grattis mamma och pappa!

Idag fyller pappa år och det är morsdag. Det händer rätt ofta att det infaller på samma dagar. Jag kommer ihåg när jag, Anton och Alfred var små och jag gick in och väckte dom för att sedan gå in och sjunga för mamma och pappa. Nu kan jag inte göra det. Och jag tror inte att mina bröder är morgonpigga nog att masa sig ner... Iaf inte utan tjata.

Nu ska jag göra frukost och sätta mig och kolla på despan. :)

Amanda - PUSS

maaaaat

Nu har jag vatt på ica och i videobutiken. Har slagit mig ner med kvällens kvällsmat; bandpasta med pastasås av champinjoner och spenat. H U R  G O T T  S O M  H Ä L S T ! ! Fick receptet ur kokboken jag fick av mamms och papps i namnsdagspresent.

Amanda - PUSS

100526

Idag på jobbet kom jag på att det är juni om en vecka. Det är ju stört ju! Det var bara det jag ville ha sagt...

Nu har jag städat lite i köket och mitt bröd är inne i ugnen. När det är klart ska jag gå in till stan och hyra mordkomissionen del 3 till mig och Ida. Vi är totalt helt inne i det nu. :) Det är ju såååååå bra! Och Fischer kan ju bara komma hit om han vill....



Amanda - MUMS!

morning

Sitter och äter frukost. Rostebröd (eftersom att mitt egna bröd är slut) med ägg och kalles, som jag köpte på ikea. GOTT!

Jag jobbar till fyra idag, då ska jag hem och baka bröd, tvätta och kolla desperet housewives. :)

Amanda - And you could have it all, my empire of dirt

100524

Morning sunshines!

Började morgonen med frukost och 10 things I hate about you. Dock hann jag inte se hela innan den automatiskt stängdes av. Ska kolla det sista 20 minuterna nu. :)

Sen är det ätadag med Begman och Alzén! ♥

Amanda - Heath Ledger

söndag

Tjoho!

Vad dagrana går snabbt! Har bakat och vatt ute och gått (igen). Skulle lämna Johan Falk-filmen vi hyrde igår. Sen kom jag hem till en färdig morotskaka och lite mordkomissionen. La Cour är gryyyyyymm! Tänker alltid på mamma när jag ser hur han gör sina utrdeningar. När serien gick på tv brukade mamma alltid göra som honom. Jag går in i rummet. Jag tar till höger. Nej. Jag tar till vänster. Jag går fram till spisen. Jag tar upp kastrullen. osv. osv.... ^^

Nu ska jag sätta mig och lösa mordet på Dag Svensson och Mia Bergman. Tjoho vad bra den är! :D

Amanda - Sally

100523

Söndag idag, men jag har ingen söndags-ångest för jag är ledig imon! Wiho! :)

Har precis vatt ute och gått en lång promenad runt godalen i strålande solsken. Det var helt okej! Innan det var det frukost till mordkomissionen. Det var inte heller så dumt! Nu ska jag plocka iordning i köket och sen baka morotskaka för jag ska ha knytkalas med fröknarna Bergman och Alzén imon! :D Morotskaka+snikerskaka+Franki Jefla Waägner! Soooounds?!
U N D E R B A R T ! !

Amanda - Fischer

mordkomissionen

Jag och Ida kom på en brilliant idé nere i videobutiken. Vi hyr de två första cd:n ur mordkomissionen! Så nu ska jag ha en liten träff med en viss Fisher..... :D

Amanda - GILLA

7eleven

Idag när vi kom in till stan när vi vatt på ikea (btw, vi tog gratisbussen med stavangers alla nynorskar) gick vi in till 7eleven. Emma ville kolla om nya cosmo kommit och jag ville prova frozen yoghurt som de gör reklam för över hela Stavanger. När vi kom in i butiken hänger det frozen yoghurt-skyltar från golv till tak. Det var jättelång kö, men jag var envis, jag skulle ha! Jag ställer mig längst bak i kön och det det tar ett tag innan jag kommer fram. När jag nästan är framme kommer Emma fram och frågar om jag inte kan fråga om de har frozen yoghurt, bara för att idiotförklara migsjälv. Jag skrattar och säger att jag inte tänker göra det. Jag kommer fram till kassan:
Jag: Hej, en frozen yoghurt, tack!
Expiditen: Det har vi inte.
Jag kollar runt omkring mig och på Emma: Ni har inte det? (Med ett tonläge som påminner lite om Björn Gustafssons när han knappt kommer ut från whitroom)
Expiditen: Nepp
Jag och Emma går gapskrattandes ut ur butiken. Vad är dealen med att skylta med något man inte har. Herregud vad vi skrattade länge åt det!

