1:a Advent :)

Idag är det första advent! Som jag har längtat! Jag älskar julen, den bästa högtiden som finns! Tyvärr ligger inte snön kvar, men jag tror att det kan bli mysigt på julskyltningen ikväll ändå! :)

Igår var jag, Ida, Sofie, Hanna och Sanne och kollade på bio. Twilight, så klart! Super, dunder bra var den! :D Jag vill se den igen, ska be Ola hjälpa mig att ladda ner den, tror jag bestämmt!

Mat var han iaf! ;)

Amanda - Att rekomendera, verkligen!

Dokumentation av skador

Godmorgon!
Jag var ju som bekant på studentfest i torsdags. Där befan sig även några personenr som inte kunde gå i högklackat. Galet lack blev jag när jag blev stämplad av en stilettklack för sjuttielfte gången. Dagen efter gjorde det väldigt ont när jag gick i mina gympaskor, så jag tog av mig dom för att kolla vad det var. LILLA blåmärkena!


Ser ni det decimeterstora blåmärket? Det syns iaf mer på riktigt!


Ser ni det lilla blåmärket under lilltån? Kan det kanske vara en av alla stilettklackar som är boven i detta dramat? Högst troligt!

Amanda - AJ! Jävla fjortisar!

Mammas födelsedag!

Hej och godkväll!
Igår var det studentfest. Gissa om det var kul! Att det var. Först var vi på världens förfest utanför frillesås hemma hos Gemina. Den lilla donnan (Gemina) blev tydligen väldigt varm när efter att hon kört som hen galning till busshållsplatsen för att hämta upp oss, så när vi kom in bestämmde hon sig för att strippa lite för oss! Det bör tilläggas att hon var Mr. Maffia, iklädd en skjorta, väst, slips, hatt solbrillor och ett par svarta byxor. När hon kom ut från toan hade hon endast på sig byxorna, slipsen, hatten och brilsen. Som vi skrattade. Linnéa som var en magiskfé försökte trolla bort bilden från sin näthinna, men jag tror inte att hon lyckades! HAHA!

Jag vet att det är jättetråkigt när man berättar om något internt, men jag var tvungen, så förlåt!

Nu ska jag börja städa mitt rum för halv 7 kommer släkten, och en halvtimme innan det kommer min Ola! Mys! Saknade honom igårkväll!

Amanda - aka. Marilyn Monroe ;) Bilder kommer inom kort!

Plugg + studentfest = katastrof

Ååh! Jag har egentligen värkligen inte tid med att sitta här! Särskilt inte med tanke på att vi idag fick ytterligare en uppgift av Yvonne, med andra ord har jag tre saker att göra på fredag! Grattulera mig! Men jag orkar inte plugga mer nu på ett tag. Finns miljoner andra saker jag har att göra (att sitta här är inte inräknat i de miljonerna)

Jag måste börja packa nu, det är nämligen så att i morgon är det STUDENTFEST! Ack vad bakis jag kommer vara på fredag. tyvärr har jag inte riktigt tid att vara det...



Temat är "Bokstaven M", gissa vem jag ska va? Tror ni det kan funka med extrem-mycke foundation, mörkbruna ögonbryn, kajalmålade ögon, knallrött läppstift, locktång, två burkar hårspray, en prick på vänstar kinden, en klänning och ett par höga klackar?

Amanda - Bara Chanel no5 som fattas! ;)

Humöret på topp...

Är det konstigt att man ångrar att man ens stack en fot utanför täcket? Nej inte en sån här dag! Bara kolla här:

