Välkommen tillbaka Amanda!

Man tackar! Det är grymt skönt att vara hemma igen, trots att jag nu mera är van vid + 30 grader och håller på att frysa ihjäl så fort jag sticker näsan utanför dörren. Men hemma finns min underbara säng, som jag har upptäckt under mina resor är världens bästa säng. Här finns också mamma, pappa, Anton och Alfred, och så klart, här finns Ola! ♥

Jag orkar inte berätta om resan nu. Det är föör mycket. Men en sak jag kan berätta är hur vi, Sofie, Ida, Emma och jag, sammanfattade resan men endast fyra ord.
Emma: Händelserik
Ida: Sol
Amanda: Smaklös
Sofie: Intresant
Visst blir ni ännu mer nyfikna nu? ;)

Jag tror jag får ha lite organsation på berättandet om resan, så vad sägs som att jag lägger upp en dag i taget?

Amanda - Tack mina älskade neger-vänner!

big love

Tonight this fool's halfway to heaven and just a mile outta hell,
and i feel like I'm coming home

- Bruce Springsteen ♥


Amanda - ååh! Kärlek

Sista inlägget?

Jag blir så trött! Imorgon åker vi och jag är sjuk! Fantastiskt! Sängliggande hela dagen igår, med några få misslyckade undantag framför datorn. Kännde mig lite bättre på kvällen så Ida kom och hämtade mig och vi körde och hämtade min älskade mobil som varit på lagning! Så himmla skönt att få ha den när vi är på GC, ist för den hemska lånemobilen... Efter vår lilla åktur gick jag upp och började packa. Gick sådär eftersom jag var trött som om jag sprungit ett marathon. La mig för att kolla på One Tree Hill och sommnade redan klockan 9, för att vakna vid kvart över 1 och sedan tillbringa resten av natten och morgonen att försöka somna igen. Vilket också misslyckades.

Gick upp vid 10 i 6, tryckte i mig mina jävla mediciner, sen var jag så mätt och mådde så illa att jag var tvungen att lägga mig en stund. Tyvärr gick det inte över. Eller jo, så småningom gick det ju över. Nu mår jag självklart inte illa längre, eftersom jag inte hade suttit här då, men ont i magen har jag fortfarande, och förkyld och febrig är jag. Emma, jag skyller på dig ;)

Jag måste iaf packa idag, det är en sak som är förbannat säker! Resväskan ekar näst intill tom. Inte bra med tanke på att om ett dygn lyfter vi! :D

Jag hatar att va sjuk, särskilt med tanke på att hälften av denna termin har jag spenderat hemma. Jag ville åka till skolan idag och säga hej då till mina flickor, reta dom lite, okej, mycket då! Dessutom ville jag ha massage, jag hade ont i ryggen redan i söndags, så ola masserade mig en stund, en ytterst liten stund, men han hann ändå hitta några riktigt onda och stora knutor. Tänk då hur min rygg är idag då, när jag spenderade gårdagen liggandes i sängen i fosterställning på en och samma sida hela dagen. Jag vill inte ens tänka på det.... aj!

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre - Nalle Puh
Exakt den känslan har jag nu. Jag är så spänd, lycklig och förväntansfull för den här resan, och vi kommer ha så kul. Det är nästan nu det är bäst, när man har dom känslorna, när man är där så har man jäteroligt, jag säger inget annat, men jag tycker att förväntan är den härligaste känslan som finns. Det är precis som om allt kan hända! Åh! Men jag vet att jag kommer känna denna känslan ännu mer imorgon när jag träffar mina underbara flickor, när jag säger hejdå till mamma och pappa. När vi åker över bron till Danmark, när vi går och tittar i taxfree affärerna, när vi sitter på planet och ser hur det lyfter sig från marken, när vi hämtar ut våra väskor och sätter oss i bussen påväg till hotell Corona ;)
I Can't wait!

Amanda - Bye Sweden, bye!


Ordspråk

Jag blev lite inspirerad av Anna när jag satt här. Hon har alltid ett ordspråk på sinna lektioner, så jag bestämmde mig för att leta efternågra. Trodde alldrig jag skulle hitta så många bra så snabbt! :)

Allt som vi verkligen älskar är oersättligt, och allt som vi kunnat tänka oss ersätta har vi aldrig i sanning älskat

Amanda - Ack så sant...

Nyvaken

Godmorgon!
Jag vaknade nyss, har bara hunnit trycka i mig en macka och lite o'boy. Känner mig som en riktig datanörd, men man måst va uppe i tid för att få ha datan mer än i två minuter i det här huset. Har nämligen två bröder som är wow-beroende (eller åt minstone något spel som liknar det...)

