gott nytt år!

Nyår idag! Eller Nyttår... ;) Har precis duschat och sitter i mina mysbyxor och min mys-tjockis-tröja. Ska snart gå och göra mig i ordning för kvällen. Ska till en av Marens kompisar på middag och fest.

Jag och Louise har ränt stan runt efter choklad till värdinnan och alcoholhaltiga drycker till oss och de andra två fruarna. Skulle först till vinmonopolet för att köpa vin, men de hade stängt, så vi fick ta bussen ut till coop och köpa öl och cider. Ruskigt dyrt blev det, men inte värre än vad vi hade förväntat oss. Det är ju trots allt bara nyår en gång om året! ;)

Nu bestämmde jag och Loiuse att vi ska kolla på rent imon och jag ska kolla på Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Stora planer för morgondagen. Jag har iaf laddat upp med cola och min älskade, älskade Marabou Apelsinkrokant. Kärlek!

Amanda - Gott Nytt år alla! 2010 nästa!

091227

Dumma, dumma dumma. Jag hatar julklapps-spelaet. Ska aldrig va med igen! (Nej, det gick med andra ord inte helt enligt planerna....) Bortsett från alla förluster var det trevligt hos min moster igår!

Jag vakande för ett litet tag sen, gick ner och gjorde frukost, tog med den upp hit. Det blev köttbullar och röbetssalld med o'boy. Mumma! Nu sitter jag med rödbetssallad runt munnen i min rosa morgonrock och mina rosa, luddiga morgontofflor och njuter av tillvaron.

I eftermiddag ska vi (jag, mamma och pappa) på Drott-RIK i nya arena hallen. Det är tydligen slutsålt. Tror det kommer bli grymt. Sitter och ber ett antal böner om att Tobbe Bengtsson och Micke Mattson inte har åkt på svininfluensan, någon som hälst skada eller blivit avstängda.

Amanda - Ska titta AA och RS nu :)

091226

Utgång igår. Helt okej, men inte mer. Det var dock kul att träffa så många människor man känner när man är ute. Det är något som vi inte är bortskämda med i Stavanger.

Har vatt på Ö&B med pappa, handlat varsin 25-kornors-julklapp till ikväll. Funderar starkt på att ta min egen! ;)

På Ö&B köpte jag också fyra filmer: Eragon, Ace Ventura 1&2 och Horton. Nu har jag stor beslutsångest om jag ska kolla på eragon eller One Tree hill avsnitt nummer 3. Risken om jag kollar på ett träd på en kulle är ju att jag bölar sönder, men å andra sidan är det avsnittet det bästa.

Amanda - Snart ska jag sköra mina hallon och äggplantor! ;)

frisörsalaong gustafsson

Har lekt frisör hela eftermiddagen. Tre färgningar och två klippningar.
Först skulle anton bli svarthårig, vilket gick hyffsat smärtfritt. Några droppar på golvet får man räkna med. ;)
Sen skulle Alfred bli inidan med mohawk igen och pappa vill snaggas. Sen skulle Antons färg ut, för att sedan föna, på med hettan och i med blonda slingor. Sköljas ur, på med blå färg direkt. Den blåa färgen var ett rent helvete. Dels så syns den inte, dels så syns den destomer i hela badrummet.....

Amanda - UUUUUUUUUUUUUUUUT!

091224

god jul allihopa!

Gårkvällen var ett mindre fylleslag, som vanligt. Hamnade brevid Roffe och då blir det aldrig en lugn stund. Min faster hade anordnat en lek där det stod en mening och i den meningen var där synonymer till en svnesk stad. T.ex. "god spis vid ån" var Åmål. Ni fattar. Roffe blev så irriterad att allt bara var taget ur luften och bestämde sig för att göra nummer 21 själv. 21:an kunde dock alla så den strök han. Så satte han sig för att fundera på nummer 22. Så lutar han sig mot mig. "Amanda, jag har det nu", säger han samtidgt som han drar mig i piercingen. "Vi säger såhär: Kan man få på sommaren, så är det bett då va, och då blir ju staden getinge!!" (Skitnöjd med insattsen och jag håller på att kissa på mig)
Sen så fick min kära farbror för sig att vi skulle "ut på lokal" Det visade sig att lokal var krogen.
David och Roffe ville sen få alla städer till trosa....... Mogenhetsnivå på denna middag. Som vanligt långt under var den borde vara!

