Nyårsafton

Idag är det nyårsafton! Vaknade hemma hos Ola, åt frukost och mös lite, sista gången vi sågs 2008.. :P Sen körde han mig hem sär jag åt lite, cyklade bort till konsum för att fylla på mobilen så att jag kan skicka massa nyårs-sms :)

När jag kom hem igen hade mamma radat upp med ett spel. Lite olika utmaningar, en var bland annat "kropp mot kropp", jag och mamma var i samma lag, och anton och alfred i det andra. Galet roliga bilder som kommer upp här snart! :D

Nu ska jag sticka bort till Ida och Sofie och fixa maten tills ikväll :)

Amanda - Gott Nytt År allihopa! ♥

Ola-dag :)

Hej!
Nu har jag ätit mammas goda pasta med pastasås :) Även denna dagen har spenderats med Ola eftersom att Linnéa inte kunde ta ett tidigt tåg, så vi ska leka ikväll ist :)

Jag och Ola har flängt halva stan runt för att leta efter olja till hans motercykel. Det var kul... Vi han även med en runda på Eurostop, så nu har fixat dricka till imon! (Y)

Amanda - ringa Ola nu! ♥


Dagen innan nyårsafton

Idag har jag städat mitt rum och vardagsrummet här uppe så att allt är dnyggt och rent till nyår. Han även med att slåss lite med den trotsiga femåringen som ska föreställa min 16-åriga lillebror. Snyggt att jag kommer ha blåmärken på mina stackars armar på självaste nyårsafton. Jävla unge!

Senare idag ska jag leka med min älsklings-varbergs-bo, Linnéa Alzén! :D Vet inte riktigt vad vi ska göra dock, men det blir med all säkerhet kul! ♥

Ikväll vill Ola att jag kollar Narnia med honom, jag sa får se hur det blir med den saken eftersom att jag ska leka med Linnéa, men jag kom på en strålande idé! Vi, jag, Ola, Linnéa och Chrile kan ha dubbeldejt och kolla på Narnia ^^ yey! Ola tyckte det var en bra idé, tror jag...


Snygg snyggare Linnéa!

Amanda - Linnéa kom hem! ♥

Den stora OTH-frågan ^^

Nu har vi vatt och tränat, Ida och jag. Okej, passet slutade för 4 timmar sedan, men nu har jag ätit, duschat och kollat två avsnitt av OTH :) Jag och Ida hade nämligen en väldigt nördig dissuksion när vi satt och väntade på att passet skulle börja. I avsitt 14, säsong 4, de sista minuterna, visade det sig när jag äntligen hade hittat det avsnittet vi syftade på, spelas en sex-video upp. Att Nathan var med var vi väldigt överens om, men vem som var tjejen däremot hade vi olika åsikter om. Ida hade legat och kollat på det avsnittet innan träningen och hon sa att det var Peyton, jag, som den enveten One Tree Hill-älskare jag är, hävdade däremot att det var Brocke. Jag trode att hon blandade ihop namnen på tjejerna (för det hade ju inte vatt första gången något sånt skedde isf) och förklarade att Brocke är den mörka och Peyton den ljusa, men hon var tydligen helt på det klara med den saken. Så jag var bara tvungen att leta reda på avsnittet för att se vem av oss som hade rätt. Ledsen darling, men jag hade (som vanligt ;)) rätt! Det var Brocke och nu känner jag mig som en såndär äcklig vinnare, som jag avskyr mer än allt annat, men jag vet att du tål det! ♥

Idag har jag och Ola, som jag tidigare nämnde, varit i stan. Belv bjuden på den donken-lunch och fick lämnat tillbaka min pälsväst. Kollade även på säsong 5 (jag vet att jag inte behöver nämna vilken serie...), men den var lite mer än dyr för en fattig student, så det blir min stora 19-års-önskning! :)

Sen när vi kom hem till Ola fick jag ett infall: "Ja, vi åker ut till slöinge och köper glass från SIA-butiken!" Jag tyckte att idén var briljant, men Ola var väl sådär på det hela, men jag lyckade övertala honom så vi körde ut till slöinge, i den lilla röda fiestan, som är ungefär lika gammal som Ola själv, och köppte massor med glass! Jag är ju trots allt min fars dotter och därmed en riktig glassoman. Om jag skulle få välja en sak jag skulle leva på i resten av mitt liv skulle de alla gånger bli glass. Glass och mineralvatten, möjligtsvis :P

Ist för att ta E6:an hem körde vi småvägarna med massa roliga kurvor (tyckte Ola), vi (Ola) funderade på om jag skulle börja övningsköra med honom, men vi (jag) kom fram till att det inte var en strålande idé! Körde även inom jysk för att kolla på säng till honom, och sen körde vi hem till lägenheten för att äta ytterligare med glass, och sen körde han hem mig så att jag skulle få träna bort all glass och strips och cola och cheesburgare jag tryckt i mig under dagen.

Tack för en romantisk middag på donken, och för att du delade en glasstrut med mig, pälskling! ;)

 
Tema på bilder: Puss-bild ;)

Amanda - Ola och Ida dag!

Klockan går

Nu är jag klar för staden! Väntar bara på min kära pojkvän :) Vi ska även hinna med att kolla säng till honom, välbehövligt för att sova hos honom är som att sova på en stenbänk, så där bekvämt med andra ord.

