beslut....

Jag ska kolla en film till. Bestämde mig för att bläddra igenom film-arkivet från början till slut. Nu kan jag verkligen inte bestämma mig. Ska jag se min barndoms favvo-film Ace Ventura? Någon av alla Harry Potter eller någon av Sagan om ringen-filmerna? Eller ska jag se om Inglorius Basterds och hoppas på iaf en engelsk översättning av tyskan, franskan och italienskan? Eller ska jag helt enkelt välja film efter film-musik och se the Wrestler?

Have you ever seen a one trick pony in the field so happy and free?
If you've ever seen a one trick pony then you've seen me
Have you ever seen a one legged dog makin' his way down the street?
If you've ever seen a one legged dog then you've seen me

Then you've seen me, I come and stand at every door
Then you've seen me, I always leave with less than I had before
Then you've seen me, but I can make you smile when the blood it hits the floor
Tell me friend can you ask for anything more?
Tell me can you ask for anything more?

Jag behöver väl knappast skriva vem som är geniet bakom denna underbaar låt?


Geniet fick hur som hälst en Golden Glob för insattsen, och geniets vän fick även han en golden glob för bästa manliga skådespelare. En film kan nog inte bli mer värd att se än såhär!

Amanda - Jag tror jag har bestämt mig....


8 mile

Jag försökte kolla på några avsnitt Gossip Girl, dessvärre stod det att programet inte var tillgängligt. Jag bestämmde mig för att kolla på någon film. Det finns massor av filmer på watchxonline så jag kollade igen vad det fanns. Såg att 8 mile fanns med i listan bland filmer och bestämde mig för att kolla på den. Jag var 12 år när jag kollade på den på bio med Hanna och Matilda. Jag älskade Johan Pettersson över allt annat och Johan älskade Eminem. Därför ville jag se den. Nu fattade jag att jag inte fattade någonting då. Visst att jag kunde läsa texten men jag fattade inte riktigt innebödren. Inte konstigt jag var ju bara 12 och det var rikigt korkat av mig att se den.

Nu tycker jag hur som hälst att den var väldigt bra. och jag fattade allt, även fast det inte fanns någon text ;)
Jag kan ändå inte hjälpa att så fort jag ser eller hör Eminem tänker jag på Johan, och nu när jag såg honom fick jag för mig att de var ganska lika?


Även om jag inte längre är besatt av honom tycker jag att han är den bästa handbollsspelaren någonsin.

Amanda - Handboll ♥


091031

Jag tror minsan att 11 dagars hårt slitande har kommit i kapp mig. Jag hade stora planer för idag. Jag skulle gå ut och gå en lång runda, städa lägenheten tills flickorna kom hem så att de skulle bli glada, åka till coop och storhandla, men allt jag har åstakommit sen klockan 9 imorse då jag vaknade är lite dreggel på soffkanten efter att ha youtubat Alexander Skarsgård hela dagen. Det är inte det att jag är sömning, jag är bara helt slut, jag orkar inte någonting! Jag orkar knappt trycka på play. Så ringer Ida och säger att vi ska på Halloween-fest ikväll. Tror inte det va?

Amanda - AS is the shit!

tänd ett ljus

Jag och Ida har vatt ute och gått. När vi kommer tillbaka står min dator och spelar julmusik på högsta volym. Nu sjunger alla fyra till tänd ett ljus. Vad ska grannarna säga?

Imorgon är jag ledig och det ska bli maxat skönt. Dock är mina fruar inte ledig så jag får underhålla mig själv.

Amanda - Jag såg på kartan, du är på andra sidan jorden

Jag bara måste berätta...

...om tabben med Nisse-kopparna. Igår när jag jobbade kväll kom det in en kinesfamilj till butiken, de var lite frågvisa och undrade en massa saker. Jag ställde mig i kassan för det hade blivit kö. När familjen kommer fram till mig har de med sig en kopp med Nissar på. Tomtenissar alltså. De frågar vad de kostar och jag svarar att jag inte vet men att jag kan ta reda på det. Eftersom att hälften av alla varor inte är prismärkta är det ibland lite svårt att hitta priset och det gjorde jag inte denna gången. Jag bestämmde mig för att noga värdera koppen och kom fram till att den fick kosta 49.50. Billigt säger kinespappan och jag tänker fan. Men nu kan jag inte ändra mig. De bestämmde sig för att köpa 10 koppar med fat, 10 ägg koppar, 10 djupa tallrikar, 10 flata tallrika och 2 saltkar, i Nisse-serien. Jag slog lite på miniräknaren och kom fram till att lite över 1000 spänn var rimligt. Servicen var ju trots allt fruktansvärt ful och liten. Kinesfamiljen går glada ut från affären och jag pustar ut.

Idag kommer Ida och hälsar på. Linda har ställt fram Nisse-kopparna på ett bord för att skylta dom och Ida, som är en riktig sucker för julen tittar genast på dom. Åh så söta utbrister hon och jag mumlar lite tillsvars, orkar inte riktigt uttrycka mina hat-känslor. Men gud vad dyra dom var! Jag stannar till mitt i prismärkningen av tvålarna. Jag går bort till henne och ser att en kopp kostar 279 kr!