1. Under den kyliga natten har mitt lås till cykeln förfrusit, så jag fick inte upp det imorse.
2. Bussen hade redan gått så jag var tvungen att be mamma köra mig
3. Mamma blir arg
4. Mamma tappar sina nycklar och blir ännu argare
5. Mitt tåg står inte på perongen när jag kommer
6. Mitt tåg är försenat 5 minuter
7. Mitt tåg är försenat 10 minter
8. Mitt tåg är försenat 15 minuter
9. Mitt tåg är försenat 40 minuter
10. Tåget som ska gå klockan 8 kommer och går
11. När 8-tåget har gått blir mitt tåg inställt
12. Jag och Linnéa får vänta ytterligare en timme på nästa tåg
13. Det står på TV-skärmarna att 9-tåget är 7 minuter försenat
14. 9-tåget kommer 12 minuter försent
15. Jag och Linnéa kommer försent till dagens andra lektion med 5 minuter (missade hela första lektionen p.g.a. punkt 5,6,7,8,9,11,12,13, 14) 
16. Vi har prov i religion som det går åt helvette på
17. Eftersom min cykel är hemma och förfrusen får jag gå hem
18. Om jag hade vetat att tåget skulle vara så försenat hade jag hunnit elda upp låset och cyklat till stationen, alternativt väntat på nästa buss, alternativt gått till stationen, och där med sluppit punkt 3 och 4.

Dags att avsluta denna underbara dag med lite härligt muskel-, träningslära- och sjukdomsläraplugg! En fin avslutning på en strålande dag.

Jag glömmde nämna en sak! Det snöade på min långa, raka väg hem! Oj så mycket gladare jag blev av det...

Amanda - Ironi, vad är det för nått?


Lördagkväll

Usch vad tiden går fort! Idag har den bara sprungit iväg! :/ Och jag som egentligen skulle pluggat hela dagen, men så blev det inte. Fick pluggat lite iaf, men på tok för lite! Nu sitter jag och väntar på min Ola som ska komma och hämta mig. Han snor en bil av sina föräldrar så att jag slipper cykla till honom. Sånt gillar vi! :) Särskilt i denna kyla! Men man kan iaf inte klaga på att det var vatt tråkigt väder idag! Jätte härligt och soligt har det varit, nästan bara mysigt att det är kallt då. Men nu när solen inte längre lyser på oss blir kylan desto mer outhärdlig.

AmandaGod natt, snart iaf! ;) 

Äntligen fredag

God middag!
Idag är vi lediga från skolan eftersom att vi fick hemmaarbete i historian. Det tyckte jag var väldigt bra eftersom jag har miljoner saker att plugga på just nu. Så jag gick upp halv 9 imorse och satte mig för att plugga på direkten. Efter två timmar, vid 11 började jag känna mig trött så jag bestämmde mig för att gå ner och äta frukost. Igentligen är det helt knäppt att jag kan vara uppe i två och ½ timme utan att ha ätit nånting. Men det är väl antagligen för att jag är van att äta frukost i skolan eftersom jag hellre sover när jag sitter på tåget :P Haha

Så nu har jag iaf ätit och det var riktigt gott ska jag meddela! Mina planer för idag är att plugga, plugga och åter plugga! Och sen om jag hinner ikväll ska jag nog försöka hitta på något annat! :D Om jag har tur vill säga ;)


Amanda - Nu har jag gjort mig förtjänt av ett AA-avsnitt! Eller hur?

Plugga var det!

Tjoho!
Just nu har vi galet mycket i skolan, och då passar det sådär lagom bra att bli förkyld och hostig igen... Trodde knappt att min hals skulle finnas kvar när jag vaknade i morse, med tanke på så mycket som jag hostade i natt! Men det gjorde den och jag tog mig till skolan, vilket var, enligt min mening, extreemt onödigt eftersom jag inte kunde vara med på träningen, som vi hade hela dagen. Så anledningen till att jag överhuvudtaget åkte till skolan var fysiologin, eftersom vi ska ha mega prov i hela träningsläran näst torsdag och därför behöver vara med på genomgångarna. Men vi gick inte igenom något som jag inte hade fattat om jag bara läst någon annans antecningar. Med andra ord hade jag ingenting att göra, förutom att kolla på när klassen körde step up. Jag som kunde vatt hemma och pluggat, men nej!

Som tur var fick vi sluta en timme tidigare, så jag kom hem i hyffsad tid iaf! :) Då slängde jag in kvällsmaten i ugnen, och medan jag väntade på den, det tog 2 timmar, pluggade jag hela tiden. Och nu eftermaten har jag pluggat hela tiden också. Men ändå känns det som om min tid inte kommer räcka till! :/

Nej vet nån va! Nu ska jag ta mig en kopp te och en panodil, så att huvudvärken släpper och sen blir det antingen sängen eller träningslära-plugg. Jag känner att mitt huvud röstar på det förstnämnda alternativet!