Jag sa att jag skulle bli klar inom 45 minuter, så han skulle komma och hämta mig då nån gång, ändå sitter jag här, nästan en timme senare och han har ännu inte dykt upp.. Lite av en tidsoptimist är han allt min lilla Ola :P

Dragit på mig en dunderförkyldning har jag nog också gjort. Nyser som om jag aldrig har gjort något annat i hela mitt liv och der börjar kännas i magen ska jag säga. Tecken på att jag kanske borde träna? ;) haha Jag och Ida hade faktiskt planerat att göra det ikväll, men jag har lite beslutsångest, känner att det hade vatt väldigt skönt, för jag har enormt mycket överskottsenergi, men samtidigt vill jag inte att det ska bli värre till nyår och allt. Men jag har ju trots allt inte ont i halsen så det är ju inget farligt om jag skulle bestäma mig för att sticka iväg :) Får se hur jag gör!

Amanda - Om två dagar är det nyår!

Tjoho!

Idag ska jag till stan med min pälskling :) Jag ber till Gud att OTH-boxen inte kostar skjortan! Men antagligen är den inte billigare än 500 spän, känns sådär att lägga ut det nu innan nyår och allt!

Igårkväll satt jag och kollade på Sagan om de två tornen, fan vad bra den är! Hade nästan glömt det, nästan så att jag får kolla på sagan om konugens återkomst ikväll :)


Men jaaaa tack! :)

Amanda - nu ska jag äta frukost!

Nya älsklingslåten

American Skin (41 shots)

Lena gets her son ready for school
She says now on these streets Charles
You got to understand the rules
Promise me if an officer stops you'll allways be polite
Never ever run away and promise momma you'll keep your hands in sight

Cause is it a gun?
Is it a knife?
Is it a wallet?
This is your life
It ain't no secret
It ain't no secret
The secret my friend
You can get killed just for living in your American skin

41 shots
41 shots
41 shots
Across this bloody river to the other side
41 shots they cut through the night
You're kneeling over his body in the vestibule
Praying for his life



Amanda - Bruce, vem annars? ♥


Söndag, tråkdag

Idag har vatt en ganska ensam dag. Min mor har fått spel på mig ett antal gånger och tyckte att jag skulle gå och göra något, men jag kom inte på vad. Fick iaf med henne till eurostop där jag shoppade en ansiktsmask, puder och ansiktsscrubb. Efter vi ätit blev jag åter igen rastlös och betsämde mig för att baka, problemet vara bara att vi inte hade allt hemma så jag fick med mig mamma till konsum så att hon kunde betala :)

Nu har jag bakat morotsmuffins och gjort änglamat (skorpor som är uppmjukade i mjölk, med lingon och grädde på) fick alltid det när jag var liten och var hos mormor, och jag blev sugen på det när jag tänkte på lingonsylt och såg ett paket grädde i kylen (y) Även fast det låter super äckligt är det raka motsattsen, jag lovar!

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Ska nog kolla film med mamma, annars sticker jag nog bort till Ida och kollar film med henne, Lovisa och Sofi ist. :) Mycket bra valmöjligheter har jag tycker jag allt!

Imorgon ska jag få med Ola in till stan! Vi har vatt tillsammans i snart 6 månader, och träffats i 8, och ändå har jag bara lyckats lura med honom till stan en gång! Otroligt! ;) Jag ska iaf äntligen byta min pälsväs, antingen till en ny, eller bara ta pengaran tillbaka. Och så ska jag kolla vad One Tree Hill säsong 5 kostar, för kostar den runt 300 kr tar jag hellre den än en ny väst... (A) hihi Jag har faktiskt lite OTH-abstinens just nu, så jag funderar på att ta en lååång dusch, lägga på lermasken peela mitt ansikte lite för att sedan sätta mig framför tv:n och smörja in mig med den nya bodylotationenen jag fick av Alfred i julklapp och börja kolla på OTH säsong 1 avsnitt 1? Låter som en bra idé! :)

Amanda - hopp in i duschen! :)

Igår

Idag ska jag antagligen med Ida till Eurostop. Tänkte att jag skulle fjäska lite för henne så att vi kan köra inom stan så att jag kan få bytat min pälsväst från gina nån gång! Men risken att jag kommer få dödslängtan där nere i källan är ganska hög, så jag längtar inte!

Idag fick jag äntligen vakna av min fina väckarklocka! Jättemysigt för det tog ett tag innan ljudet väckte mig, men jag hörde det i drömmen :) Inget sånt där jobbigt pipande utan ett behagligt ljud som gör att man vaknar glad :) Sånt tycker jag om, eftersom jag annars hatar att vakna!

Igår var vi hos min moster och spelade om julklappar! Jag fick tre stycken!
Från mamma: Nobless med hjärtform
Från Calle: Bordssmällare till nyår och lite verktyg som han fick i julklapp av mormor ^^
Från min moster: Skumtomtar, galge och rött toapapper

De bästa va absolut skumtomtarna, noblessen och galgen, som jag faktiskt hade en väldans brist på! ;)

Amanda - Trevlig gårkväll, som vanligt!

Nyårsklänning

Jag har hittat min dröm-nyårs-klänning! Och jag älskar den! Så nu kan jag fira in det nya året med stil, den stora frågan är nu bara var?