Amanda -  Mordkommisionen


till bebis

När vi var på ikea idag köpte vi en massa saker. Jag och Ida köpte god ost, som smakar någonting. Tillskillnad från alla andra ostar här i norge... Och så köpte jag en liten grej till min lilla bebis. En chockrosa datorväska. Och för att matcha detta: ett chokrosa paraply!


Hur cooool?!

Nu kan du få tillbaka din jobb-datorväska, papps! :) Tack för lånet! ♥

Amanda - Ut på tur

ikea

Idag ska jag och två tredjedelar av mina fruar till ikea. Vi har behövt åka dit ett tag nu. Måste köpa ny stekpanna. Jag och Emma har satt upp ny regler:
1. Det är dödsstraff på den som på något sätt repar teflonet
2. Det är dödsstraff på den som sätter den varma pannan under kallt vatten
Sen om man torkar pannan med våra nya handdukar blir man utesluten från gruppen i 1 timma och 23 minuter.

Någon skulle bara våga att inte följa reglerna! ^^

Amanda - PUSS

helg

Nu är det låååånghelg. Lördag, söndag och måndag. Såååååååååååååååååå skönt! :D

Ikväll ska vi ha räkkväll. Jag, Ida, Emma och Sof. Louise är på jobb och hon äter ändå inte räkor. Jag kom på att det kanske kunde varit gott med ett glas vin till. Sofie och Ida blev väldigt chockade när jag la fram idén för dom. Inte för att vi skulle dricka vin när vi skulle sitta hemma, utanför att det var jag som kom med idén. Men de höll med om att det skulle vara gott, så efter jobbet tog jag en sväng inom vinmonopolet. Känner mig alltid lika olaglig när jag är där inne. Det känns som att alla kollar på mig och tänker: men lilla vännen, här får inte du vara. Men det får jag ju. Och på polet har jag fått vara i två år nu. Men det känns ändå konstigt.

Amanda - PUUUUUSS

100521

Grattis Hanna på 30-årsdagen!!
Min kära kusin fyller år idag. Ikväll ska familjen och släkten dit och fira henne. Jag vill också!! Jag kan ta flyget som går klockan 4, landa 5, få ut väskan och så kan jag ju vara där till halv 7. Funkar det eller? :P

Sitter och äter frukost, som vanligt. Inget speciellt här inte. Men jag har tagit för vana att äta en halv grape, då blir det lite mer som hemma. Eller som hemma hos mormor!

Igår, Ida sitter vid min dator för hon ska öppna ett jobb-program som hon inte har på sin dator.
Ida: Har inte du XL på din dator, Amanda?!
Jag: K A ?
Ida: XL!
Jag: Vad är det?
Ida: (lite lätt överlägsen röst) XL! Typ som word.
Jag fattade inte nööööönting!
Sofie: Hon menar excell...

Amanda - The one and only Ida på furet!

kväll

Reda torsdag kväll! Jobbet gick så sinnes fort idag. Var ensam nästa hela tiden då Linda och Siv var nere och kastade all skit vi har samlat på oss. Undertiden skulle jag bygga om i fronten, demontera ett bord, få ihop två pallar så att jag kunde få ut alla kampanjevaror och förklara för alla kunder att alla tillbudsvaror inte har kommit eftersom att det är strejk på budfirman, så varorna sitter fast i Oslo. Som ni kan förstå var det ju självklart mitt fel att just våra varor drabbas av detta. Det är ju extremt dålig service att jag inte sätter mig på min 21-växlade cykel, trampa till Oslo och drar hem 5 pallar på släp, extreeeeeemt dåligt av mig! Ååååååååååh! Vad tänker folk med?!?