Igårkväll tittade jag på Ace Ventura, det samma som förra helgen, fast tvåan denna gången. Och dessutom bara slutet. För bra är den ^^  Tittade jag en stunde på sing a long också. Sen bestämde jag mig för att göra Jonna galen och upprätthålla ordningen i mitt stora block som jag har och skriver i, i skolan. Får nämligen ett utbrott på alla löspapper som finns där, så jag bestämmde mig för att göra mappar och klistra fram dom på blockets olika flikar, så att jag kan lägga alla papper där i istället! Fiffigt va? Perfektionist, någon? För att mapparna skulle bli fina skrev jag ut massa bilder från datorn och klistrade på. Kan lägga upp bilder så att ni får se hur vackert det blev! Det får bli när jag är klar då vill säga!

Amanda - Jag har träningsvärk, tack för den Ida! ;)

Sammanfattning av dessa dagar...

Gårdagen:
Eftersom att Yvonne var sjuk igår, och historia är den enda lektionen vi har på fredagar, va jag ledig igår. Passade mig utmärkt, då jag var tvungen att ladda för spinningen kl. 5. Jag och Ida var duktiga och cyklade till friskis, när vi kom ner till spinningslaen satt Nicke där utanför och väntade på att det skulle öppna. Så vi tre satte oss brevid varandra, beredda på att dö en plågsam död. Som tur var klarade vi oss! Tack och lov för det säger jag, för senare på kvälen skulle Ida och jag gå på Mamma Mia tillsammans med Lovisa. HERRE. GUD. VA. BRA. DEN. VA! Jag var beredd på att bli besviken eftersom jag hört från så många att den ska vara så himmla bra, så jag var rädd att mina förväntningar var för höga. Men det var dom inte! Gaaalet bra var den! ♥



Idag:
Gymmet idag igen, det känns som att jag har bott på gymmet denna veckan! Först skivstång i måndags och onsdags, core i skolan i torsdags, spinning igår och gym idag. Men nu får det vaar nog! Detta var sisat träningen innan Gran Canaria! Det är inte långt kvar nu!! :D Jag kan inte fatta att om mindre än en vecka ligger vi och steker på en varm och skön strand, eller just vid den här tiden om en vacka sörplar vi nog på varsin god drink :) Mumma!

Nu:
Godiset jag köppt till bion igår blev aldrig uppätet och jag har gått och suktat efter det hela dagen, så nu ska jag sätta mig framför några avsnitt av One Tree Hill och snaska i mig av godsakerna. Sen ska jag lägga mig tidigt, eftersom att det känns som om jag börjar få feber :( INTE bra med tanke på att vi åker på onsdag!

Amanda - sista dagen med Ola imorgon ♥

Maaat

Nu har jag precis slängt in min och pappas pizzor i ugnen, så det blir mat om ca. 12 minuter! Gott förr oss! :) Denna tiden medan jag väntar på att pizzorna ska bli klara borde jag ägna åt anatomi-plugg, men palla.. :P

Amanda - får nog gå och sätta mig och plugga, vare sig jag vill eller inte!

AA :)

Jag vet att jag är töntig, vill bara göra det klart innan någon fortsätter att läsa... Sitter nämligen och kollar på andra avenyn, och jag vet, igen, att det är världens typ sämsta serie, men jag kan inte hjälpa att jag älskar den ändå! HAHA! Skådespelarna är typ i sämsta lagret, och det är väldigt mycket som händer just de personerna, alltid, men vad är en tv-serie där det aldrig händer något? Nej, just det: Inget !



Amanda - ska fortsätta tönta mig nu :)


Godmorgon världen!

En vääldigt mysig morgon, det må jag säga! :) Först vaknade jag brevid min Ola, det är ju aldrig fel! Sen cyklade jag hem i ett väldigt fint, men dock kallt väder. Cyklade inom Östras bröd och köppte frallor. Kom hem och äter mina frallor med pappa som har sovmorgon idag, samtidigt som jag läser Hallands Posten. Bättre kan det nog faktiskt inte bli. Det blir dessutom ännu mysigare när jag har på mig min nya mys-tjockis-tröja! Åh, vad jag älskar den! ♥

Nu sitter jag här och sörplar i mig en drickyoghurt, samtidigt som jag funderar på om jag orkar plugga någonting idag. Svaret blir ganska självklart nej, men jag tror tyvärr att jag är så illa tvungen eftersom att vi har redovisning i psykologin på måndag. Och jag är inte riktig på det klara med vad jag ska säga... Sådär bra! Dessutom har jag ju som vanligt certifiering flåsande i nacken så det är nog lika bra att sätta sig med den ett tag också. Särskilt med tanke på att vi har fått fem nya muskler jag inte ens tittat på. Dååligt Amanda.

Idag blir det spinning med Ida, för att sedan kolla på Mamma Mia med henne, Lovisa och en stor fet godispåse! :) Det är ju trots allt fredag! :D

Amanda - 5 dagar, behöver jag säga mer?  ♥

Dagen

Hej!
Idag har vi haft coreträning, egentligen skulle vi haft det nästan hela dagen, minus den sista en och halv timmen. Men jag och Jonna valde att hoppa det sista passet, till mesta dels på grund av att vi inte ville bli filmade när vi står i plankan och är hur röda som helst. Det varnämligen några högskolestudenter som skulle filma ett corepass och lägga upp det på atleticas hemsida så att man kan träna hemma. Jag kände att det får vänta några år tills jag är redo att hamna på webben när jag tränar. Jonna kände som tur var likadant, så ist gick vi en sväng på staden och shoppade. Som tur är har jag läst någonstans att det är träning att shoppa med! Så vi fick ju lika mycket mortion som de andra ^^ haha!