Amanda - GOD JUL! ♥

091223

Dan innan julafton idag. Anton får utbrott på sin nya radiostyrda hellikopter. Fail är ett återkommande ord. Haha.

Nu saka jag gå er och äta frulle, skinkmacka. Sen ska jag in till stan för att träffa en ntklippt Ida, som jag inte har sett på rekordnänge. ;) Sen bussen ut till mormor för att baka pepparkakor och sen vidare till min faster för att fira kul med farmor och den släkten.
Mycket att stå i idag med andra ord!

Amanda - pussss

091222

Jag är hemma! :D

Sitter just nu vid vår stora fina dator och mår allmänt bra! Vaknade av min egen väckarklocka imorse, kom på att jag var i den skönaste sängen i världen, så det gjorde inte så mycket att klockan inte ställts om till vintertid så att jag vaknade en timme för tidigt. Gick upp och åt frukost och fick beslutsångest av utbudet. Blev tillslut O'boy och maca med "liten korv" (mamma, jag vet att O'boy är förbjudet på tisdagar, men sist jag drack det var för fyra månader sen).

Nu ska jag göra mig iordning för att åka in till stan för att springa sjuttioelva ärenden. Ska bland annat fixa nytt simkort så att jag kan ringa finaste Linnéa. :)

Amanda - Lycklig, lyckig

091221 - på hemväg!

Usch, jag vet. Dålig uppdatering, men det har vatt hektiska dagar nu. I fredags var jag och fruarna ute och åt pizza. Riktig pizza. Sån med tunn botten. Människorna i Norge vet inte hur man gör en ordentlig pizza. SÅ vi fick gå till en italiens ristorante och där jävla kunde de göra pizzor. Självklart var det en svensk som stod i köket och kockade. Det var den söta ägaren som presenterade oss för varrandra, han tyckte att chefen hans var lite pinsam och det var lite protester, men vi tyckte det var kul. :) Sen ska ni få höra. Vi sammlade sååååå säng vuxenpoäng den kvällen.
1. Vi gick till en rikig restaurange för att umgås, man kan ju säga som så att vi drog ner medelåldern till 30+ när vi var där, så det vra ju inget fjotis ställe om man säger så!
2. Vi gav mycket dricks helt självmant.
3. (Nu kommer stor-sammlaren) Vi bestämmde att vi skulle gå till Beverly för att ta en öl. En öl. Det blev en öl. Och många skratt. Inte nog med att ett fyllo kommer fram och petar mig på läppen, en gubbe i tomte-mundering sitter i baren och är allämnt jävla skitfull. Mössan låg pretty much på bardisken hela tiden vi var där. HAHA!
Om vi är överens om att det är plenty of vuxenpoäng, så är ju frågan bara hur många?!

Just nu sitter jag på en buss genom ett vitt Norge och lyssnar på min dator-musik efter som att spotify inte fungerar av någon anledning. Ifall jag kan få igång watchxonline ska jag trycka på ett avsnitt eller två av Gossip Girl nu.

Amanda - 3 timmar kvar! :D

snälla gode gud

låt mig styrpa någon innan jag kriverar! JAG ÄR SÅ ARG!

Amanda - Kim novak badade aldrig i genesarets sjö

091218

Sitter vid Louise dator, Emma har min. Vi ska snart upp till rema och shoppa inför bakis söndag.

Amada - Mycket att skriva...

fika

Nu ska jag kvällsfika med mina fruar. Saft och lussebullar i nya krus som Louise fick hem från coop.

Imon ska vi ut och äta och på lördag ska vi göra stan osäker! :D

Amanda - RING MAMMA!

halsduken


Det roliga är att det ser ut som om den går flera varv, men det är bara det att den är en halv meter bred. Jag håller ihop den i nacken och undviker att bli spettad av en stickpinne på samma gång. Tur jag inte är man, då hade jag inte sutti här, iaf inte vid liv.

Amanda - Tur att man inte ser "knapphåls-hålen".... ^^


091217

Tjosanhejsan!
Först hemma. Emma slutar om en timme, men hon jobbar ute i Sandnes så det tar långtid för henne att komma hem. Jag ska göra en massa vuxen saker nu. Städa, tvätta, handla och laga mat. Men först ska jag kombinera min egen ålder med mormors och titta på Gossip Girl och sticka.
Jag vet inte om jag har berättat för er att jag stickar? Men det gör jag. Jag stickar en halsduk. Den är jättefin och jättelång nu.