Den är lite lila-grå i verkligheten

Amanda - ååh vad jag älskar den! ♥

Julhelgen i bilder

Bilder från julaftonskvällen:

Fredrik, mormors gran, Alfred och Anton :)


Mormors tomtefamilj :)


Julgranen med lite paket under


Vad mormor och mamma gör vet ingen...

Julklappar:

En svartvit sjal av Anton, pälsvästen av moster och calle, underbaraste kjolen av mor och far, vantar som mormor stickat, bodilotation av Alfred, Lars Winnerbäck DVD av mor och far, Bruce Springsteen DVD av Hanna och Fredrik, glamour tidning av tomten och hundgosedjuret som är döpt efter den jag fick den av, nämligen Sötnos ;) Sen fick jag också ett påslakan och två örngott som min mormor sytt ihop, påslakanet var två ihopsydda underlakan, den övre delen var med broderier och spets på, den hade min mormors mormor gjort, hon hette Amanda Andersson, så det står hennes initialer högst upp, vid spetsen. Det är över 100 år gammalt, skitcoolt tycker jag, särskilt eftersom att hon också hette Amanda :)


Fick inte bara Sötnos utav Ola, runt Sötnos hals hängde detta fina halsband! ♥

 
Sötnos på nära håll! Ni skulle sett hur stjärnan slagit in honom ^^ Han hade virat papper runt hela, och sen snurrat flera varv tejp runt halsen på honom, och sen satt på ett blått band! SÖT!


Av mamma och pappa fick jag också min efterlängtade Philips wake up naturally. Den börjar tändas en halvtimme innan man ska vakna, så när man vaknar är man piggare än om man bara väcks av en jävla mobilsignal. Dessutom så finns det inget pipande som väcker en, utan ljud från naturen, så som fågelkvitter och djungel-ljud, eller möjligtsvis radion. Älskar den! Låg och mös en lång stund till ljudet i morse, underbart att inte flyga upp ur sängen och skynda sig att stänga av den för att den låter så förjävligt, utan att man faktiskt kan njuta av de vackra ljuden :)

Idag:

Detta (minus lillekussen Fredrik, som sitter med micen i handen) vaknade jag till imorse. Ni förstår min irritation?

Ikväll kommer farbror Ragge och Farmor Elaine hit, Fredrik är ju redan här. Sen blir det utgång med bästa tjejerna! ♥

Amanda - Många bilder blir det!

Juldagen

Tjoho!
Igår var det julafton, hoppas att ni fick mycket fina klappar! :) Fick jag iaf! Favoriten var nog absolut den höga svart/gråa kjolen jag fick av mamma och pappa. Jasmine hade en som påminde en del om den, fast den var helsvart, i tisdags när vi var hos min faster, då blev jag arg på mig själv för att jag hade glömt att önska mig en sådan. Men som tur är känner min älsjade mamma mig väldigt väl, så i första paktetet jag fick låg denna underbara kjol och jag belv överlycklig!

Ni som ska ut ikväll kommer få se den, för den ska definitivt invigas ikväll! Dessutom fick jag en väldigt fin, svart pälsväst från min moster och hennes man, den passar perfekt till kjolen. Men problemet är att det är inprincip det enda jag kan ha den till, dessutom sitter mina handbollsaxlar fortfarande kvar så den är lite förliten där över, inte så att det syns, men det stretar lite när jag böjer mig fram. Så jag funderar på att byta den, den är ju trots allt inte det mest mångsidiga plagget i min garderob, så kan jag investera i en ny nyårsklänning ist. Problemet är bara att lappen på västen är borta, jag har kvittot och allting och jag har inte använt den, men jag är ändå orolig för att den inte ska gå att byta! Men jag få dra på charmen så funkar det nog ;)

Gårdagskvällen var jättemysig, vilet i och för sig hela dagen var, men det är något speciellt med julaftonskvällar tycker jag! Sitta i soffan hos mormor och umgås med min älskade, men dock helknäppa familj! ♥

Igår fick mina bröder guitar hero on tour (Kan det heta så?) Det är iaf som ett vanligt guitar hero, fast det är trummor och microfon till, så att man kan sjunga. Jag vaknade av att Anton sjöng (förbannat falskt dessutom) och Alfred som slog på något som ska likna trummor, kl. halv 9 i morse. Jag som fick en ny väckarklocka, en sån som tänds lite i taget, men den vaknade jag ju inte av :(

Amanda - Ett liveband har sin replokal brevid mig just nu.......... hähä!

God Jul!

Idag är det den 24 december och julafton. Sitter och väntar på att Cicci, Rune och min Ola ska komma förbi :)

Igår var hela pappas släkt hemma hos min faster. Som vanligt när det vankas sammankomster med den sidan av släkten, så fanns det även på denna träff ett tema. Och det var ingetn mindre än Ernst. Inget jag skulle föreslå på en studentfest, men min kära farbror var väldigt avundsjuk på Ernst, fast han skulle ju aldrig i hela livet erkäna det själv. Det var iaf att jädrans snack om denna stackras Ernst (barfota-Ernst, sommartorpet-Ernst, ni vet vem jag menar) Min klockrena farmor hade inte riktigt varit med på det samtalet till att börja med, så hon visst inte hur mycket Roffe avskyde Ernst, så helt plötsligt säger hon: "Men Rolf, den tröjan du har på dig, Ernst hade ju en lika dan på "jul med Ernst", samma färg tror jag med" Att han inte fick en hjärtattack och dog! HAHA Resten av den kvällen/natten spenderade han med att försöka sälja sin Ernst-tröja, som han så fint kallade den. Pappa budade 7 kr, David ville nog hellre ha betalt för att han ens skulle kunna ha den i sin garberob.