Iaf, så köppte vi båda två en asgosig tjocktröja som är lite längtre så att man kan ha leggins under. Tyckte vi va fett mys så det slog vi till på!

Amanda - nu kommer mamma vilket innebär MAAAT!


Jonnas och Amandas tabbe...

Som jag skrev i förra inlägget tänkte jag nu berätta om den lilla tabbe jag och Jonna gjorde igår. Det var så här:
Vår lektion slutar kl. 3, bussen går 15.01. Amanda och Jonna orkar inte stressa dit eftersom att bussen ändå inte är inne på stationen förens 15.20, och vårat tåg går 15.19. Så vi sitter och girltalkar lite i källaren på kurorten, där vi har våra lektioner. Vi tycker det är lite småläskigt att vara kvar där själva, men gå in till stan orkar vi inte göra, så vi stannar kvar tills näst buss går, 15.39.

Det blev ett riktigt Amanda-Jonna-snack där vi hamnar i väldigt skruvade disskusioner om absolut ingenting, så tiden fördrevs ganska fort. Jag tar upp mobilen för att kolla klockan. 15.36. Jonna konstaterar att det är 5 minuter kvar tills bussen går. Jag lägger ner mobilenoch vi fortsätter vår diskusion, som med högsta sannolikhet handalde om killar, eller indirekt om killar, brukar ofta bli så... :P Efter ett tag ställer sig båda upp, tar i lugn och ro på sig sina ytterkläder, kollar runt omkring oss så att vi inte glömt något och börjar så sakteliga gå upp för trappan. Då kollar jag på klockan igen. Shitt, 15.39! Springer ut till hållplatsen och står där och väntar till 15.45, då är vi är helt övertygade om att vi missat bussen, så vi börjar gå. Hela den långa dryga biten tillbaka in till stan. Vi kommer till stationen 5 minuter innan tåget ska av gå, och hinner där med inte köpa det vi gått och längtat efter hela dagen, nämligen björn borg trosor och OTH-box.

En liten fråga: Hur jävla blåsta får man va?! Detta borde iaf vara olagligt. Vi borde ha sprungit upp till bussen när vi såg att det var fem minuter kvar, nej, då sitter vi kvar och chillar ännu mer. HAHA! Man kan inte annat än skratta, varför är det alltid vi två som lyckas med sånna här dumheter?

Jag bjuder på den! xD

Amanda - Trots tabben: Blondiie forever! ♥

One Tree hill, ännu en gång! :)

Godkväll!
Igår han jag inte riktigt blogga, eftersom att vi hade redovisning i historia idag, men jag ska ta igen det idag hade jag tänkte! :)

Historian gick iaf ovanligt bra, så jag och Jonna tyckte att vi gjort oss förtjänta av lite vardaglig bortskämning! Hon köppte ett par Björn Borg trosor, och jag knallade i väg till hemmakväll och köppte One Tree Hill säsong 4, så nu kommer jag tjata ännu mer om det ska ni veta!



Eftersom att det verkligen pissade ner  när jag cyklade hem, tyckte jag att det passade sig alldeles utmärkt att krypa ner i soffan under en mysig filt och kolla två avsnitt av OTH inna Sofie och de andra komhit, och vi åkte till träningen.

Kan säga att det var hyffsat plågsamt att tränna skivstång när man har träningsvärk i inprincip alla muskler det går att ha träningsvärk i! (okej, det var en överdrift) Det är iaf som vanligt grymt skönt nu när man har fått i sig mat och duschat. :)

Amanda - jag måste berätta om gårdagens största tabbe sen! xD

Förmåner kallas det!

Gud vilken lyx! Man blir till och med körd till träningen! Skönt att slippa cykla i detta vädret! :D

Amanda - Tur jag har min Ida! ♥

Gymmet snart

God eftermiddag!
Idag är vädert gaaalet tråkigt! Så där riktigt trist och grått, fruktansvärt deprimerande helt enkelt! Jag och Jonna satt och diskuterade det på tåget hem idag. Klockan var då inte mer än halv tre och det var mörkt som om hon var (minst) tre timmar till! Trots attdet mest är nackdelar med detta vädret tycker jag det är ett bra väder att träna i, så länge man tränar inomhus vill säga. För man vill inte vara ute och man blir så deprimerad att träna känns som ljuspunkten i livet just då! Så ikväll, eller om nån timme eller så ska jag och Ida bege oss till friskis för att köra järnet på skivstången! Finns inget bättre än att äta god mat och duscha varmt och länge efter ett sånt pass. Ser fram emot det! :)