Den fula Nisse-servise var tydligen ett väldigt fint märke.................

Amanda - Dessvärre har jag nog inte en framtid som värderare....

VI Har internet!

Dock är det "bara" vår kära vän topcom som är på besök och inte vårt internet, men det är dock lika välkommet det! :)

Det har hänt så sjuk mycket som jag inte har kunnat skriva om, så nu kommer det i punktform.
 - Jag har förlorat jobbet för affären gick i konkurs (kk som Ida så fint säger)
 - Jag fick tillbaka jobbet eftersom att affären blivit uppköpt.
 - Jag har jobbat som en myra med att ställa in nya hyllor i butiken
 - Jag har köpt träningskort (och fått världens snyggaste tränare till hjälp!)
 - Jag har gjort värdlens jävla tabbe med ett par fula nisse-koppar

Nu ska jag lägga mig och sova. Ska jobba 10-6 imorgon och sen ska jag och Emma till snyggingen på Elxia, (som jag dessutom har fått ett personligt vykort av) Har jobbat sen tisdag förra veckan utan att ha haft en halv dag ledigt ens, så lördag söndag käns som en välförtjänt ledig stund!

Amanda - Sister, I won't ask for forgiveness, my sins are all I have

jag hjärta 4 garderober

Ett stort pluss med att bo 4 tjejer är att man kan sno kläder från tre garderober. Idag har jag lånat Emmas halsduk och pannband!

Eftersom att jag vill göra det tydligt för alla Dr. McDreamys där ute att jag är ute efter en Dr. Karev har jag dagen till ära på mig min I love Badies-tröja! ;)

Amanda - Nästa buss till sjukan!


sjukan

Nu har vi varit på skatteverket och jag sprang inom Meny för att hanld 4:a liter juice. Så nu behöver jag inte göra mig besväret att åka inom där på några veckor! (Y)

Efter klockan 5 ska jag till sjukhuset. Måste få en sjukanmälan så att jag får lön under de daganra jag har varit sjuk. Jag som räknade kallt med att jag inte skulle få se röken av dom pengarna. Ibland ska man ha tur med. Dock kostar det att gå till farbror doktorn här. Undra just hur mycket jag kommer få punga ut med nu!

Amanda - Gossip Girl :)

091019

Good Morning folket!

Jag mår bättre idag, Tror minsan att det är medicinen som börjar göra sitt! Bättre sent än aldrig säger dom ju, men nu börjar jag tvivla. Nejdå, jag är glad att det äntligen är bättre!

Ida börjar inte jobba förän 1, så vi ska in till skatteverket och addressändra innan och så måste jag handla. Hoppas bara nu att detta lilla projekt inte tar musten ur mig!

Vår älskadevän topcom har svikit oss. De trådlösa internet som vi brukar snylta på här. Nu har vi fått ta oss in på ett som är sjukt mycket segare och som vägrar att visa både Gossip Girl, One tree hill och Riverside. Dåligt internet. Imorgon kommer iaf vår nya hyresvärd. Vi skulle fixa lite med kontraktet och förhoppninsvis har han fixat så att vi kan få koden till vårt internet. Då jävlar ska det surfas! ;)

Amanda - Hopp in i duschen!


22:19

Dålig dag idag. Har haft värre ont i magen än innan, vilket resulterat i att jag legat i sängen och glott Gossip Girl och One Tree Hill hela dagen lång. Känner mig med andra ord inte så inspirerad till att blogga idag...

Nu sitter jag här själv eftersom att E och I är på Se opp! 3D-bion jag snackade om. Magen känns en aningen bättre för tillfället så jag har förflyttat mig till soffan så att jag inte får liggsår. Det vore ju tråkigt!

Jag har även tagit mig i kragen och gjort enchiladas av kyllingfärsen som stått i kylen ett tag. Kände att det vore onödigt om den skulle stå och bli dålig. 30 norska kronor är dock pengar!

Amanda - Ett avsnitt Gossip Girl till innan John Blund kommer

091018

Jag mår inte ett skit bättre idag! :( Vill det för ikväll ska Ida och Emma på bio. 3D-bio. Jag vill med!

Ska lägga mig och kolla på dagens tredje avsnitt av Gossip Girl nu.

Amanda - buhu


klar!

Har läst ut Fyrvaktaren nu. O H  M Y  G O D ! Sjukt bra, sjukt spännande, sjukt kallakårar-framkallande. S J U K T !

Tycker fortfarande att Tyskungen är Camillas absolut bästa bok, och den kommer antagligen aldrig att överträffas, med Fyrvaktaren var minst lika bra som Predikanten och Stenhuggaren som jag tycker kommer på en mycket värdig andraplats!


Som vanligt när man läser Läckbergs böcker upptäcker man att det finns människor till allt, men det som är mest förvånande är hur hon lyckas framställa alla dessa människor-till-allt-människor.

Amanda
- Läs den!!


frulle

Nu står mina varma mackor i ugnen, Ida har nu också lämnat mig, precis som Emma, och jag ska nu äta frukost framför Gossip Girl.