Any how... Sitter och väntar på mammis, de kollar på film, men den var snart klar sa dom.

Amanda - Despan + fryst yoghurt

100520

Jag har en liten fråga! Hur fan blev det 20 maj?! Nyss var det ju april! Jobbigt att tiden går så snabbt...

Jag och Ida tog en shoppingrunda efter jobbet igår. Den var mycket givande för våra garderober. En tröja, ett par jeansleggins, en parfym, ett par svarta leggins och nålar att sy ihop mina älsklings leggins med.

Amanda - Scoting for girls

100519

Morning sunshines!

Sitter och äter frukost, riktig lyxfrulle idag faktiskt. Macka med ost, skinka och tomat, en grape, färska hallon och chai-te. Ska snart sätta mig på cykeln och trampa iväg till jobbet.

I eftermiddag ska jag in till stan för att köpa leggins. Alla mina är sönder.

Amanda - PUSS

100518

Tjoho!

Dagen har gått snabbt idag, de två första timmarna var jag själv då Linda var nere och styrde upp vårt lager. Vi har fyllt vårt lager med saker som ska slängas, och nu när vi har så mycket varor att vi måste simma fram är det dax att få tummen ur och hyra en container, slänga allt skit som står där nere för att kuna sätta ner de varor som inte sälger så bra. Typ snowracers och pulkor.

Så imorgon ska vi kasta, kasta och åter kasta. Det är att änna slitjobb vi har här på pytt! ^^

Gårkvällen spenderade jag hemma hos familjen Alzén/Bergman tillsammans med Johan Falk och Frank jävla Wagner. Det avr inte fel. Inte någonstans....



Linnéa Alzén: dreggel kan också ge vattenskador på en dator, bara så att du har det i åtanke när du ser detta...

Amanda - I crossed my heart, pretty baby over you

till elin


Varsågod Elin! ;) Här är dom fina bakdukarna mormor broderat! :)

Kom hem från jobbet precis. Cyklade hem med fröken Petersson, vi hann med en sväng inom rema så vi fick handlat lite med. Nu håller jag på att koka ris som ska avnjutas med lite thaigryta. :)

Amanda - PUSS

17 mai i bilder


Eftersom att alla norrmän var uppklädda till tänderna, gjorde vi oss lite extra fina. Dvs. målade naglarna och fixade håret! ^^


Louise i sin vanliga pose


Ida och Linnéa kom till oss för att gå in till stan. Ida hade skoskav så det tog ett tag.... Ett tag stod hon och viftade, jag och Linnéa trodde det skulle betyda: Go on without me, it's over for me. Det såg ut så på hennes min. HAHA


Linnéa tyckte att jag stod förnära när jag tog kort. Det tycker inte jag!


Sen mötte vi familjen Petersson. Axel är sööööt!


Lasse med! ^^


Näst intill alla norska tjejer hade bunader på sig. Man kände sig minst sagt under dressed i sin kavaj och pilotbrillor....


Sen kom dom. Russen. Varför ska jag envisa med att ta hundra bilder på folk jag inte känner ist för att ta på viktiga saker. Som typ den goda glassen vi åt! ^^

Amanda - Trevlig tisdag!

17 mai

Norges nationaldag idag. Finklätt folk över allt. Vi gick in till stan för att se russetåget (typ som tåget som går på storgatan på studenten). Det var kul att ha sett det, men inget jag skulle stå och frysa för igen.

Nu ska jag kolla på Despan och sen kommer bilder! :)

Amanda - Vid ett middagsbord bland folk

mormor

Jag och Emma stod och diskuterade att vi måste köpa riktiga bakhandukar inom en snar framtid. Våra kökshandukar assisterar just nu som båda tokhanduk och bakhanduk. Jag sa att jag har billiga bakhandukar på jobbet. Emma sa att jag skulle köpa. Jag glömde.

