köpt ett äpple. Linda retades för att inte jag fick någon choklad och då svarade han att hon iaf inte får en kinderägg-julkalender. HAHAHA! Han är bra söt den där norrmannen! :D

Nu står laxen i ugnen. 10 kr marknad på ica så jag inkasserade färska laxfiléer för 10 kr/st. Det tycker vi om! Det ska serveras med potatis och hollandeisesås. Mumma!

Amanda - PUSS

svärdet i stenen i backen

Efter tips från Linda, Atle och Maren letade jag och Ida oss ut till madlasandnes för att titta på vikinga monumentet sverd i fjell. Linda hade skrivit upp vart vi skulle hoppa av bussen, Maren vilken buss vi skulle ta och Atle visad bilder. Jag glömde dock vilket numer det var på bussen vi skulle ta och i all hast glömde jag Lindas lapp. Vi kom fram till slut iaf. Det var dock en fet besvikelse. På Atles bilder ser svärden gigantiska ut, typ 20-30 meter. Och Linda sa att vi var tvugna och gå på stranden en bra bit för att komma fram till dom. Så jag avr beredd på en lång, mysig strandprommis och tre gigantiska svärd. Tss...


Den långa vandringen (är inte det en barnfilm med dinosaurier?) började med att Ida fick ont i hälen.

100 meter efter busshållsplatsen ser vi detta. Med hjälp av Atles bilder förstod jag att det var detta vi kom för att kolla på!

Ingen höjdare med vita converse

Här har vi det!

Pettsson hade snoffsat upp sig! ;)

Var detta stranden vi skulle gå länge på, Linda? Jag vill inte kalla det strand, utan en grusgång vid vattnet. "Åh, Stavanger är sååå känt för sina vackra stränder" Jag har ta mig fan inte sett en riktig strand på år och dar. (Ringenäs räknas inte!)

Småttingar

Solnedgång

Strösta svärdet underifrån

Ganska hyffsad bild av Amanda Rimér ;)

Fining!

Solnedgång!



Mamma, Stavanger har inte lika fina busskurer som Helsingborg eller Åhus....

Sen snodde denna f-maskinen hela 15 riksdaler av oss och vi fick inte ens en cola!

Amanda - Tack för dagen Pettsson



chefens pojkvän

Linda, min chef, har skaffat kille. Atle heter han och jobbar nere på elitfoto på Kilden. Som ni kanske försår träffar jag honom gaaaanska många gånger om dagen. Han är hur gosig och trevlig som hälst. Varje gång han kommer upp kramar han både Linda och mig. Här om dagen (kanske att det var igår?!) kom han in genom dörren utan att Linda såg det. Han gömde sig bakom en pall och jag sa till Linda: Kolla idioten som gömmer sig bakom pallen. Direkt sprang Linda fram till Atle och sa att jag kallade honom för en idiot. Han svarade med: Jag är inte dum i huvudet, jag är svensk, och sen var det bra med dig. På rasten gick Linda ner till honom och när hon sitter och äter inne på deras kontor kommer han in: Kallade hon verkligen mig idiot? Han bestämmer sig för att skicka med Linda en postit lapp med sina klagomål upp till mig. Så här såg den ut:
'
Hei dumming. Blei veldig lei når du kalde meg idiot. Hilsen Atle.

Jag har planerat att polisanmäla detta hotbrev och klassa det som hetts mot folkgrupp. Visst kvalificerar det?

Amanda - Kosekveld

tordag

Tjohej och God morgon!

Sitter och äter frukost. Är fortfarande inne i cornflakes och fil-perioden. Så det tillsammans med två mackor med skinka, tomat och salt fick slinka ner med en kopp grönt citronte med honung. Jag var sjuk i söndags och jag lovar att det har blivit bättre pga honungen! Jag är lite snorig fortfarande, men det gör inte så mycket. Jag kommer ihåg när jag, mamma och mormor var på julmarknad förr, förra året. Då sa en sötgubbe att om man äter honung varje dag så håller man sig frisk. Jag har slarvat lite och inte ätit det varjedag. Fy mig, det var dåligt gjort.

Btw. Saft var det enda jag fick höra igår. Linda berättade att hon hade druckit saft igår utan att tänka på mig. Då sa jag att hon tänkte att hon inte tänkte på mig, så indirekt tänkte hon på mig ändå. Hon såg lite förvirrade ut och sa bara: Javisst, svensken. HAHA!

Amanda - PUSS

fågeltanten

Jag har väl berättat om fågeltanten? Jo, det har jag väl! Pytt og Pannes absolut största stammis. Jag kallar henne fågltanten för att jag har glömt vad hon heter och för att i början av min kariär hade vi små posrlinsfåglar, jag tror bestämmt att hon köpte varenda en. Iaf, hon äääääälskar mig. Hon tycker om Linda och haaaatar Siv. Det är skitkul! Hon brukar smyga runt utanför butiken och kolla in, om hon ser att det är Sivis som är där går hon där ifrån, om hon ser att det är Linda så går hon in och om hon ser att det är jag vinkar hon och knatar fram till mig på direkten. Igår såg hon att jag stod i kassan, vinkade, gick fram till mig och frågade om jag hade något som kunde fresta idag. Jadå, det har vi nog, sa jag, vad är du ute efter? Jag visst dock redan svaret: allt och inget. Hon hittade iaf en kopp med oliver på. Den var väl söt? frågade hon. Mhm, jätte! Den ska jag dricka saft ur och tänka på dig, säger hon. När jag berättade det för Linda höll hon på att dö av andnöd.

Idag ska jag berätta det för Sivis, när hon kommer på jobb. Hon kommer skratta så hela kilden hör! HAHA!

Amanda - Söt-tant.no

tre veckor och fyra dagar






Som den kloke saknar dåren

RSS 2.0