Jag har för öcrigt en ny hund. Den heter Sandy. Hon är vit och har en konstig svans. Dock har jag ännu inte listat ut vilken ras hon är....

Sandy the aurora is risin' behind us
The pier lights our carnival life forever
Love me tonight for I may never see you again
Hey Sandy girl
- 4th of July Asbury Park (Sandy), The Wild, The Innocent & The E Street Shuffle, 1973

Amanda - ♥


På en takterass i ett soligt stavanger

Snöade det hemma?! Jaha, här är himmlen blå och havet också.......












Amanda - Ida


091017

Inget jobb idag eftersom att jag är ledig, men vet iu sjutton om jag hade orkat pallra mig iväg om det nu var så att jag skulle jobba. Har mer ont i min stackars mage än föregående dagar. Och medicinen hjälper ju för fasen inte! :(

Ida ska till jobbet idag iaf, så jag är själv här. Inte heller kul. Igår framåt kvällen, då förkyldningen är som bäst och panodilen hade verkat på oss båda gick vi upp på takterassen och hade en mycket givande fotosession. Bilder kommer snarats.

Amanda - Fyrvaktaren

akkurat nå

Norska så ska det låta. Med Bl.a. Tommy Nilsson och Caroline af Ugglas. Vi började att små skratta när vi sjöng med till Öppna din dörr och Främling, sen när Teddybjörnen Fredriksson kom tyckte vi att det var llite tantvarning. När vi kunde sjunga Fröken Fräken var gränsen nådd...

Dessutom bakar vi äppelpaj ist för att gå till Rema och köpa cola och chips.... Nej men vi är normala 19-åringar! =)

Amanda - Do re mi fa so la si.......


091016

Jaha, fortfarande sjukstuga här... Inte kul. Snoret rinner och jag sittern nerbäddad i mitt stora, fluffiga duntäcke (som kom med lägenheten). Jag och Ida sk snartt kolla true blood, väntar bara på att det ska buffra klart.

Sen måste vi ta oss i kragen och gå en sväng till ica. Kylskåpet behövs fyllas på...

Amanda - I got a shiny saw blade, all I needs' a volunteer

kvällsmat

Denna sjukdomen är inte bra för mig. Jag har blivit helt out of my character. Jag har levt på mackor heeeeela dagen. Vilket jag aldrig gör. Jag hatar att äta mackor. Det är tråkigt! Och vad blir det till kvällsmat? Varma mackor och mjölk! Hallå, vad har hänt med världen? Är det något som jag hatar mer än att äta mackor så är det banne mig att dricka mjölk. Mjölk är vidrigt, men ändå är mackor med mjölk det enda jag kan tänka mig att stoppa i mig. Nånting är allvarligt fel på mig, kanske borde gå till farbror doktorn i alla fall.....

Amanda - Usch!

Varför mina hundar heter som dom heter (fortfarande uttråkad)

Terry:
But love is a power greater than death, just like the songs and stories told
And when she built you, brother, she broke the mold
   - Terrys song, Magic, 2007

Bobby Jean:
And I'm just calling you one last time
Not to change your mind, but just to say I miss you, baby
Good luck, goodbye, Bobby Jean
   - Bobby Jean, Born In The U.S.A., 1984

Mary:
I got a picture of you in my locket
I keep it close to my heart
It's a light shining in my breast
Leading me through the dark
   - Marys place, The Rising, 2002

Candy:
She says baby if you wanna be wild you got a lot to learn, close your eyes
Let them melt let them fire let them burn
   - Candys room, Darkness On The Edge of town, 1978


Sjukt dåligt ljus, men iaf. Jag och mina älsklingar :)

Amanda - Vem kan ha gjort dessa mästerverk?!


091014

Jag och Ida har egnat eftermiddagen åt att kolla på Mona Lisas leende. Jag kom inte ihåg att den var såhär bra senast jag kollade på den, men det var ju dock lääängesen och jag fattade nu att jag itne fattade allting då. Höll inte reda på människor och namn och allt blev bara en enda röra. Men nu fattade jag hur allting hängde ihop.

Nu ska jag återgå till läsandet. Ville först inte läsa för mycket eftersom att detta är den enda boken jag har här upp. Men sen såg jag att Emma hade med sig massa böcker som jag tänkte snylta lite på. Bl.a. hade hon köpt den engelska versionen av True Blood-böckerna. Vad passar bättre i dessa vampyrtider än just det?

Förövrigt har jag och Emma bestämt att vi ska köpa fyra pumpor till Halloween. För att göra högtiden ännu mer festlig har vi orange-svarta ballonger på jobbet för kun 20,50! Måste följa med hem när det närmar sig! (Y)

Jag har nu fyra hunar. Terry, Bobby Jean, Mary och Candy. (Åka-Lisa dog och återuppstod som Candy. Jag fick operera om huvudet på henne. Hon har nu inga öron, men liväl en lugg som numera är uppsatt i en toffs!)

Terry är en blå strävhårig tax som är väldigt blyg men också väääldigt snäll och gosig när man lär känna honom.




Bobby Jean är en grön cockerspaniel som är full av liv och älskar att leka. Han är också den som är busigast.