Han skulle bara veta vad mycket skit som sopttades över honom igår, eller så skulle han inte det....


Amanda - Hysteriskt är nog det enda ord som passar någorlunda bra... ♥

Julestök

Nu har jag, Ida och Emma bakat julgodis halva dagen och halva kvällen, men vi är fortfarande inte klara. Det blir så tråkigt när man bara får dra ut på det hela tiden, men det blir så när alla tre jobbar. Jag jobbar från 1 till kvart över 9imonkväll, så det blir en lång dag. Hinner dessutom inte med en sovmorgon eftersom jag måste rimma på alla julklapparna. Jobbigt!

Kvällen slutade iaf med att vi körde till OKQ8 för att köpa chips med dipp, sen satte vi oss framför High School Musical 2, av alla misstag som gjorts denna dag var nog det de störta. Frågan är om jag har sett en töntigare film? Såg ett barnprogram en gång som hette Lazy Town (?) Det var ungefär samma töntighetsgrad på HSM2... Men Zac Efron är inte att leka med, eller så är det precis det han är? ;)


Bilden är till min sköna böna Emma Christina Höglin, I know you like! ;)

Amanda - Gott med pengar imon! :D

Ida Marie Petersson

Varför, varför, VARFÖR är hon altid sen? Varför, varför, VARFÖR har hon alltid miljoners miljader saker att göra? Jag blir så trött! Trots detta älskar jag henne väääldigt mycket! Så jag accepterar hennes dåliga tidsuppfattning och låter henne hållas ;)

Amanda - Skynda dig nu älskling! ♥

Julgranar

Nu är julgranen klädd! Och oj vad stilig den blev! Bara guldiga kulor, klitter och pärlsnören. Måste nog medje att vår är bra mycket snyggare än Olas. Förlåt baby! ;) Det var ju dock jag som klädde det mesta av den... :P

Vår gran:


Olas gran:



Jag hade lite tråkigt...

Amanda - Nu startar omröstningen ;)

Jullov!

Nu har jag äntligen jullov! Dock har jag inte fattat det riktigt, men jag blir alldels lycklig och lättad när jag kommer på att jag inte har nått att plugga på! Dessutom är det ju snart julafton! ♥

I torsdags var det då julavslutning, det hade nog vatt helt okej om man hade hört vad de sjöng och inte bara vad det spelade... Dålig ljudtekniker? Sen shoppade jag och Jonna lite julklappar. På eftermiddagen bestämdes ett möte hemma i familjen Petersson källare. Julgodis-bakarna skulle göra upp vilka sorters godis släkten ska få detta år. Vi han även med lite mysteriet på Greveholm kollande. Sen beslutade vi att vi, iaf jag och Ida skulle stanna hemma och kolla på tomten är far till alla barnen. Emma visste inte om hon skulle med till Mårtenson men det slutade med lite svenskhumor när den är som bäst, för hennes del med! :D Det bästa i hela filmen är när de andra männen ska svära att de inte legat med Sara. xD

Igår åkte jag, Ida och Becca in till stan för att inhandla de sista julklapparna, trode vi ja! Alla tre har fortfarande kvar lite att köpa... Men det löser sig nog imorgon, eller på måndag! :) På kvällen kom min egna goding och hämtade mig, hade inte sett honom på en vecka så det var väldigt mysigt. Stannade hos honom tills idag. Åt frukost framför Ice Age 2, sötnosen hade köpt apelsinjuice, och jag bara älskar! :) Vid 2 någongång åkte vi hem till hans föräldrar för att hämta hans julgran som de huggt till honom. Den var inte så stor, men vad kan man begära i hans lägenhet? Dessutom hade julgranspyntet inte räckt om den var större så det var bra med det!

Senare på kvällen hade jag och Ida stora problem angående utgång, men det slutade med att vi blev kvar hemma. Låg och kollade på Harry Potter och fången från Azkaban. Den är bra :)

Imorgon ska jag till Eurostop med Ida och Becca, och sen blir det att bakajulgodis! :D Dessutom ska jag och mamma sätta upp och klä granen, för om mamma och pappa gör det, finns risken att jag är ett skiljsmässobarn innan nyår, och det vill jag ju inte!

Tanken var att jag skulle lägga upp en bild på Olas julgran, men saldden funkar inte och jag hittar inte addapetern till minneskortet, så det blir ett senare projekt!

Amanda - Nu är det julfint, här hemma! ♥

Klart, nästan iaf...

Nu var det nästan klart, ska bara ta reda på vad ett fritt samt bundet rörelsemönster är innom vattengympa och vad det finns för några olika inriktingar inom vattengympan. Hmm, palla! Men jag är väl så illa tvungen!

Amanda - Godnatt världen!

Snaaart där...