Dagen i skolan var kanske inte heller på topp direkt... Att jag inte gick tvärs över klassrummet och slog huvudet i väggen är ren tur! Fy faan! Jag kan verkligen inte fatta att denna linjen var den som hade högst intagningspoäng i hela södra Sverige, för det är inte många i min kära klass som har IQ högre än 0,001! Nu låter det som att jag alltid vet allting, men så är det absolut (och självklart) inte. Men nivån borde vara lite högre i en klass som brukar kunna prestera bra. Man blir ju mörkrädd! Sen ska man självklart inte dra alla över en kant, det finns ju också dom som är översmarta... Och så finns det ju dom som är normala också! Tack och lov för det! xD

Amanda - nedräkningen har börjat: 9 dagar kvar till GC! ♥

Ingen farmor :/

Det blev inte att jag och pappa åkte till farmor :( För hon skulle gå och se Mamma Mia med min faster. Blev lite avundsjuk där ett tag, jag vill nämligen också se den! Ska tydligen vara väldigt bra, säger dom som har sett den! Jag och Ida hade lite plander på att gå och se den nästa helg. Får se hur det blir med det.

Jag hade tänkt att jag skulle baka lite ist för att åka till farmor, men jag hittar ingenting jag vill baka. Tyckte att jag kunde baka en prinssestårta, det tyckte inte mamma. Tyvärr var det också min enda idé så det blev att jag satte mig här för att plugga histora som jag och Jonna ska få klart tills imon. Galet tråkigt är det vill jag bara medela. Jag skiter faktiskt fullständigt i om frankrike hade en gåvoekonomi på medeltiden. Men jag är nog så ila tvungen att få in detta i min hjärna då jag ska redovisa detta på onsdag. Ååh! Palla!

Amanda - Surar bara för att jag inte fick göra min prinssestårta!

Historia

Nu sitter jag inne på msn och snackar med Jonna om hur vi ska lägga upp vårt historiaarbete. Skit kul! Verkligen! Ååh! Hatar att vi får två lektioner på oss att göra en redovisning på typ 10 minuter! HATA!

I eftermiddag ska jag till farmor med pappa för att fika där. Ska även försöka övertala min farmor att jag ska få massera henne eftersom att hon har ont i nacken. Risken är dock att hon inte tillåter detta eftersom att hon är rädd för sånna moderniteter.

Amanda - Nu ska jag börja med historian

Nyduschad

Nu har jag duschat och stylat om håret. Tog galet lång tid att tvätta ur alla sjuttioelva olika produkter, men det gick tillslut. Tycker faktiskt att det belv ännu finare nu än innan, oftaste brukar det vaar tvärt om, men inte denna gång. Kan bero på att jag cyklade hem i motvind...

Har spenderat kvällen framför Ace Ventura - den galoperande detektiven. Sjukt kul!

Nu sitter jag och småkollar på sing along samtidgt som jag väntar på att Ola ska komma förbi ett tag. Bäst att han skyndar sig innan jag total-däckar här!

Amanda - Laces out, die Dan xD

Mamma kom hem!

Nu vill jag att mamma ska komma hem så att jag kan få visa min nya frisyr! xD Känner att jag är väldigt beroende av min mors omdömme. Men min mamma är bäst, så det bara! ♥

Amanda - Ace Ventura ikväll, jag är bered på att skratta ihjäl mig! x)

Klippt mig!

Idag har jag, Jonna och Johanna varit på utbildningsmässan på bibblan här i stan. Grejen med sånna mässor är att det är faktiskt roligare att vara där än vad man tror. Det är kul att berätta om vår utbildning eftersom att den är så speciell, då är det många som frågar också!

Vi fick sluta klockan 1, så då sprang jag runt på staden och letade efter kläder till studentfesten :) Ska bli så förbannat jävla kul! Känner att jag har valt den perfekta utklädnaden och att den verkligen är väldigt mycket jag ^^ Haha! Tyvärr gick det inte så bra med kläderna, mend et är ju ganska gott om tid kvar så jag är säker på att det kommer att ordna sig! :)

Sen när jag hade tröttnat på att springa runt på stan ringde pappa, han var på bibblan med farmor eftersom han trodde att jag slutade klockan 2, så jag sprang dit för att hälsa på min underbara farmor! ♥
Sen fick jag småsringa bort till Jacobsson för att jag skulle klippa mig. Hela 20 cm av mitt extremt slitna, långa, blonda hår hamnade på golvet. Så nu är det bara till axlarna, men jag är jätte nöjd :D

bakifrån

Amanda - Stolt att jag vågade klippa av det! xD

Grattis Jonna!

Idag fyller min älskade Blondiie 18 år! :D Det gjorde jag för ett halv år sen, men bättre sent än aldrig eelskling! ♥
Hoppas du får en underbar dag med mycket tårta och många fina presenter!

eelskling!PUSSJag älskar dig!


Jag funderar på att ringa födelsdagsbarnet, men jag är inte säker på att hon är vaken, och jag vill ju inte väcka en 18-årig Jonna som sover. Så jag väntar tills i eftermiddag då jag vet att hon är vaken! :D

Amanda - Blondiie för alltid, eelskling

Historiaplugg, någon?