Mary är en gul pudel som just varit hos djur-frisören och fått sin päls fixad. Hon är väldigt fåfäng men också väldigt kärleksfull.




Candy är en orange bichon havanais. Hon är den minsta och alla andra behandlar henne som ett litet barn. Dett tycker hon inte om och gör då uppror. Jag är den enda som hon alltid kommer att älska!




Visst är mina hundar fina?!

Amanda - Ja, jag har extreeeeemt tråkigt!


Välkommen till sjukstugan

Jag och Ida är sjuka. Hon har fått en allergisk reaktion av hårfärgen. (En blondin och en brunett lämnade mig, två brunetter kom till baka. Ida har alltså lämnat den ljusa sidan av livet för den lite mer mörka och dystra. Men hon är jäääättefin i det!) Och jag har ont i magen, igen. Skulle påkurs igår efterjobet, men fick ont i magen och mådda allmänt dåligt av den sabla förkyldningen som inte vill släppa så jag åkte hem och la mig på soffan ist. Och här ligger jag än. Har redan läst mycket i boken som mamma skickade med Ida upp. Den högt efterlängtade Fyrvaktaren. Det var förra sommaren jag hörde att Camilla Läckberg skulle släppa ytterligare än bok i Fjällbacka-serien och jag har längtat sen dess. Särskilt med tanke på att halva Fjällbackas invånare höll på att dö när Sjöjungfrun slutade.

Nu ska jag återgå till min macka och Göteborgs skärgård.

Amanda - Buhu

oh yes!

Det var det jag gissade på. Min älskade Lars Mattias Winnerbäck.


Eller snarare hans nya platta. Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen

Amanda -
TACK FAMILJEN! ♥

Jag har fått paket...

... Grattias på namnsdagen! Kramar från mamma, pappa, Anton och Alfred.



Amanda - Va kan det vara?! ;)

Stolt hundägare

Jag är numera en stolt hundägare! Hur vuxet är inte det då? Jag har lägenhet och hund! Den du!


Eh, eh, jag har gjort den själv ^^

Igår på jobbet gick en packa ballonger sönder. Åh tänkte jag, jag ska göra det lite festligt till Ida och Emma kommer hem, så jag tog med mig packen hem. Det visade sig vara figurballonger. Sånna avlånga som man skruvar till djur utav. Så jag satte mig, klockan halv 11 på kvälle, för att sno ihop en hund lite snabbt. Ha, trodde jag ja! Det var ju sjukt svårt, fick ett litet utbrott och tog i för mycket så att halsen rök på den stackran. Bestämmde mig för att ge upp och gå och lägga mig ist.

 Idag när Emma kom hem ville hon försöka. Jag ville inte vara sämre. Det tog många kvartar och minst lika många fula ord innan Åka-Lisa Gustafsson kom till världen. Men det var så värt det, för hon är världens finaste orangea hund! =)

Amanda - Sjuk igen? :(

dååååligt

Jag glömde temuggen i kassan på IKEA! Dååålig Amanda!

Amanda - :@

091013

Nu har jag precis kommit hem från IKEA. Blev lite allt möjligt, lådor, temugg och nattduksbord (läs: Blå liten pall för barn). Trots att solen har strålat över Stavanger både idag och igår tog jag det säkra före det osäkra och köpte mig ett nytt paraflax eftersom att det andra gick sönder. Det blev ett lika dant, men denna gången kostade det bara 19 kr ist för de 39 jag betalade förra gången. (Y)

Amanda - Ska bygga bord och lådor och sånt svårt nu! ^^

the apartment


The kitchen


The Livingroom


Mitt och Idas rum med obäddad säng (Y)


The little roooooom, Emmas porr-lampa och Louise gristofflor är standard här!

Amanda - Visst är den fiiiiiin! :D

091012

Nu har jag gjort ett ryck i köket. Ordnat upp muggar och glas som vi bara hivade in igår. Imorgon åker Louise hem och jag fett sugen jag med. Jag har faktiskt gått och funderat hela dagen på att åka hem nästa vecka, eftersom att jag inte har några inplanerade timmar. Messade chefen för att kolla och hon trodde att det var ok, men skulle kolla så att hon inte hade satt upp mig på något och glömt berätta det. Hon skulle medela imorgon. :) Hoppas!

Det är inte så att jag absolut inte skulle klara att stanna kvar här, men det är så tradigt när man baar går hemma och inte har något att göra. Så då kan jag likväl åka hem, tycker jag. Om jag då är ledig vill säga, annars skiter sig hela min lilla teori... :P

Nu ska jag snart göra något att äta. Vet dock inte vad...

Amanda - PUSS

äntligen!!!

Vi är framme! :D
Ville bara medela det. Just nu smyltar jag på grannens internet och det går seeegt! Så inga bilder, det kommer när vi fått lösenordet till vårt egna internet!

Amanda - Inatt ska jag sova gott! :D

ändrade planer!

Vi flyttar ikväll! :D

Amanda - Inget internet i nya lgh så jag vet itne när jag kan skriva igen

arbetsskada?