Nu sitter jag och skriver över det sista arbetet för detta året, på datorn. Som vanligt är jag ute i tid. Fick uppgifterna för några veckor sen och det stod att de skulle va innen innan jul. Lugnt tänkte jag då, så kom jag på det igår kväll. Hoppsan, det är visst i övermorgon! Kanske dax att börja skriva lite? Det var ändå hyffsat lätt, det mesta stod i boken.

Amanda - Sen har jag officiellt jullov!

Grattulera mig!

Jag vet att jag är lite sen, i näst intill allt jag gör, men jag har nog aldrig varit så sen förrut. Jag har skaffat facebook ^^ Eller jag är väl kanske inte det rätta ordalaget... Jonna har skaffat facebook till mig! Jag fattar absolut ingenting och när jag kollade mailen hade jag fårr nästan 30 mail. Jag fick en lätt chock kan jag medela!

Amanda - Känner att jag är med i gemenskapen nu! ;)

Ge mig en anledning att gå!

Hej!
Siiter hemma nu. Borde egentligen plugga, men jag har tappat lusten till de för längesen! Jag börjar undra om den nån gång fanns där... Anledningen till att jag är hemma idag är ganska lätt. Jag hatar min lärare!

Jag skrev ett mail i måndagskväll där jag frågade om vi bara skulle ha betygssamtal eller om vi skulle göra något annat med, för om vi bara skulle snacka betyg, frågade jag om jag inte kunde få stanna hemma eftersom jag tycker det är onödigt att gå upp tidigt på morgonen, åka tåget kl. 9 vara i Vbg fem över halv 10, börja lektionen halv 11, sitta och vänta på att få prata med henne, prata med henne i max 5 minuter och sedan vänta på tåget hem. Men jag skrev också att jag självklart kommer om hon har planerat något annat! Tillbaka fick jag antagligen världens bitchigaste mail, där det står att prioriteringen på denna kursen är väldigt låg och att hon täckte avsluta kursen på ett trevligt sätt men att hon tyckte att det var onödigt att anstänga sig om ingen brydde sig.

Jag blev så fruktansvärt arg och ledsen! Historia är den kurs jag har lagt ner mest tid på efter massagen, och att hon inte ser att jag prioriterar det, inte ser alla timmar jag suttit framför datorn för att skriva en lång jävla uppsats gör mig fruktansvärt ledsen, för det betyder att allt jag gjort bara har varit slöseri med tid! Att hon dessutom påstår att jag inte bryr mig är ju bara löjligt! Ifall jag inte hade brytt mig så hade jag inte mailat och frågat vad vi skulle göra, då hade jag bara sketit i att komma. Jag blir så jävla arg när människor anklagar mig för sånt som de egentligen inte har en endaste aning om! Hon vet ju inte hur mycket tid jag har lagt ner på alla femtioelva uppsater vi fått, så varför anta att jag gjort något annat med tiden, när hon fått in 7-sidorsarbeten veckor innan de egentligen skulle vara inlämnade? Är det de som är att inte bry sig? Tydligen!

Det som mest irriterar mig är att jag frågade i en vänlig ton, och att jag dessutom erbjöd mig att komma om det hände ngt speciellt, och tillbaka får jag anklagelser och spydiga komentarer kastade över mig! Jag är förvånad över att en vuxen människa, som dessutom ska föreställa min lärare, som ska vara en förebild för sinna elever, gör något sådant! För det har till och med jag, som inte bryr mig om skolan, inte prioriterar lektioner, inte bryr mig om något annat än att få vara ledig, vett till...

Så jag hade helt enkelt inte lust att vara snäll och trevlig genom att dyka upp... Om till och med min mamma håller med mig om att jag ska skita i att gå till skolan så är det ju någonting som är fel!

Amanda - Så fruktansvärt skönt det ska bli att äntligen slippa henne efter 2 ½ år!

Hemma

Nu är jag hemma, efter en lång dag på bussen och i köpenhamn! Utställningen som vi var på va sådär lagom mysig. Jag trodde själva kropparna skulle vara äckligare än de var, och att de dessutom skulle vara många fler.

Bara man inte kollade på huvudena gick allt fint, då såg musklerna, skelettet och senorna ut som plast och jag intalade mig själv, flerar hundra gånger om, att det var det med! Men om man ens slängde en blick upp mot huvudet fick man pytteskin över hela kroppen och man rös så att det kändes sådär äckligt längs ryggraden. För kvar på huvudet satt nämligen ögon, öron, ögonfransar och ögonbryn. (Förutom alla muskler då...) Det var riktigt äckligt, och den döda kroppen som faktiskt stod där blev plötsligt verklig.

Sen fanns där lite organ och sånt, fick balnd annat se en sönder rökt lunga. Aldrig mer en cigarett i hela mitt (förhoppningsvis) långa liv! Det var nog bland det vidrigaste jag sett.

Foster fanns där med, liggandes i någon väska i en rund behållare. Det var en väldigt skum känsla, jag var så himmla fashinerad, samtidigt som jag var grymt äcklad för de var alldeles genomskinliga så man såg alla ben. Första fostret vara bara några veckor gammal, då påminde den väldigt mycket om ett grodyngel, så det gick ganska bra, men sen när de började komma upp i 30 veckor var jag spy färdig, den såg ut som en riktig bebis, förutom att huden var genomskinlig. Särskilt illa mådde jag när jag tänkte på att det låg en lite unge i en behållara några decimeter framför mina ögon. När den tanken väl var tänkt var det kört.... "den kunde haft ett liv!", "vad var det som hände som gjorde att den dog?", "när dog den?", "var det en kille eller en tjej?", ja sånna frågor som man absolut inte får tänka i de tillfället. Jag försvann ganska omgående ut till toaltetterna efter det kan jag medela!