Igår köpte jag nya skor. För 900 kr. Men det är sånna skor som man har i 3 år och använder varje dag, så jag tyckte att det var värt det! Sen var de jävligt snygga med! + att mina gamla skriker på liemannen....

Amanda - En vecka! ^^

091216

God morgon!
Har precis duschat och ska snart äta frulle framför riverside. Louise står i duschen nu och sen ska vi nog åka in till stan. Jag behöver nya skor. Det är stora hål i mina favoskor. Buhu!

Amanda - The Best ♥

091215

Sorry för dålig uppdatering, har spenderat kvällen framför Gossip Girl och Chase Crawford. LILLA KILLEN!

Jobbet gick så jävla segt idag. Jag, Linda och Helene gick och kollade på klockan hela tiden.

Amanda - God Natt!

mina böner är besvarade

De senaste två timmarna har jag suttit i soffan, framför datorn och kollat Gossip Girl. :D Lycklig jag är nu!

Nu ska jag gå en sakta promenad till rema och köpa mat.

Amanda - Ida är hemma! ♥


nu mår jag bättre

efter att min fruga Louise har gjort stuvade mackaroner. Känner mig inte "full" som jag gjorde innan. That's good!

Nu ska jag snart kolla på riverside sen ska jag lägga mig läsa Living dead in dallas. Jag längtar tills jag kommer till en vis del i boken där de är på en gay-klub, Emma har berättat... HAHA!

Amanda - PUSS

091214

Jag är sjuk! Uff da! Som Linda svarade på mitt mess klackan 6 imorse. Jag vet inte vad det är med mig, eller var rättare sagt, för nu mår jag ganska så bra. Hoppas att jag kan gå på jobb imorgon.

Dessutom har jag fått helvetiskt ont i mitt knä. Så som jag hade i sommras, så jag vet iaf att det är en mjukdelsinflamation som lätt kan botas med ibumetin, men det är fortfaraden inte kul!

Vilken tur för mig att Louisis inte börjar för än 4, så hon håller mig lite sälskap. :)

Amanda - Kan inte watchxonline bestämma sig för att fungera, bara för idag?

lucia

Idag har jag varit tärna på jobbet. Gud vad många komplimanger jag fick! HAHA! Kom fram en liten tant till mig, som nådde mig till höften typ, vilken söt liten lucia du är, sa hon. Och både jag och Linda knäcker oss. HAHA!

Ringde nyss la familia, men de ville visst inte prata med mig. DÅLIG STIL!

Amanda - P.S I Love you + chibbe + creme fraich + cola = ÄLSKA

091213

Lucia idag. Jag har lovat Siv (min jobbarkompis) att lussa på jobbet. Fårse hur det blir med det....

NU har jag sett Eriks flickvän i Idol. Och jag tycker: Okej, det var väl liiiiite förläng hon stod där, men jag vet inte om jag hade tänkt på det om det inte fanns elva facebook-grupper som komenterade saken. Fast jag såg ju iofs inte hela klippet. Tycker iaf synd om tjejen. Och om han Erik. Hon får ju mer uppmärksamhet än honom.
Jaja, då vet ni.

Jag mår iaf inte som jag förtjänar idag. Jag är typ bakis. Av någon jävla anledning. Var det kanske ren vodka i knäcken jag knaprade i mig igår? Satt ju ensam fram till 8 och tyckte synd om mig själv. FY! Och så har jag ont i knät. Inte bra.

Amanda - Jobb idag

på tal om vampyrer....

På stan idag köpte jag ett rött läppstift. Jag hade true blood-boksomslagen i huvudet men jag nådde inte rikigt ända fram. Men Emma tyckte att jag såg vamp ut i min svighta klänning och röda läppar så jag är nöjd!


Halv suddig bild....

Amanda - Hoho porrigt värre! ^^


true blood 22:19

Fick en stark längtan efter Alexander Skarsgård in fangs, så jag youtubade lite. ^^

Sookie: He's your maker isn't he?
Eric: Don't use words you don't understand
Sookie: You love him
Eric: Don't use words I don't understand

Amanda - Åh du ljuva frihet! ♥

SNAKKAR MED BÖRDERNA PÅ SKYPE

men jag får inte mycket vettigt ut av dom. De är båda två och Simon är där.....