Måste bara visa er min tumme efter en hel dags inslagning av paket och paketsnöre-krullande.


Jag orkade inte rota fram digitalkameran så det fick bli en webcam-bild med dålig kvalité, men nu ser ändå hur  ont jag har! Buhu!

Amanda - :'(


091010

Då var jobbet avklarat. Trodde att det skulle vara sjukt långtråkigt idag, eller iaf framåt kvällen, men det var fullt med folk när klcoakn var 5 över 6 som jag näst intill fick knuffa ut. ;) Det har knappt  vatt en lugn stund och det gillar jag väääldigt mycket! (Y)

Nu kommer det där problemet med mat igen. Vad ska jag äta? Klockan är ju inte så mycket så jag kan faktiskt ställa mig och göra enchiladas! Eller köttfärssås. Taget!

Ungarna på nedervåningen dunkar bamse-sånger på högsta volym. Ska se om Bruce vackra stämma kan överrösta. Tveksam. Men om jag hjälper till då? Japp, då hörs nog inget annat! ;)

Amanda - OTH-maraton ikväll! :D


Morning

Gick upp för 10 minuter sen, nu ska jag gå ut och gå en runda i det fina vädret. Man måste passa på liksom! :) På runda så rååkar jag gå förbi ett bageri och då tänkte jag att, när jag ändå är där, kan jag ju köpa med mig lite frallor och ha frukostmys med mig själv och Nate Archibald. (Y)

Amanda - xoxo


get cape. wear cape. fly

Nu har jag bölat mig igen det absoult finaste och sorgligaste avsnittet av One Tree hill. Jag grät från början till slut. Känner mig lite lätt patetisk när jag sitter här i min ensamhet och störtlipar, men Gud så fint det var!


James Lucas Scott

Amanda - åååh BÄSTA!


dagen

Hemkommen från jobbet nyligen. Skönt att det bara är en kort promenad bort :) Men det är det ju inte så länge till. Imorgon går det stora flyttlasset. Eller jag ska flytta mina saker så att jag kan sova där imorgon. Sen får vi göra grovjobbet på söndag då vi är lediga båda två!

Jobbtimmarna gick fort som bara den. Förvånandsvärt mycket folk och dessutom en stor kartong med masa leksaker som skulle räknas, prismärkas och upp i hyllorna. Så kul! =)

Nu ska jag se om jag kan rota fram någonting ur frysen... Undra hur detta ska gå. Bli antagligen något så delikat som pasta, korv och ketchup.

Amanda - Förövrigt så får Familjen logga in på skype. Fullt tillåtet!

pust

Nu jädrar har jag varit duktig! Jag har städat köket, packat ner heeeela min garderob i fasters stora-mega-bigbouta-väska + lite andra av mina saker. Jag har slängt in tvätt i maskinen, tagit bort den tvätt Ida och Emma glömde och damsugit sjutioelva gånger. Men det ligger fortfarande glassplitter kvar på golvet. Denna damsugaren är inte direkt det bästa människligheten har att komma med om man säger så.....

Läste att Barack Obama har fått Nobells fredspris. Jag tycker om Barack, han verkar vara en vettig människa, men mer åsikter än så har jag dock inte. Jag vet dock en som älskar Barack och jag hoppas på att denna någon kommer att göra en gratis-spelning i Stavanger till presidentens ära... Eller åtminstone göra en ny skiva, typ keep on working on a dream, eller nått sånt! ;)

Amanda - Vem kan jag prata om? ;)

liiite försenad planering

På grund av häst-incidenten ligger jag nu lååångt efter i mina planer. Klockan är snart halv 1 och jag har precis kollat klart Gossip Girl och käkat upp pannkisarna. Tyckte att jag var duktig och att jag skulle hinna med massa eftersom att jag gick upp klockan 9, men inte. Dåligt! Ska sätta igång och plocka undan här. Kan inte fatta att två pers redan packat ner sina saker, här ser nämligen värre ut än vanligt.

Amanda - Åh jag vill ju inte!

tror [trååååaar] du inte att hästa-bordet [bååådet] välte?

Helvetes morgon!
Jag står, i lugnan ro och stker pannkakor. Står och nynnar lite för mig själv, solen lyser in genom fönstret från en klarblå himmel och fåglarna kvittrar. (Typ)

BRAK!

SKRIK!

Jag kollar ut mot vardasrumet och ser att hästbordet har vält. Helt utan anledning! Glas över hela lägenheten. Jag ber en bön om att det inte är bords-skivan som farit illa och går sedan fram för att kolla. Nej, bara ljus-skålen och ett dricksglas. Det vara bara att hämta damsugaren!

Som tur var hade jag vett nog att stänga av plattan så pannkakorna klarade sig, så nu ska jag äta värdens mest förtjänta frukost!


Lugnet efter stormen?


Är det bara jag, eller har hästjäklen ett elakt/belåtet flin och onda ögon?


Jag är hur som hälst fett skadad! Det forsade blod så jag fick springa över tunneln till sjukan så att dom fick sy ihop mitt stackars finger och så fick jag en blodtransfusion (stavning?).
Tyck synd om mig!!