Men vi han även med lite annat än att kolla på döda kroppar. Vi fick några timmar att strosa runt på ströget. Det fullkommligt kliade i fingrarna på mig när vi var inne i alla roliga affärer med alla fina sjalar, nyårsklänningar, tröjor, och för att inte tala om korsetter! HAHA! ;) Men det är snart jul och pengarna som finns kvar på kontot är till för julklappar, så jag fick nöja mig med en rosa palestinasjal med silvertrådar i :)

Lite bilder för att sammanfatta resan:
En mycket sexig Jonna på bussen, klockan 7 på morgonen... ;)
Jonna på bussen, kl. 07.00, hon kan faktiskt inte hjälpa att hon är HET!

Jennifer och Linnéa, samma tid som ovan, men de är söta som aldrig förr!

Bak i bussen satt bland annat Jasmine och Sofia Christiansson

Elin och Hanna var fruktansvärt söta när de tog upp varsin macka och började kletat på räkost. Bre macka hemma? Nejdå! ;) HAHA!

Jag, Jonna, Jennifer och Linnéa inne på Burger King på ströget :)

Sandra, Sanna och Hanna på BK :)

Jag vet att jag har skrivit megamycket nu, men jag måste bara berätta en sak till! Eftersom bussen avgick från skolan väldigt tidigt sov de flesta en timme på morgonen, jag inräknad. Jag vaknar någon gång strax innan Halmstad av att alla börjar applådera, längst fram i bussen ser jag nått som lyser, så jag kikar fram bakom säterna för att kolla vad som står på. Då ser jag Suss och Maria, våra underbart söta lärare, iklädda vita lakan, med glitter i håret, bärnades på varsitt ljus, lussebullar och pepparkakor samtidigt som dom sjunger en lite anorlunda variant av Natten går tunga fjät. När de kommer närmre hör jag att de har bytt ut texten mot olika muskler. Jag kan medela att de var hyffsat populärt att bli väckt av ett vackert lusse-muskel-tåg och få hembakta lussebullar, pepparkakor och julmust. Det har nog aldrig smakat så gott som då! :)

Det var allt för idag! Nu ska jag krypa ner i min varma säng och låta John Blund fånga mig, och hoppas på att han inte släper mig för än tidigast klockan 9 imorgon! Efter lite incidenter, som jag givetvis kommer berätta om imorgon, ska jag inte till skolan imon! Såjag har gjort mig väl förtjänt av en härlig sovmorgon! Sen blir det julklappshandling!

Amanda - Expidition KN-Kärring, lista ut den rebussen om du kan! Blondiie-varning!

Hos Emma och Linnea

Nu sitter jag hemma hos Emma och Linnea tillsammans med Jonna, de två husägarna är och tränar så jag och Jonna lagar mat åt oss så att vi kan äta dirket när vi kommer hem. Det blir tacos som vanligt och vi älskar det!

Amanda - Nej, nu får jag gå tillbaka till köket och Blondiie! ♥

Julbord

I eftermiddags var jag och min älskade familj på skepparstugan ute i steninge och åt julbord. Oj så gott det var, och oj vad mycket mat där fanns och OJ, vad mätt jag blev. Fick sitta och vila en långstund för att ens orka ta mig upp ur stolen!

Nu har jag suttit och skrivit på religionsinlämningen vi har tills imon, den blev hälften av vad den borde blivit men jag pallar inte att sitta och formulera om meningarna så att de blir oändliga. Stefan får står ut med att jag skriver rakt på sak. Det är väl det som kallas kvalité? Jag låssas som det för tillfället! ;)

Jag kommer inte att kunna blogga på ett tag.. Imorgon ska jag sova hos Linnéa för att på tisdag ska vi på en utställning i köpenhamn och bussen går från varberg kl 07.00. Utställningen består av döda kroppar där det inte finns något skin på så att man kan se alla muskler :S Våra lärare tyckte att detta var en perfekt utställning för oss som ska bli massörer och lära oss alla muskler. Jag är inte böjd att hålla med. Vidrigt är det enda ord som kommer upp i huvudet på mig när jag tänker på detta. Tror det var Heydeck som hoppades på att det skulle finnas spypåsar vid ingågen. Det hoppas jag med! En sak är säker, kommer inte äta någon sorts korv till jul! Fy fan!

Dessutom, vi frågade Maria, vår lärare vad det var för några människor som stod där, döingarna alltså, då svarade hon att det är människor som har donerat sina kroppar till vetenskap efter att de har dött. Ola däremot, har som vanligt en annan variant på det hela. Han berättade för mig att det gick rykten om att människorna har blivit avrättade, alltså de har begått nått brott, och inte själv fått välja att de ska stå där. Det gör det hela ännu värre. Jag kommer ha mardrömmar för resten av mitt liv! Och jag som till och med är rädd för trädockerna på ett vanligt muséum... Undra just hur detta kommer sluta!


Japp, det var en gång i tiden en levande människa... åh vad jag inte längtar!