Amanda - Är hemma snart! ♥

091211

Jag bara älskar känslan av att komma hem med massa shoppingposar, a lá Julia Roberts i Pretty Woman, och sen packa upp dom en för en och komma på allt man köpt. :)

Jag letade efter en tajt svart klänning. Det var kraven, inte nödvänigtsvis en klänning, kunde ha varit ett linna som kan användas som klänning. Gicka jag hela stan runt? Ja! Hittade jag någon? Knappt! Jag hade varit inne i varenda affär jag kunde tänka på och va på väg att ge upp då jag ser indiska. Tjat + svart + Indiska = Knappast! tänkte jag. Men se på fan. Den var tajt. Den var svart. Och det var en klänning. Taget sa polisen och så gick jag till kassan. Det visade sig att jag skulle få spendera 99 kr på tygstycket. Överkommligt.

Jag har även köpt lite presenter till mina fruar. :) Hihi! Från jobbet så jag hoppas att de blir glada annars blir jag lovligt putt! ;)

Amanda - Fika ikväll! :)

MOHAHAHAHA!

Åååååh vad jag älskar att vara busig! MOHAHAH!

Amanda - :D

den gången brandlarmet gick på kilden. twice.

Jag kom på idag på jobbet att jag glömt attt berätta att vi hade branndövning förra torsdagen(?) inte riktigt säker på dagen men det var förra veckan. När vi står och packar upp varor börjar larmet tjuta. Vår kära väktare står utan för och skrockar lite förnöjt. Vi går in på kontoret för att hämta jackor, halsdukar och vantar, tar det almänt lugnt liksom. När vi kommer ut står vakten fortfarande kvar. Varför har ni jackor? Det brinner ju! säger han och flinar. Haha säger vi och går ut i kylan. Efter ca 10 minuter får vi gå in igen. Då står vakten och flinar. Vi börjar packa upp varor och så var det inte mer med det.

Nästa dag:
Helt random går larmet igen. Jag och Linda tror att det är en uppföljande branndövning, kollar på varrandra hjälper de sista kunderna då vi ser ett blått strek ute i köpcentret. Vi kollar på varandra. Var det vakten? frågar Linda. Ett blåttstreck till. Japp, det var vakten sa jag och känner paniken komma. Om han, den lite lagon tjocka vakten som strosar runt i köpcentret dag ut och dag in springer, då är det illa. Då blev det fart på oss, när vi kommer till dörren klampar någon bakom oss. Vi kollar. Vakten. Falskalarm flåsar han. Falskalarm. Vår tur att skratta. Och som vi skrattade. Och vad gjorde vi nästa gång han kom in till oss? Skrattade! Det var så sjukt kul!

Nu ska jag kolla på AA sen lägga mig och drömma söta drömmar!

Amanda - PUSS

Sagan om pepparkakshuset som rasade

Ja gott folk, då var vi tillbaka igen. Nå vart var vi? Just det ja! Amanda ligger på golvet och gråter.......

Nästa dag:

Ida kommer hem från jobbet och hjälper Amanda limma ihop pepparkakshuset med hjälp utav socker. Det gick bättre!


Men gårdagens sviter går inte att gömma....


FAIL! En 2 centimet stor glipa mellan tak och husvägg.

´
Beundra istapparna! (De är den order)


Slutresultatet fick ändu tummen upp. Bara man ser det framifrån så...

Jag vill tacka Ida som hjälpte mig limma ihop hela huset och för att hon var en underbar assisterande takläggare.
Jag vill också tacka Emma för att hon murade ihop gavlarna.
Hade inte gjort det utan er. Mycket kärlek till er.

Amanda - Slutet gott, allting gott. Amen ♥


091207

Dåligt att jag glömde nyckeln, kom på det när jag var hemma, fick åka tillbaka till kilden, vänta på att Ida skulle sluta, åka hem och komma hem två timmar efter att jag slutat. KUL!

Nu lagar jag pyttipanna. Det är dagens middag. Det och apelsinjuice. (Y)

Amanda - Lön på fredag! LOVE

091206

Usch och fy. Denna bakfylla. Den går inte över! Har precis klämt en pizza och ca 7 liter cola. Gott. Emma och Louise kollar på Tarzan som de hyrde, Ida snackar med Becca och jag ska kolla Riverside.

Amanda - PUSS

gårdagen:

Barfight: Check
Skottar: Check
Öl: Check
Borttappad jacka: Check
Storm: Check
Fy fan vilklen underbarkväll: CHECK!