Fredag igen! Usch vad tiden går fort!! På ett sätt är det iofs bra för det betyder att vi snart ligger och steker på Playa del ingles stränder, men det betyder också att vi inte kommer vaar där så länge :( men man får va glad för det lilla! :P Nu sitter jag och äter bulle, det är ju trots allt fredag! ;)

Ikväl ska jag träffa ida och mysa med henne! :D Sjukt att jag inte träffat henne på två veckor!! Saknar henne,kanske är förståligt! Vi ska mysa och äta, som alltid när det gäller oss!

Nej, nu har jag inga undanflykter mera, nu måste jag börja med historian! :/ Tråååk!

Amanda - Let's delay our misery

Träning

Idag var det core-träning som gällde. Hela dagen lång, varvat med teknik, träning och lite fysiologi. Helt slut i huvet var man till sist, jag var dock inte den enda då hela klassen var iupprorstillstånd den sista timmen. Stackars Maria fattade nog inte vad som flugit i oss ^^

Blev dessutom inbjuden på inflyttningsfest hos Malin L och Sofia B idag med! Inte fy skam! :D

Nu sitter jag och väntar på min kära pojkvän som berättade att han tänkte dyka upp här snart. Han har bilen när Ida är i gbg så han är så snäll att han hämtar mig så att jag slipper cykla i denna kalla kväll!

Imorgon är jag och Jonna lediga, eller vi ska plugga hemma. Skönt att slippa åka till skolan, dessutom jobbar jag så mkt bättra hemma! :)

Amanda - imorgon ska jag träffa min Buttran :)

Onsdag eftermiddag

Jag känner mig väldigt vuxen. Har vatt och fixat massa saker på banken och i allmänhet styrt upp mitt liv. Va t.ex. inne på jacobsson och beställde klipptid. Så på lördag åker det av! Lite lätt nervös med tanke på att jag inte har en aning om hur mycket jag ska klippa, om jag bara ska toppa det, så att det hinner växa ut ordentligt till balen, eller om jag ska klippa av det till axlarna, som jag egentligen vill... Svåra beslut!

Dessvärre har inte min kära doktor ringt, som hon sa att hon skulle göra, så jag hade inte behöft gå hem tidigare från historian. Iofs var det bara skönt och jag missade bara en kvart, men ändå, Yvonne var ju inte jätte glad över det. Men det tanke på att hon gick till doktorn mitt i lektionen, kan väl jag få missa 15 minuter?

Nu sitter jag och äter, ris med någon räksåstjofräs. Väldigt gott , får jag nog lov att säga :) Det var meningen att den skulle med till skolan, men dessvärra så glömde jag den här hemma.

Tanken var att jag och ida skulle tränat idag, men har man vatt på studentfest hela natten så förstår jag om hon hellre vill ligga bakis på soffan! ;) Dessutom blir det ju träning för hela slanten imon!

För övrigt är det idag exakt två veckor tills vi åker! aaah! Så jävulskt underbart!!

Amanda - biltema med pappa ikväll, haha! ^^

Prov-dag

Imorse när jag vaknade ville jag inte flytta mig en millimeter, det kändes som jag skulle dö om så mycket som en tå råkade hamna utanför täcket. Men jag tog mig upp, av ren viljestyrka (då kan man fråga vad den viljan kom ifrån, det kan jag berätta: Jag vill absolut inte skjuta upp på det, jag hatar när folk skjuter upp saker så jag vill inte vara ett sånt folk!) Hur som hälst, när jag satte mig på tåget tio i sju tog jag fram antecknigarna vi skulle kunna till på provet idag. Och jag pluggade, en stund, sen blev jag arg för att jag inte kunde och somnade ist...

Inte nog med att vi hade det största provet vi hittills haft, vi skulle även ha elevbehandlingar. 2 stycken dessutom! Men det gick kalas så min skoldag började strålande :) På eftermiddagen var det prov och ångesten kom krypande. Men det gick helt okej tror jag. Har lyckats inbilla mig att jag iaf får g... :P

Eftersom det inte tog 3 timmar att skriva provet (tack och lov) så fick jag sluta tidigare. Eftersom det var 20 minuter kvar tills bussen skulle gå bestämmde jag mig för att gå längs strandpromenaden i det fina vädret. Väldigt mysigt, dock lite små varmt i vinterjacka, men jag skulle antagligen blivit förkyld om jag tog av mig den...

Amanda - ikväll ska jag inte plugga för jag är helt slut i huvet nu!

Sista inlägget ikväll?

Många inlägg blidde det idag :) Så är det när man borde plugga men inte har lust. Tillskillnad från de andra blogginläggen har jag nu varit duktig och pluggat :) Fick ta mig i kragen efter att jag fått en kärleksfull utskällning av fröken Petersson som sa åt mig att ta tag i mitt liv. Det var ord och inga visor så jag satte mig ner på en gång efter att vi lagt på. Jag gick igenom alla muskler tills jag klarade alla en gång, sedan läste jag igenom glosorna och anteckningarna. Sen var jag stolt över mig själv så jag belönades med en paus... Jag bestämmde mig för att göra mamma glad och överraska henne med ett rendiskat kök tills hon kommer hem. Allt för att undvika anatomiboken... + att jag tycker om en glad mamma som säger att jag är duktig ^^

Nu försöker jag rippa över the rising skivan till datorn, får se hur det går med tanke på hur grovt jag misslyckades förra gången jag försökte är mina förhoppningar inte enorma. Johan får nog lov att ta en titt på datorn igen...