Amanda - Jag ber till gud att vi inte blir inlåsta där!

Gårdagen

Igår var det  Lucia och då var jag, Anton, Alfred, Fredrik och Evelina hemma hos mormor och bakade papparkakor. Eller Evelina bakade inte, hon satt och läste i en skolbok om temaarbete. Hon ska bli lärare ;) Jag är övertygade om att jag bakade mest! Fick dock extra deg eftersom jag skulle baka ett papparkakshus också.


Detta skulle bli två stycken papparkakshus, en liten stuga, och ett "tält". Tyvärr gick en tältvägg sönder så det blev bara en stuga.


Såhär fint (?) blev det till slut. Lägg märke till de extra detaljerna så som skorstenen och fönstret i dörren! Dessutom står dörren på glänt. Jag hade planerat att sätta in ett värmeljus men det finns ju en risk (och den är ganska stor) att glasyren smälter och huset faller ihop, och det vill jag inte riskera!

Amanda - Jag har gjort det alldeles själv! :)

Judendomen

Religionsprovet gick rakt åt helvette! Hatar alla dess 6- och 8-poängsfrågor. "Judar världen över har olika sätt att se på sin religion, varför?" (8p) Det vara bara att babbla på en massa skit som jag själv knappt vet vad det betyder... Lika bra det, hellre skriva massa skit än inget alls, bestämmde jag mig för i det läget.

Ikväll har jag ytterligare en barnfilmsdejt med min kära pojkvän! Undra just om han kommer tycka bättre om denna?!

Amanda - En inlämning kvar, sen är skolan klar för i år! Underbart!


Godmorgon världen!

Det snöar! Jag gillar när det snöar, iaf när man sitter inne i köket, dricker en varm kopp te och ser hur vår fina "gran" med ljus i, som står utanför köksfönstret, täcks av snö, så att det till slut ser ut som om snön lyser. Det är jättemysigt. Dessvärre är det inte lika mysigt att ta sig till stationen i ett sånt här väder. Jag måste åka buss idag eftersom att jag ser det somen omöjlighet att ta sig upp på cykeln, specielt med min nacke, och om jag nu skulle komma upp, skulle det vara förenat med livsfara eftersom marken är täckt av snö. Tyvärr måste jag gå från österskans till stationen eftersom att min buss efter klockan 8 fortsätter mot flygstaden, och inte mot östrastranden. Men det får gå, känns som om det är dax att ta fram mina lurvigt bruna vinterskor! Skoskav? Ja!

Amanda - Idag har jag sista provet för år 2008, skönt!

Dumma jag!

Nu är jag så där lagom arg på mig själv. Egentligen skulle jag pluggat på judendomen idag. Men jag tyckte att en eftermiddag med Robert Pattinson, Filip Benko och Jonas Bane var mer lockande än Abraham, Isak och Moses. Konstigt! Så nu kan jag ingenting till provet imon. Som tur är börjar inte provet förän klockan 1, så jag har en lång sovmorgon där jag får plugga. Mindre kul, men som man bäddar får man ligga! Jag kan tala om för de som är intresserade att det absolut var värt det. Jag offrar gärna en sovmorgon igen ifall de snyggingarna kommer på besök igen! Jag lovar!

Amanda - Nackspärr är inte bra för mig, får galen lusta att städa helt plöstligt!

Twilight

Jag har spenderat eftermiddagen med Robert Pattinson. En mycket trevlig eftermiddag må jag säga :) Kavlitén på filmen är tyvärr mycket mer än usel, den är inspelad på en biograf, och jag är ganska säker på att det är med min första mobilkamera. Så dåligt är det faktiskt! Men vad gör det? Den är ju så underbart himmla bra att man kan stå ut med det! Jag älskar när Bella kommer hem till Edwards familj och dom står och lagar mat till henne framför ett matprogram på TV:n!



Amanda - Jag tror inte jag kan vänta tills fortsättningen kommer, big love! ♥

Godmorgon!

Okej, klockan är strax 12, men jag har inte vatt uppe så länge. I natt sov jag på nått konstigt sätt så att min nacke är om möjligt ännu värre idag! Det värker ner i ryggen och upp i huvudet, hela tiden! Det är så jävla jobbigt. Egentligen vill jag bara ligga i min mjuka säng, men jag orkar inte ligga på rygg en sekund till, och att ligga på sidan eller magen är total uteslutet! Så därför får jag gott vara uppe.

Funderar på om jag ska ta och kolla på ett AA-avsnitt eller om jag ska plugga på judendomen jag har tills imon? Jag gissar att det kommer till att bli det första alternativet...

Amanda - Sista dagen vid livet måntro?

Åå

Jag tror bestämt att jag är kär, dökär!



Amanda - Kolla på skönheten! ♥

Datorproblem

Min dator har varit konstig endasen i fredags, skärmen vill bara funka när den själv vill, och i slutändan ville den inte det någon gång. Därför har jag inte kunnat blogga på ett tag...

Har vatt ledig idag eftersom vi har hemmaarbete i historian, till detta behövde jag en dator för vi skriva en sån riktigt duktig uppsatts med numerering och hela faderittan, så min sötnos till pojkvän ställde upp och lånade ut sin laptop till mig! Go är han! :D

Tillråga på allt har jag fått nackspärr. Det gillar jag sådär mycket. Känner mig väldigt invalid när jag måst röra på hela mig bara för att kolla åt ett annat håll. Det som gör det hela ännu sämre är att vi har träning imorgon och det finns inte en chans i helvette att jag kan bli såpass bra så att jag kan träna, tills imorgon! Det är mer än en helt omöjlighet!