Hahahaha! Emma med en sjörövar, Louise full som ett as, Ida och Amanda i slagsmål! Vilka fruar jag har!

Amanda - ♥

091205

God morgon!
Nu har jag precis käkat frulle och kollat på julkallendern. Är två avsnittbakom så jag kollade på det tredje nu. Får se till att kolla igen det ikväll eller imorgon.

Sista jobbdagen för denna veckan. Ikväll blir det party med fruarna. Får se vad det blir av det...

Nu ska jag fixa håret och hitta något representabelt i klädväg. Fasen vad jag mååååste tvätta.

Amanda - It's not your lungs this time, it's your heart that holds your fate

nu då?


+

=

Hmm. Då var den stora frågan HUR I HELSIKE jag skulle lyckas med detta!

Appropå ingenting alls... här är min fina julkallender!

Japp, då var vi igång, inga missöden än! (Y)


Here we go!

Missöde nummero uno: Brännda smådelar.

Så ska det se ut!

När alla delar är klara och obrända gäller det att ta fram kniven och hyvla till kanterna lite så att de blir jämn. Här gäller det att inte vara perfektionist för då blir det jobbigt. Synd bara att jag både är perfektionist och linje-nasizt, som min x-boss Rita uttryckte det.

Inzooming

Inzoooooooming. Ifall någon skulle ha svårt att se på de andra två. Emma Sara Karlsson älskar kameror bör tilläggas..........

Missöde nummero due: Söndrig gavel. Emma lagar

Här hamnade jag. Stora vrål mycket svordommar och förbannande över vänner som försöker hålla sig för skratt. Vrål igen. Nästan en tår. Snyft. Buhu. Allt är förstört. Jag ser en bild i huvudet hur jag öppnar soptunnan och kastar ner ett skrikande pepparkashus. "Snälla, kasta inte mig, jag ska inte gå sönder igen" Okej säger jag och tar upp det igen och försöker. Again.

Missöde nummero tre......: Aaaaaaaaaaaah!

Right on this spot again..............

Fortsättning följer..... Mohahahahhaahaha! Vilken cliff hanger! ^^

Amanda - Ganska nöjd med insattsen! ;)


Vi har eget internet!

Frode, vår hyresvärd var här igår. Han fixad med internet, så nu funkar det, han tog med ett badrumsskåp, så nu får vi plats med alla våra saker och han fixade dammsugaren så nu kan vi få ett kliniskt rent hem! :D

Nu ska jag äta frulle och kolla på julkallendern, hinner inte ladda upp bilderna på pepparkakshuset just nu men kanske ikväll... Det borde ju funka med vårt nya nät, men jag ska väl inte säga för mkt!

Amanda - Puss ♥

091202

Score! Ytterligare ett vuxenpoäng till samlingen! Min första fådda vinflaska (som jag inte har bytt mot några öl).


Til Amanda fra Pytt og Panne
Tusen takk for super innsats i disse travle tider. (Stor smile bakom båndet)

Linda: Amanda, dricker du vin?
Jag: Njaa...?
Linda: Vad dricker du hälst?
Jag: Vitt.
Linda: Okej.... (finurlig-min)

Min klumpighet visar sig inte bara i färre tår, utan också så kallade emo-händer/armar. X antal skärsår efter att sprättat eskor, x-antal rivsår av tejphållaren, x-antal rivmärken på armarna av hyllor som stog på fel plats vid fel tidpunkt. Och så detta, en häftsaksshofräs (kommer inte på vad det heter) som tryckte sig (säkert en meter) in i mitt stackars finger. Tur då att jag köpte fina plåster på IKEA när vi var där! :)

Nu gör jag en jul-spelningslista på spotify för att sedan lyssna på den när jag bakar pepparkakshuset. :)

Amanda - Bilder på hur det fortskrider kommer...... ;)

godnatt

Klockan halv tio packar jag ihop mig och går och lägger mig. Jag är så himmla trött.

Palla

Amanda - Samanbrytningen är nära......

091201

Första december idag. :) Mys! Åt den första chokladen imorse, halvgod, men det är symboliken som räknas.

Nu har jag kollat på Andra Avenyn, tänkte att jag skulle baka nu, men det blev ju lite sent för det nu... Får ta och ringa mamma ist. Och min lilla lillebror har namnsdag. :)

Amanda - I did it for you...

RSS 2.0