Idag när jag kom upp stod Emma med ett paket i handen. Gissa vem som har fått paket?! säger hon och håller upp ett jul-kuvert. Paket från mormor. Jag sätter på mig mina linser och läser på det tillhörande kortet. Till en flitig bakerska. Emma! Jag tror jag har fått bakhandukar! Och det hade jag, jättefina bakhandukar som mormor gjort själv. Med hjärtan på. Sånna som vi har hemma, men ändå inte.

Tack så mycket, världen bästa mormor! Dom är jättefina! Det kommer bild på dom, för er som vill se! (Mamma)

Amanda - Jag älskar dig!

dag och natt

Igår hyrde vi film. Dag och natt hette den. Sen den inte! 90 minuter i bil, två vinklar på kameran och en massa käånda svenska skådisar. Inte ens Micka da man Persbrandt kunde rädda den röran. Fy fan, det var fasiken skrattretande!

Nu ska jag och Emma ner till stan och lämna in filmen, sen kommer familjen Petersson på besök. :D

Amanda - Tack mormor!

thai

Nu lagar jag mat åt frugan, mammas thaigryta. Igen. Den är populär... haha. Inte konstigt den är MUMS!

Amanda - Myskväll

100515

Lördag idag! Woho! Det är så jädrans skönt att vara ledig imorgon och på måndag! Det ska dessutom bli väldigt roligt att fira 17 maj i Norge! Linda (min chef) och Sara (en jobbarkompis) har slagit vad om att jag kommer komma på måndag, trots att det är stängt. Det hade inte förvånat mig säger Sara och döflabbar. Hrmm...

Sitter nu och äter frukost, mitt nya te, grape och två äggmackor med kaviar. Samtidigt lägger jag över nya låtar till Ulfis, som jag fått av Emms. Kan behövas. Är liiiite trött på de låtarna som funits på min mobil nu...

Amanda - This aint a love song, this is goodbye...

min mamma känner mig...

Familjen Petersson kom upp idag, med hade dom mitt efterlängtade shampoo och balsam, luftslottet som sprängdes och ett paket, som mamma skickat med. En kokbok med massa gott och datadadaaaa.... salta patroner. HUR GOTT? Gaaaaah, fasen att det bara är torsdag! Jag har gömt påsen i skafferilådan...

Nu har jag ätit, kött som legat i marinad ett dygn, bönsallad med avocado och tomat och till det en majskolv. Tycker att det är lite fantasipoäng på den!

Sitter för tillfället och väntar inne på skype... Mamma var är du?

Amanda - How says I can't get stoned?

städat

Har städat hela dagen lång, vi blev klara precis, och åh vad fint här är! :D Snart kommer familjen Petersson också! Härligt med lediga torsdagar! :D

Nu ska jag och Ulf gå ut och gå. Det är min mp3...

Igår kväll:
Jag: Emmaaaaaa, vad ska han heta? (Håller upp mp3:n)
Emma kollar på mig och återvänder efter en kort sekund till knappandet på min dator.
Jag: Jag är seriös!
Emma: (Väldigt sarkastiskt tonläge) Ulf
Jag: Ulf?
Emma: Du kan ju kalla honom Uffe om det känns bättre!

Eftersom att jag känner min mamma tillräckligt väl för att veta att hennes röst hade hamnat på det med, heter han numera Ulf!

Amanda - PUSS

mp3:n

Nu är den färdigladda och full med musik. All musik på min dator, om jag ska vara exakt, och då har jag ändå mer än 6 gb kvar. Jag kan ju ladda hem i all oändlighet!

Den är väldigt fin iaf! Men han har ännu inget namn...


Om man titta rikigt noga ser man att det är Brucan i bakgrunden, det är faktiskt omslaget till The Essential Bruce Springsteen, och man tittar ännu nogare (haha) ser man att det står trapped, låten som spelas. Hypat va! :O

Ser nästan ut som en ipod, bara en tusing billigare... haha

Amanda - Gör mig iordning för att träffa pojkvännen nu :)

köttbullar

åh jag har varit sugen på köttbullar jäääättelänge nu, så det fick det bli idag. (med) Till det blev det stuvade makaroner och en sallad beståenda av tomat, bönor, avocado, fetaost och vinägrett. MUMMA!