Amanda - Var vänlig och kom på min begravning när Anna är klar med mig!

Upprepning, någon?

Hej igen!
Jag och Ida var aldrig i stan igår, av olika skäl. Men idag ska vi dit en snabbis åtminstone! :) Ikväll ska vi mysa, hon och jag. Kanske till och med blir att jag nanar hos henne? För imorgon ska vill Göteborg och julmarknaden på Liseberg! :D Åh det ska bli så himmla mysigt! ♥

Jag får inte glömma min kamera imon!

Nu håller jag iaf på att göra mig iordning, men jag tröttnade, så jag satte mig här. Tålamodet är som ni hör på topp! ^^ Ist sitter jag och lyssnar sönder Jordin Sparks - tattoo. Undra just hur många ggr jag har tryckt på "spela igen"... Många gånger blir det! Som jag gissar att min kära kusin skulle sagt! x)

Amanda - Träna idag kanske?

Niko!

Så, nu har jag stört mig färdigt på youtube (inte riktigt, men jag blev så trött på det att jag slutade titta/lyssna.. :P) Det jag skulle betätta var att jag och Ola kollade på Niko - The flight before Christmas igår :) Jag tyckte den var dundermysig och supersöt. Min kära pojkvän störde sig på att skåderspelarna (?) var dåliga... Den var dock animerad så skådespelar vet jag inget om ;) Dessutom satt han och övertolkade allt som sas. Det stod att filmen var bartillåten, Olas version av det hela var det däremot inte...


I vilket fall som helst avgudar jag denna lille ren och hans ekorrpappa Julius :)

Amanda - Fan vad dom måste knullat runt! (Ola om tomtens flygande renar...)

Jag blir så trött!

Så galet irriterad blir jag! Varför ska youtube hålla på och översätta? Jag skulle se och lyssna på lite Brucan låtar och när jag kommer till den sidan står det saker som: "Jag är i brand", "född i USA", "Born för att köra", "min hemstad" o.s.v. Hur töntigt låter inte det? Särskilt när det bara är halva titeln som är översatt, och den översatta halvan dessutom är fel! Låten heter Born to run, inte born to drive, så om dom nu tvunget ska översätta får de väl skriva född för att springa!

Amanda - Ingen ändar Bruce Springsteens texter!

Torsdag

God eftermiddag!
Nu har jag precis ätit lunch, lite väl sent, men jag hade lite att pyssla med innan. Har fixat Linnéas blogg, tycker personligen att det blev väldans bra, kan dock bero på att bilderna är så söta ♥

Har lite träningsvärk idag, men inte så mycket att jag inte står ut. Skönt det :D Ska in till stan med Ida sen för att fixa lite saker, sen kommer pappas jobbarkompisar hit, så jag har blivit ombedd att sitta och va trelig med "flickorna på pappas jobb". Jag har inte träffat alla, men flickor är inte den bebämnigen jag skulle använda... Sen ikväll har jag en barnfilms-dejt med min kära pojkvän :D Om det blir som tänkt då vill säga, han har nämligen en del att plugga på,  men jag håller tummarna för jag har väntat på min älskade renunge Niko tillräckligt länge nu tycker jag!

Amanda - Nu ska jag göra mig iordning för staden med Ida


Gymmet

Tjoho!
Nu ska jag och Ida strax dra till gymmet. Hade tänkt förbränna min goda pyttipanna-lunch :P Får se hur det går med den saken!
Idag har jag vatt ledig hela dagen! Skönt, men jag har fått lite för lite pluggat... Brukar tyvärr bli så. En bra sak med dagen är att twilight har anlänt till min dator :D Det dåliga med det är att jag behöver Ola, så att han kan samla ihop fildelarna till en film och bränna över det på en cd. Saken är den att jag har etremdåligt tålamod, så jag har flera gånger funderat på att göra det själv, men så kommer jag på att a) jag kan inte, b) jag kommer försöra filerna så att man inte kan kolla på filmen, om jag skulle ge mig på ett försök, c) då skulle jag bli duktigt arg på mig själv, så jag har skaffat mig lite självbehörskning. Dessutom har min favorit laddat hem Niko till mig! Det var meningen att vi skulle gå på den på bio, men den gick endast kl. 12.15 på lördagar och söndagar, och nu har den dessutom slutat gå... Så han laddar hem den åt mig! Finaste! ♥

Amanda - jag kommer få håll!

December <3

Tjoho i regnrusket!
Nu har jag helg! SÅ jädrans skönt! Har hemma arbete imon, torsdag är det dansdag, gissa vem som inte tänker delta! Och på fredag har vi hemmaabete igen! Härligt!

På lördag ska jag och Ida nog till Göteborg, tillsammans med Becca och hennes kompis. Vi ska shoppa julklappar och förhoppningsvis också gå på julmarknaden på Liseberg :)

Idag har vi haft behandlingar, det gick toppen, så jag är glad! :D

Amanda - Sovmorgon imorgon! :D

RSS 2.0