Amanda -
Det kom bloood ur Maja!


091009

God Morgon! :)
Det var inte alls så skönt att sova själv som jag trodde att det skulle vara... Jag var hekt säker på att Emma låg brevid mig, bered att sparka mig på näsan eller på något annat olämpligt ställe ifall jag rörde mig en minsta millimeter mot hennes håll. Därför vaknade jag, utan, täcke, uten kudde och svårt frysandes längst ute på kanten. Jag har blivit dålig på att sova själv! :/

Börjar inte jobba förän fyra idag. Skönt. Så jag kan titta på One Tree Hill samtidigt som jag äter min spektakulära pannkaksfrulle :D

Amanda - Varför har lägenheten ite packat ihop sig än? Vi flyttar ju idag!

nähä

Nu ska jag krypa ner i king sizen. Själv. (Nej jag försöker inte få er att tycka synd om mig, jag vill i självaverket att ni ska bli avundsjuka ^^) Jag kan ligga på vilket hålla jag vill, ta hur mycket plats som hälst, ha tre kuddar vid huvudet, en vid vänstra foten och en på magen, jag kan ha tre täcken och en filt och det finns ingen som säger till mig imorgonbitti hur jag ska sova nästa natt.

Fruarna bör inte misstolka detta inlägg då jag älskar att ha er här, men jag har inte sovit själv på typ 6 veckor. It's about time to do something about that!

Amanda - God Natt världen!

mjölk

Louise var här och åt! :D Det var mysigt. För är det något jag hatar så är det att äta ensam. Inte kul. Nu ska jag snart gå till prix, nattens mjölkdrickande sätter sina spår. Eftersom jag vanligtsvis inte dricker mjölk går det max en liter i veckan då jag bara har det på gröten om mornarna, men i natt när jag hade jordens hosta sa Emma åt mig att gå upp och värma mjölk. Jag tänkte att det fantiskt var en idé eftersom att det är bra att dricka vamt om man har host och dessutom sägs det ju att man somnar bättre. I vilket fall som hälst var det sjukt gott och jag är lite fast. =) Så nu behövs det en liter till.

Amanda - Eric

O.M.G



Amanda - LILLA JÄVLA!

091008

Mår en aningens bättre nu. Men har inte fått i mig någon vettig mat. Tre olika sorters yoghurtar och en halv banan. Blä! Blir själv i lägenheten ikväll eftersom att Louise ska jobba över och då orkar hon inte flytta över sakerna efter det. Det gör inte så mycket. Självklart är det mysigt med sälskap, men jag är inte så väldans social just nu. Haha!

Efter jobbet gick jag i om H&M. H&M i Sandens är guds gova till mänskligheten. Ungefär. Det går inte ens att jämföra med H&M hemma. Har tittat på en stor halsduk och en matchande mössa ett tag och idag slog jag till. Tyckte att det passade bra när det blåser så mycket att man inte ens kan stå rakt. Appropå blåst blåste mitt fian paraply sönder på vägen hem. Som tur var slutade det regna i just den sekunden. Ibland så! ;)

Ska tillägga att kassörskan också tyckte att de var väldigt fina och hon sa att jag iaf kommer att hålla mig varm och go. Då höll jag med och tänkte för mig själv att det stog en väldigt klok och braig människa framför mig. :)

Det fanns ett par matchande vantar, men inga vantar i världen är bättre än mormors egenstickade lovikavantar!


Den stora frågan nu är om jag ska vika upp mössan som på den översta bilden eller om jag ska strunta i det?


Men då blir det såhär och det är ju inte jätte OK...


AmandaKom med åsikter gott folk!


sjuk

Jädrar i havet vad allt går mycket snabbar på morgonen när man är ensam i lägenheten. Själv inne på toa vid speglen, så jag kan ta hur mycket plats jag vill och vilken plats jag vill. En annan sak som också skyndar på det hela är ju förståss att det enda som går ner genom min mun är varm mjölk. Jag hostade sönder mig själv i natt, väckte både Emma och Ida, så nu har jag lagom ont och mår överhuvudtaget förjävligt. Usch! Men det är ju bara att stå still i en butik i fem timmar. Det ska jag nog palla med!

Amanda - Du kanske tror att det är kungen?


HAHAHA

Emma håller på att packa, jag ser hennes väska och tar genast fram kameran, alla kläder ligger huller om buller.

Hon försöker gömma väskan


Linslusen Ida ville också vara med på ett hörn


Tetris-packning? Knappast!


Tillslut öppnad hon upp ;)

Just nu sjunger hon skönsång.
Melodi: Popcorn
Text: Hmmm, Emma själv?
Jag har popcorn i min snopp
Jag har popcorn i min snopp
o det hoppar o det poppar
Jag har popcorn i min snopp

And so on and so on

Amanda - Emma Sara Karlsson ♥


kväll

Har vatt nere på Meny och shoppat lite. Morötter är det enda jag tänker avslöja, mer vill ni inte veta... ;) Haha.