Nu sitter jag och försöker få fason på min nyinköpta leksak, men det går välsådär. Instruktionsboken är usel och jag gissar mig till hälfte- ungefär som på jobbet idag då jag förstörde ett bord för ca: 1500-1600kr. Men det är inte mitt fel, hur ska man kunna göra rätt när det inte finns någon som hälst instruktionsbok? Näh.. Just det!

Amanda - PUSS

ny mp3

Eftersom att mp3 i min mobil bokstavligt talat hänger på en skör tråd så gick jag till claes ohlsson på lunchen och köpte mig en ny. En Philips med 8 gb, den såg bra ut så det hoppas jag att den är med! Liten och behändig är den med! (eller egentligen inte alls så liten för att vara en mp3, men mycket mindre än min mobil) Den är svart och jag ska visa er en bild när han laddat klart. Ska abar döpa honom också. Namn-förslag är välkommna! Jag har några själv, men jag har inte bestämt mig än. ;)

Snart kommer Ida hem, vi ska upp till Rema då. Hoppas att hon kommer snart, för jag håller för fasen på att hungra ihjäl här borta!

Amanda - Is a dream a lie if it don't come true? Or is it something worse?

100512

Tjoho! Det är nästan fredag idag! Jag är iaf ledig imon och det är huuuuur skönt som hälst! :D Sitter och käkar frukost, macka med nytt te. Indiskt chai med smak av äppel och kryddor heter det. Mhmm! Gott var det!

Jag är så förbannat sugen på köttbullar och potatis, så jag tror att jag ska göra det ikväll, måste "storhandla" idag med, då alla affärer är stängda imon. Det kan ju bli lite jobbigt, för då måste jag planera... hmm.

Amanda - Om du inte fanns vem behövde mig?

100511

Har precis avnjutit en riktig brakmiddag; nyponsoppa, macka och mannagrynsgröt. För att få in lite glamour i tillvaron tog jag mig en skiva ost. Ska kolla sista 10 minutern av sista Gossip Girl och sen börja kolla desspan!

Amanda - Puss

gårdagen

Igår var en chill dag på jobbet. Siv gick vid fyra, så var jag själv i två snabba timmar. Gick ner till Sof och vi cyklade till godalen där grillen var tänd. Grillspett, majskolv, potatissallad, hummus och körsbärstomater blev det. Det var så gott! Sen blev det jordgubbar och kubb. Emma misshandlade mig med kungen, så jag drämde till henne. Vi kom på att det var tur att det var vi som har småbröder som blev skadade. Den första refelxen både jag och Emma får när någon slår oss är att slå tillbaka.

Nu ska jag kolla gossip girl. Den tredje säsongen är snart slut, och det är den sista, så då ska jag börja kolla om Desperet housewives. Tur att jag har mina tv-kvällar planerade! :D

Amanda - PUSS

100508

God morgon!
Idag ska jag jobba, fast att det inte är min helg. Har ju som sagt bytt med Marie. Jag börjar om tre timmar så nu ska jag göra frukost till mig och sätta på ett avsnitt Gossipgirl!

Amanda - Det bästa som finns är efterlämnat godis en lördagmorgon!

100507

Sitter och äter kvällsmat. Ida och jag har lagat tillsammans. Mammas thaikyckling-gryta! Kan vara det bästa jag vet! Det är så gott! Men det är inget som slår mammas!

Ikväll blir det myskväll. Är helt slut i kroppen, har jobbat hela dagen och sen var Ida, Sof och jag på spinning. Nu har jag gjort mig fett förtjänt av lakrits/hallon-döskallarna som ligger i den färg-glada påsen. ;)

Imorgon blir det jobb frn 12-18. Ganska chill pass, får sovmorgon, och slutar inte sååå sent. Ska jobba med Siv med, och det är ju alltid kul! :D

Amanda - Go kväll

go' kväll

Sitter i soffan här hemma och slappar efter middagen. Har bakat bröd också. Borde ha hunnit tvättat vid det här laget med, men se nej, man kan inte få allt...