Amanda - jag lovar, jag ska plugga på tåget imon!

The one and only - Alfred Gustafsson

Dagens citat kommer från min minsta lillebror som var förbannad på en, märkväl, matburk. Han fick inte locket att sitta på som det skulle och han utbrister: Jävla skit låda!

Jag tycker att det hela är väldigt komiskt därför att 1. det är ingen låda, det är en matburk, eller burk, om man så vill. 2. Han är (ö)känd för att kunna dra till med mycket värre svordommar än så, men för tillfället var jävla skit det bästa han kunde komma på... xD

Här har vi den lilla stjärnan!

Amanda - dagens fråga: har jag börjat plugga än?








 

Plugga var det?

I förra inlägget skrev jag att jag skulle gå ner och hämta lite fika för att sedan sätta mig ner vid skrivbordet och låta flitens lampa lysa över mig. Så där bra blev det med den saken...
Amanda tänkte såhär: "Jag kan ju ändå inte plugga samtidigt som jag äter mackor, då kan jag ju slå mig ner vid TV:n ett slag, självklart bara tills mackorna är uppätna!" Jag trycker igång TV:n och fastna framför top model, egentligen tittar jag inte på sånt, tycker faktiskt att det är ganska så meingslöst, men jag kollade ändå och vips så var mackorna borta. "Hmm" tänkte jag. "Jag hade visst glömt hur fort det går att äta mackor, då kan jag ju titta lite till" (Galet dåligt resonemang, jag vet!) Sen går Alfred till träningen och lämnar datorn ifrån sig. (Vilket var dagens sämsta för det betyder att jag förr eller senare hamnar där...) Då får jag den brillianta idén att städa rummet eftersom att "jag får inte arbetsro när det är oordning" (Yeah right!) Jag tröttnade på att städa ganska fort och bestämmde mig för att jag måste ha lite motivation till att städa, och det i form utav bra musik. Så jag sätter mig här (vad var det jag sa...?) och så, helt plötsligt, när jag tittar igenom min mapp med musik så kommer jag på två saker (två saker som har slagit mig mååånga gånger innan, men jag har aldrig orkat göra någonting åt det..) 1. Jag har absolut ingen bra musik! 2. Om jag nu hade någon bra musik skulle det vara totalt omöjligt att hitta den eftersom att alla låtar ligger huller om buller. Då bestämmer jag mig för att rensa upp där. Jag gör det så fint, så att alla artister nu har varsin mapp med alla dens låtar. Mitt organiserings-behov kan inte vara mer tillfredsställt! Mitt inläringsbehov är dessvärre långt mer än under-tillfredställt, och det var det jag ville komma fram till i och med detta inlägg...

Amanda - dagens i-lands-problem!

Solig måndag = soligt humör (Y)

Idag fick jag världens roligaste sms från min Iceis, satt och småflinade hela tågresan hem till soliga Halmstad :) I och med sms:et fick jag en väldigt upplyftande nyhet: Taxfree-katalogen har anlänt till holm, krävs nån titt, eller kanske två i den innan vi åker till Gran Canaria! Vilket för övrigt är väldigt snart! Om jag inte helt misstar mig är det idag 16 dagar kvar! Woho! Gud vad skönt det ska bli att ligga och steka när alla andra här hemma har ett kallt och regnigt höstlov! :D

Imorgon är det prov, så nu är det hög tid att jag sätter mig och pluggar en stund. Funderade på om det var tillräckligt varmt för att sitta ut, men så kom jag på att det faktiskt är oktober, så vad skulle grannarna tro om de såg mig? Att jag blivit utkastad kanske? Så jag håller mig nog inom husets fyra väggar... Åh vad svenska jag är ^^

Amanda - först: nödproviantera nere i frys, kyl och skafferi!

Söndag

Nu sitter jag här igen, trots att anatomiboken skriker på mig. Inte bra, verkligen inte bra! :/ Jag som hade tänkt att jag skulle plugga hela eftermiddagen lång, men Ola kom förbi, så det blev inte jätta mycket gjort... Vi åt lite och sedan körde vi hem till honom för att kolla på hans nya bärbaradator. Nu är jag hemma igen och om 9 minuter börjar ett nytt avsnitt av One Tree Hill :) Wiiho! Sen ska jag sätta mig och plugga,jag lovar!

Igår var det kanelbullensdag och jag bakade jättemånga goda bullar :) Så nu är hela frysen full, särskilt med tanke på att där redan innan fanns två påsar med bullar. Men det är bra att ha en full frys! Dock tog pärlsockret slut efter typ halva, så de utan ser totalmissbildade ut... men dom går nog ner ändå!