Ida håller på att packa ner sina saker för fulla muggar och min potatis står på spisen. Dagens kvällsmat: Torsk, potatismos, ketchup och majs. Det är högstandard här som ni märker! (Y) (Nej, jag har inte ketchup på fisken, bara på moset)


Akkurat nå

Amanda - OTH?


091007

Hello! :)
Gick förvånansvärt snabbt på jobbet idag. Fick sju lådor av Mr.Nice-guy. Haha!

Ska strax ner till Meny med Ida. Hon ska köpa godis till morgondagens tågresa. Hon och Emma ska ju hem till Halmstad. Det kan ju inte bli mycket mer opassande. Den veckan jag jobbar som mest och samtidigt måste packa, flyttstäda och flytta. Jag och Louise kommer ligga helt nerklubbad på söndag kväll!

Nu fick Ida min present som jag har gjort på jobbet. Det var en liten flytt-present.


Spritpennan hann inte riktigt torka innan jag packade in det...


Det är meningen att vi ska sätta det på dörren till vårt nya fina rum! (Y)
Btw, visst är Ida det snyggaste som finns?!?! Eh, ja!

Jag och Ida satt nyss och snackade om att vi måste ha press på oss för att kunna göra någonting. Typ packa. Det är tydligen inte press nog att hon åker om mindre än ett dygn och jag ska flytta om några dagra. (Lägenhetehn är så lite nerpackad som den kan vara.) Men herregud, det är ju lugna puckar än så länge....... eeeeh. NOT!

Amanda - Kosekveld med Ida =)


true blood

Jessica: It fucking grow back again

Eric: Åh du ljuva frihet

Jason: One witch and a son of a bitch

Tara: It says Ladies on the door
Lafayet: Then what are you skank whoes doing here?
Tara: Watch yourself
Lafayet: I am, and i like those beautiful eyes!

Amanda - BIG LOVE!

091006

Ida står vid spisen och kockar, Emma säger upp sig via mejl och jag ska gå ut i spöregnet. Ska ta en riktigt skön promenad innan nästa jobbpass- Ska lära mig stänga på kilden. =)

Amanda - PUSS


goda nyheter

Idag har jag gått som på nålar. Emma hade lovat att messa mig när Ida hade ring henne och berättat om vi skulle få lägenheten vi hoppades på. Fick jag något mess av Emma? Nej. Jag var tvungen att gå inom Name It och Ida påvägen hem för att själv ta reda på svaret. Vi hade fått den! :)

Jag vet inte vad det bästa är, om det är att det är golvvärme i hela huset, att det är en riktig lägenhet eller att vi flyttar in på fredag?

Amanda - Såååå glad!

god natt

Nu ska jag snart lägga mig och sussa brevid Ida och Emma. Vi tre delar för tillfället säng på grund av den lilla incidenten med möglet. Louise sover hos hennes storasyster.

Jobbet gick jättebra! =) Fick ihop kassan så jag är fett nöjd! ;)

Jobb till tre imorgon. Sen ska jag hem och laga mat.

Amanda - Spännande dag imon! =)

091005

Har precis vatt och handlat, för andra gången idag. Ska snart hoppa in i duschen och göra mig iordning för en ordentlig jobbdag. Sen är tanken att jag ska ta mig en tugga mat framför Gossip Girl eller möjligtsvis One Tree Hill =)

Amanda - Bebis är fortfarande bäst! ♥

Ny läsare

Jag fick reda på att jag har fått en ny läsare. Min mycket söta och fina mormor. Välkommen till min blogg mormor!

Igår var vi som bekant på kino. En liten tabbe att den var på tysk/fransk/amerikansk. Fattade inte ens en tredjedel. En sak jag fattade var att Brad Pitt inte kan snacka itailenska och att filmen var totalt vidrig. Dock var den väldigt bra och det hade inte varit fel att se filmen igen med svensk text så att man fattar ordentligt.

Idag har vi varit på två lägenhetsvisningar. Tog upp inprincip hela dagen. Nu sitter jag och Ida inbäddade i soffan i våra täcken. Här är så sjukt kallt.

Vi har hittat mögel i vårt rum också. Fan, fan, fan. (Förlåt momor). Vill inte vara kvar i detta råttbot en dag till. Dock är det väl kanske inte så mycket mer bekvämt att sova på gatan...

Imorgon blir det jobb igen. 14.00 till 20.15. Sen blir det 10-15 tisdag, onsdag och torsdag.

Amanda - OTH :D

en komentar som bara yttras hemma hos oss

Emma och jag sitter vid matbordet, plöstligt får jag en kliattack på ryggen. Eftersom att Emma sitter mitt emot kan hon inte klia mig. Jag tar hjälp av stolen och Emma anklagar mig för att vara en björn. En isbjörn eftersom att jag har min vita studenttröja. Jag påpekar då att jag faktikst har svarta leggins på mig. Hon upplyser mig då om att isbjörnar har svart hud. Jag kontrar med att jag redan visst det.
Då säger Emma Sara Karlsson: Du är en isbjörn med rakade ben!

Amanda - Just det ja.....


dagen

Jag och Louise har vatt på visning. Vi missade den lilla detaljen att den inte var möblerad. Och om den nu hade vatt det så hade den ändå inte varit intresant. Inte riktigt vår smak...