Amanda - "Ledig" imon!

Typiskt mig? Ja!

Jag har inte riktigt hunnit börja plugga än... Var "tvungen" att måla naglarna, har nämligen köppt två nya nagellack i helegn och jag har bara provat det rosa. Så nu, när det var lite halv skabbigt och avflagnat bestämmde jag mig fr att prova det lila! Sen ringde Ida och självklart får jag ju prata med henne då! :) Sen tar det ju en stund innan nagellacket torkar... Hmm! Med andra ord har jag hafft fullt upp! :P

Men nu ska jag iaf sätta mig och plugga! Dunder lovar! Ska bara städa rummet först...

Amanda - Vad då skjuta upp, jag?!?

Regn, regn, regn...

Det bara regnar och regnar och nu är jag galet trött på det! Kom nyss från skolan, när jag hoppade av tåget upptäckte jag att det var ännu värre väder här, än i Varberg. För ovanlighetens skull! Det var sånt där äckligt regn, som om man silar en spann med vatten. Typ. När jag kom hem var jag så blöt att det ran från mig. Masscaran var utsmetad ända till håret och mina vita strumpbyxor var näst intill genomskinliga. Dåligt! Men nu har jag fått upp värmen och tänkte kolla på ett AA-avsnitt innan jag ska börja med pluggandet. Galet mycket plugg nästa vecka.

Måndag: Kristendom- och islamprov
Tisdag: Sjukdomslära
Torsdag: Stort träningsprov
Fredag: Historiaprov och judendomsprov

Dessutom är det studentfest på torsdag, så man kommer må sådär på fredag...

Amanda - Gud giv mig styrk!

Godmorgon!

Idag börjar jag halv 11 med historia. Joy! Trots att jag egentligen har sovmorgon får jag ändå gå upp tidigt eftersom att mitt tåg går vid 9. Okej att jag egentligen inte behöver gå upp kl 7 för det. Men då kan jag ligga och dra mig när klockan ringer, sminka mig och göra mig i ordning i lugn och ro, och dessutom hinner jag äta frukost hemma! Vardags lyx, för alla andra dagar gör jag det på tåget eller i skolan, och det är inte lika gott eftersom jag då inte kan ta med mig mitt favvote pga den dumma termoskoppen som bara läcker hela tiden!

Jag sminkade mig nyss, och precis när jag var klar och tänkte sätta mig och blogga lite började jag nysa, verkligen mega-nysa. Ni vet så som bara jag kan? Typ 10-15 gånger i rad eller nått. Så masscaran blev aldeles utkletad så jag fick börja om igen. Som tur var gick jag som sagt upp tidigare så jag hann med det också! ;)

Amanda - fruuulle!

Dagens shopping ;)

Glömde att berätta att jag och Jonna shoppade lite idag med :) Eller jag shoppade och Jonna tänkte, som vanligt då! Haha! Det blev iaf två par ribbstickade strumpbyxor, trodde jag. Det visade sig att det bara var ett par som var ribbstickade, de andra paret var bara släta... Dåligt! Men det får gå ändå! Var inte så dyrt. Kostade bara 149 kr för dom två paren. Men lite surt är det allt! :P

Amanda - Dumma strumpisar!

Måndag

Hej!
Idag hade vi äntligen redovisning i psykologin! Jag och Jonna, den andra halvan var inte med av olika skäl... Sussanne, vår lärare var helt faschinerad av alla redovisningarna, och de redovisningarna jag såg stod alla och lästre rakt från papprena, typ. Med andra ord: Yvonne hade fått ett gravt utbrott, men inte hon. Jag fattar inte hur hon kan tycka det är bra när man står och rabblar massa psykologi-ord som ingen förstår? Jaja. Jag ska inte klaga!