Amanda - fan, jag måste städa med... : /

God morgon!

Ännu en dag hemma, framför datorn. Trots att jag är hemma och absolut inte har någonting som helst att göra, så kan jag inte sova längre än till halv sju! Katastrof! Det kan dock beror på att hela huset vibrerar när Anton och Alfred leker krig och pappa skriker till dom att dom måste vara tysta för att jag sover. Jag har en sak att säga till dom alla tre: Inte längre!

Har suttit och kollat på The Voice på femman, det kan inte direkt klassificeras som mitt favoritprogram, men det är tusen gånger bättre än TV-shop där alla är så fejkade och glada att det enda rätta hade varit att spy på dom.

Hmm.. ännu en munter morgon! Det enda som får min dag att se lite ljus är att det är fredag och att jag tänkte dricka o'boy till frukost tillsammans med lite godis som jag hittade i skafferiet. Jag sattsar på en proteinrik frulle jag! tss!

Dagens citat: I belive that beauty magazines promote low self esteem - Affromation, Savage Garden
Känner att detta passar väldigt bra in på dagen då jag låg och läst Vecko Revyn samtidigt som jag kollade på The Voice, dessa två hade något gemensamt och det var att Carolina Gynning var med i båda två. I tv:n sa hon att hon knappt äter för att hålla sig smal och i tidningen så verkade det som om hon var lyckligast i världen. Kan man vara lyckligast i världen och knappt äta någotning undrar jag då. Skulle faktiskt inte tro det!

Amanda - Grattis Calle på födelsedagen! :)

Upprepning?

Jag har absolut ingenting att gör just nu! Jag känner att detta är ett väldigt vanligt förrekommande problm här i bloggen, för att inte tala om i mitt liv som hemmaliggande sjukling. Jag ska laga mat eftersom att mamma kommer hem senare, men just nu är jag inte hungrig så då känns det onödigt att börja med det... Ingenting kul på TV, har redan suttit vid daton nån timme idag så här finns inget kul heller (förutom att skriva här såklart, dessvärre har jag inget vettig att skriva om..) dessutom känner jag att anatomipluggandet lägger jag ner för dagen då alla fästen, ursprung och funktioner snurrar runt i huvudet på mig.

Detta tar snart död på mig! Åh det är så himmla tråkigt, och jag får inte gå till skolan imon heller :/ måste vara hemma och se hur den nya medicinen värkar. Dessutom måste jag ta det koooolungt, vilket betyder att jag inte får festa, inte ens om jag inte dricker. :( Och Jonna som ska ha stooor fest på lördag!

Den stora frågan nu är: vad fan ska jag göra när alla andra är på fest? Och hur ska jag undvika den stora deprisionen som kommer smygande när jag bara sitter inne som någon annan jävla fånge?

Amanda - Snälla uppmuntra mig!

Doktorn, igen

Nyss hem kommen från doktorn, där dom, efter 6 veckor kom på att det nog inte är varken magkattar eller magsår jag har... Nähä, bra jobbat! Jag har ju bara gått och haft ont i magen i över en månad nu! Vet dom vad det kan tänkas var för något fel på mig då? Nejdå! "Vi får ta hit en expert som får känna lite på din mage..." Jo jag tackar jag.

Sen skulle de tas blodprover, nu snackar vi inte ett litet stick i fingret, utan en nål in i armen... Det hela börjar med att hon som ska ta det inte spänner fast ågonting runt min arm så att kärlen ska synas tydligare, dessvärre hittar hon inga kärl, men låter saken runt armen sitta kvar och jag känner och ser hur min arm blir rödare och rödare av små, små prickar och mina fingrar darrar som om jag vore nervös. "Nej du, jag hittar inte, vi provar nästa arm." Nej, inte där heller. Så kommer det in en manlig sjuksköterska (ja, han var snygg och faktiskt ganska lik Alex Karev, i Greys Anatomy. Komiskt men sant.) han börjar känna och trycka på min andra arm så där sitter jag med båda armarn utstäckta som en annan anatomigubbe (kan man vara arbetsskada fast än att man inte arbetar? Isf är jag det, kunde jag inte komma på någon bättre liknelse än en anatomigubbe?) och då kommer det in en kille, ungefär i min ålder, några år yngre möjligen, likblek i ansiktet när han ser att dom håller på att pilla så mycket med mig... Stackars pojk!

Nu har jag precis tryckt i mig räkbaguetten som mamma köppt till mig för att jag varit så duktig! Haha, hon är bäst min mamma! ♥

Amanda - nu ska jag gå och lägga mig och nana ett slag

Tjoho i rutan!

Nu har jag suttit och pluggat ännu mer anatomi. Det är kul när man kan det för då känner man sig så duktig när man sitter och ramblar alla krångliga ord och alla olika riktningar, men när man inte kan det snurrar det barai huvudet av allting. Just nu kan jag det hyffsat får jag nog lov att säga, med tanke på att jag varit borta så mycket som jag har. Nu kan jag iaf säga de flesta fästerna och ursrungen, funktionerna får komma lite senare.