Jag har spenderat eftermiddagen med mina vänner på Upper East side. Åh! Vad det är bra! :D

Amanda - PUSS


Var tvungen att googla lite...





Amanda - Är det inte helt sjukt?


Gossip Girl

Jag tar tillbaka mitt förra utlåtande om att Dan Humphrey (Penn Badgley) var ett steg på vägen till Erik Norhtman (Alexander Skarsgård). För den helt klart snyggaste i Gossip Girl är ju ingen mindre än Nate, Chase Crawford.
Jag låter bilden tala:

Amanda - LILLA blå ögonen!


091003

God morgon!
Om inte jag har fått mitt liv om bakfoten här uppe i Norge, så tror jag minsan att vi har en födelsedag till idag... Nämligen min ingifta mormor Calle. Dock är jag en dålig ingift systerdotter (heter det så?) och vet faktiskt inte hur mycket han fyller. Usch vad jag känner mig dålig!

Ikväll blir det bio med Ida och Emma. På den nya fina bion i Sandnes, nästan brevid mitt jobb. Vi ska kolla på Brad Pitt, förlåt, hm. Vi tar det igen. Vi ska kolla på Inglourious Basterds. ;)


Ser det ut som en film jag kommer gilla? Nej, men jag vill se den ändå, den verkar grym!

Amanda - GG-Dag ;)


watchxonline

Ville bara medela folket att jag har ett nytt härligt beroende framför mig. Det stavas Gossip Girl.

Nu ska jag börja med andra avsnittet. Måste ju ha något att ersätta True Blood med. Dock går inte Eric Northman att ersätta, men Dan Humphrey är ett steg på vägen...

Amanda - I know you love me xoxo Gossip Girl

TB

Sitter just nu och väntar på att sista avsittet av true blood ska buffra klart. Louise gav mig stöd i min inre kamp. Jag ville inget hellre än att trycka på play, men på ett sätt vill jag det inte. Sen ör det slut. Finito. Ingen mer Alexander i halvlångt hår med mörk sexig röst. Ingen mer Alexander som pratar amerikanska för att sedan glänsa med sina svenskakunskaper. Dock finns det ju något som heter se om, och det var det som Louise påpekade för mig...


G . A . L . E . T . 

Amanda - Jag har en jävla hosta....


091002

Imorse gick jag runt mosevatnet. Det var strålkande sol och hur fint som hälst. Önskar att jag tog med kameran, men det gjorde jag inte.
Kom hem till ett hus utan ström, så min frukost fick skjutas upp lite. kl. 1 fick jag i mig pannkakor, sen kom Louise och vi gick ner och handlade.
Nu har jag precis duschat. Musten gick ur mig när jag satte mig här, halvt påklädd. Bra!

Amanda - Visning ikväll?

sängfösare

Jag har en ny favvo-sida. Vetgirig.nu. Sitter där med en kopp te och suger i mig kunsakp ;)

Amanda - Ledig imon :)

kväll

Jobbet slutade ungefär lika pissigt som det är att vi har en möglig lägenhet. Blev totalt fel i kassan. Bussen hem var rena rama helvetesresan. Chaffören hade inte en aning om begreppet rondell. En sak ska jag berätta för er ikke-Stavanger-bor, Stavanger är rondellernas stad, Stavanger är för fan uppbyggt på rondeller, först kom rondellerna, sen kom Stavanger, ni fattar. Mycket rondeller helt enkelt. Chaffören hade iaf, konstigt nog, ingen aning om vad en rondell var/är, han körde rakt genom alla rondeller, det var en skumpig och oerhört snabb resa. Även om den tog lika lång tid som vanligt. Han körde iaf bergis i 190!

Visningen gick i stöpet, de var tydligen någon annan som hade fått den och hyresvärden hade inte vänligheten att ringa och berätta det för Ida och Louise.

Amanda - Down in Jungel land....


091001

Första oktober idag. Alltså en månad sen jag träffade mamma, pappa, Anton och Alfred. Hur sjukt är inte det? Trodde jag för en månad sen att jag skulle sitta i en möglig lägenhet? Nej.

Mannen kom upp igårkväll. Han hade lika idiotiska resonemang som frugan. Möglet sitter inte i väggen det sitter på. Det är där för att ni torkar kläder och andas om nätterna. Det är verkligen inte farligt för hälsan.

Ett: Mögel sitter aldrig bara på väggen, det börjar inifrån.
Två: Vi hyr alltså en lägenhet som är en andningsfri och torkfri zone. Okej, good to know!
Tre: Jo idiot! Det är ju för fan visst varligt! Jättefarligt! Vi är ju för fan sjuka!

Åååh! Vill man inte bara skaka vett i människan?!?

Ida och Louise ska på lägenhetsvisning ikväll. Jag hade jättegärna velat följa med, men jag jobbar ju kväll.

Nu ska jag göra iordning här lite och sen laga mat, tvätta och ringa på lägenheter, men som Emma sa innan. Risken är inte jättestor att någon svara eftersom att de flesta är på jobb såhär dags.

Amanda - Varför?

RSS 2.0