Ska kolla sista Andra Avenyn nu. Stor gråt och tandagnisslan (som mamma hade uttryckt det). Men det är faktiskt lite sorgligt. Särskilt när allt på River Side är ett enda stort kaos. Men jag tror det slutar lyckligt ändå... På nått sätt kanske?

Amanda - PUSS

100505

Tjoho!

Äter frukost nu, som alltid. Men ni kanske har märkt att det är lite senare än vanligt? Nähä. Det är det iaf. Jag cyklar nämligen till jobbet, från och med nu, eller från och med igår. (Idag går busskortet ut, så jag är så illa tvungen att trampa på) Det är fint väder idag, så det gör inte så mycket. :) Det är härligt att cykla då!

Annars är det inget roligt som har hänt.

Amanda - Ida tomaten Petersson HAHA

100503

Måndag. Woho! Jag som älskar måndagar........ Solen skiner iaf, och det hjälper lite. Jobba hela dagen idag, som vanligt.

Lekte med Linnéa igår. Drog en suck av lättnad när jag öppnade dörren. Klädd i mjukisbyxor och lika sleten som jag stod hon där och eftersom jag känner denna donnan visste jag att vi skulle spendera dagen i soffan. Och så blev det. Avatar och Beck blev det. Och så bakade jag en morotskaka.

Sen kom Emma och Ida hem och jag och Emms gick på date.

Amanda - Scouting for girls

100502

God morgon världen!

Gick upp för ett tag sen. Helt tomt i lägenheten. Louise åkte hem med hennes jobbakompis igår så att hon kunde få åka bil till jobbet. Men snart kommer Alzénius (hoppas jag), så jag ska inte misströsta.

Nu håller jag på att göra frukost. Louise har tagit hem sirapskakor från jobbet, och de är ju ultimata med ägg och kaviar, och eftersom det är söndag (=inte O'boy dag) så blir det te till!! ;)

Igår var vi hemma hos Amanda och Totte och hade det trevligt. Klockan 20 över 12 skulle vi inte till stan, men pga en viss nagel-incident tidigare under dagen kände jag inte för att gå in, särskillt inte när vi skulle hinna vara där i ca en kvart.

Amanda - PUSS

Hands down

Jag har lyckats med att få dagen att gå, trots att jag har varit ensam. Har börjat läsa Flickan som lekte med elden, kollat Family Guy och How I met your mother, och nu har jag duschat. Tog en rikigt lång dusch, bara för att jag har tid. Så passade jag på att vårda mina fötter med. Och vad hjälpte det? Min lilltå-nagel ville inte sitta kvar, till synes helt utan anledning. Nåväl, det var ju kanske så att den var ganska mosad och massakerad, men ändå. Och blödde gjorde det, och jag kunde lägga ännu en svordom om mina förbannade fötter i ordsamlingen som Gud aldrig borde höra...

Any how... Ska sätta mig på vår soliga ballkong och njuta av eftermiddagssolen. En kopp te och Stieg får följa med mig ut! :)

Ikväll är vi ett gäng som ska in till byn och dricka öl, eller så är vi ett gäng som ska ligga hemma i soffan och äta chibbe och dricka cola... Får se hur det utartar sig.

Amanda - We're doing fine, we're doing nothing at all


maj

1:a maj idag. Jag skulle leka med Nea. Men hon fick jobba, så nu ska jag vara helt själv hela dagen! Därför har jag gjort listor, en lista på vad jag kan göra idag, och en lista på vad jag vill göra idag, men inte kan.

Vill-men-inte-kan-listan:
- Soffhäng med Linnéa heeeeela dagen
- Träffa pojkvän och pojkväns bror med Emms
- Shoppa upp Norge-förmögenheten

Kan-göra-lista:
- Titta på Gossip Girl
- Titta på Så ska det låta
- Snacka med mamma och pappa
- Läsa Flickan som lekte med elden
- Städa mina köksskåp
-Städa mina badrumsskåp
- Fixa naglarna
- Baka
- Cykla

Amanda - In fact there's nothing I can't be

PS. Mamma: Mina O'boy-dagar är fredag och lördag, så jag får visst! Kan du förstååå deee? DS.

RSS 2.0