Mamma kom hem nyss. Hon hade med sig Aloe evera juice som Suss tippsade om igår. Hon är så söt och snäll och gullig och underbar våran Suss ♥ Aloe vera juicen luktade hur som helst väldigt mycket som after sun-smörja. Musigt att dricka det jag vanligtsvis badar i under sommarmånaderna... Nja, så där! Och brände i halsen gjorde det med. usch och fy och blä på alla jävla mediciner jag har nu. Jag radade upp alla mina mediciner för skoj skull och jag kan berätta att detta var en ganska bissar syn...

    ♥ En från hälsokostbutiken som i bästa fall ser ut som mixad manet
    ♥ En annan från apoteket som ser ut som förtjock bubblig mjölk
    ♥ Proviva blåbärssoppa
    ♥ Omegasol - kappslar
    ♥ Inside - tabletter
    ♥ Och slutligen, nyheten på listan, Aloe vera juicen

Som lite rolig kurriosa, det är bara nyponsoppan som är god. Manet-tjofräset smakar där efter, mjölkgaggan har nån söt-sur äcklig smak och det spelar ingen roll hur mycket vatten man tar efter, den är så kläggig och tjock att den klibbar sig fast i gommen och därför smakar i 7 timmar efter åt, (ja, det var väldigt mycket krydd på den...) omegasolen är äcklig att svälja för den låter som en marrackas och den fastnar dessutom halvvägs ner i halsen, inside smälter typ så fort den kommer på tungan och den smaken är nästan outhärdlig och till sist då, aloe veran, som jag sa innan smakar den som eftersol-kräm.

Amanda - och imorgon väntar doktorn och ytterligare mediciner...

Duktig eftermiddag

Bara för att jag är hemma och är sjuk betyder inte det att jag inte kan plugga. Jag har försökt att bevisa motsattsen för mig själv, alltså att det absoult inte går att plugga när man är sjuk, men tyvärr är jag så illa tvungen när vi har stort prov i anatomi där allt det vi lärt oss i 1:an, 2:an och 3:an är med, detta är om mindre än en vecka så jag känner att paniken börja stiga lite smått! Jag kan berätta att jag minst sagt bevisade motsatsen till min första teori då jag känner mig väldigt produaktiv.
Detta har jag fått gjort på en och en halv timme:
    ♥ Markerat ut skelettets olika delar, på tre papper.
    ♥ Skrivit klart vilka rörelser som går att utföra i olika leder.
    ♥ Börjat på vilka muskler som går över vart.
    ♥ Skrivit klart alla hjälplappar så att jag kan öva ordentligt.
    ♥ Letat efter (och hittat) de orden jag inte visst vart de befann sig på kroppen.

Hur jag spenderade min eftermiddag kan ni se på bilden ovan...



Tänk dig två sånna här pappaer till, En framsida-gubbe och en sidan-gubbe, fullproppade med ord som insicura jugularis sterni, epicondylis medials femoris och min personliga favorit: processus xiphoideus. Puh!

Amanda - Nu har jag gjort mig förtjänt av en kopp te och lite OTH

En numera vanligt förekommande onsdag

Jag har så jävlans tråååkigt! :( Bara sitta inne och inte göra någonting alls! Galet less på detta nu!

Det var meningen att jag skulle till doktorn på fredag men de ringde och jag har fått tid imon, klockan halv elva eller någonting i den stilen. Toppenbra med tanke på att jag kommer bli halshuggen om jag inte går på torsdagens lektion.

Nu sitter jag och kollar på Tristan och Isolde på youtube. Det är någon vänlig själ som lagt upp hela filmen där i 12 delar, varje del är 10 minuter, så det är lite småjobbigt då jag hela tiden (okej, bara var tionde minut, men det känns som hela tiden) måste leta efter nästa avsnitt. Dessutom är det lite små omysigt då jag sitter på datorstolen två meter bort från datorn, annars blir bilden bara en massa prickar, och jag kan ju inte missa varken Tristan eller Merlote. Så jag får sitta där, mitt ute på golvet, rakt upp och ner på en jäva stol som knarrar. Eftersom vi har en soffa brevid datorn tänkte jag att jag kunde vrida skärmen, men sladdarna räckte inte till så det projektet gick åt skogen... Tog en liten paus i tittandet men nu ska jag börja på del 7. När Mark nyss gift sig med Isolde :(

Imorse, när jag inte kunde sova satt jag och kollade på Montell, heter han så? Han har i vilket fall som helst en egen talkshow, och samtalsämnet där idag, eller rättare sagt i dagens program, eftersom jag tvivlar på att det är direktsänt, var andar, änglar och spöken. Lite små läskigt att vara ensam hemma nu... Jaja, jag är glad så länge det inte kommer en liten blek pojke med andedräckten som en vit dimma ur munnen på honom och säger: I see dead people. Fan, nu blev jag sugen att se sjätte sinnet också.

Amanda - cravings efter One Tree Hill säsong 4, 5 och 6!

RSS 2.0