Sen hade vi vårdpedagogik, sådär kul, men Maria är iaf fett söt ;) Efter det var det lunch och sen religion. Oj vad duktigt vi jobbade, Jonna, Linnéa och jag! Jag tror att Stefan var impad! haha

Nu har jag precis kollat ett AA-avsnitt och ska snart ringa ida om träningen ikväll. Ska på skivstång, kommer bli vääldigt jobbigt, men kul! Har inte tränat innan GC pga min förkylning och hosta. Men nu ska jag då börja igen. Ska bli skönt! Faktiskt ;)

Igår kollade jag och Ida dagboken, igen. Åh vad jag älskar den filmen! Helt underbar och så himmla hemsk och sorglig att man inte vet vad man ska ta vägen! ♥


Dessutom är inte Ryan Gosling, som spelar Noah i filmen, helt fel heller... Right?

Amanda - Fika på fredag Jonna? ♥

Fredags

Jag glömde i förra inlägget, när jag berättade om helgen, att säga att jag var hos Olas föräldrar i fredags och åt god mat och hade det trevligt. Blev även premiär för glögg och pepparkakor för denna säsongen. Åh jul-känslor! :D

Ida ringde innan. Vi kom fram till att vi inte hinner träffas innan maten, eftersom att båda ska äta ganska tidigt, så ist får vi träffas efter, men det gör ju ingenting! Vi ska köra till hemmakväll och när vi ändå är där kan vi ju köpa godis. Vilket sammanträffande!

Amanda - Fylleri är frivilligt vanvett!

Helgen

Tjoho!
Dålig uppdatering i helgen, har haft mycket för mig så jag har faktiskt något att skylla på! :)

Igår var jag, mamma och mormor på julmarknad i haverdal. Det är inte alls långt kvar till julen nu, och det tycker vi givetvis om! :D Det var mysigt och jag fick köppt mitt älsklings te. Så det var en lyckad tripp får jag nog säga. När vi kom hem hade jag lovat att massera Alfred, eftersom han har ont i svanken. Jag tror aldrig att jag har masserat någon som skrikti så mycket! Dock var det befogat, för oj vad muskelknutor han hade! Galet!
På kvällen cyklade jag hem till Ida för att förfest lite där, det var väldigt mysigt, när vi nu hade lyckats gjort oss iordning allihopa.. :P Det tog dock ett tag. Sen tog vi bussen in till stan för att kolla på modevisning för carlings inne på B&B. Där fick vi vip bord, tack vare min kära Ida som sitter med i studentkomitén :) Vi dansade hela natten och jag kan utan tvekan säga att jag aldrig trodde att jag skulle ha så kul inne på B&B.. Inga fördommar! ;)

Idag har jag inte fått mycket gjort... Legat i sängen och kollat på madagaskar och försökt att mota bort bakisångesten samt bakfyllan. Det gick tillslut och nu sitter jag här, eftersom jag är för trött för att städa. Hoppas på att Ida ringer i vilkensekund som hälst så att jag har en ursäkt för att lämna detta hus och kolla på "bilddagboken" (dagboken även kallad xD) och äta en stor påse godis. Det får jag, eftersom att jag är bakis. Eller hur?

Imorgon är det äntligen redovisning i psykologi. Har vatt klar ett tag nu och det ska bli skönt att få det gjort!


ruskigt gott!

Amanda - ge mig saltlakrits! ^^

Yoga

Idag var det yoga på schemat, hela dagen lång. Började med en jobbigare form där man blev riktigt svettig så som man höll på och flänga runt på matten. Sen var det teori, och som vanligt, när det gäller teori, så var det inte allt för himmla skoj! Luch därefter och sen lektion om styrketräning, vilket inte heller var super. Sen där emot, så var det yoga igen, och denna gången var det nån typ av meditations-yoga, så jävlans gott. Satt som nån annan jävla guru i en ring, bena i skräddarställning och händerna liggandes på knäna med tumme och pekfinger ihop, som om man skulle börja sväva i vilken sekund som helst. Det enda ord man skulle tänka var lugn, lugn, lugn o.s.v. Sen skulle man räkna till 10. Så fick vi lägga oss ner och man var helt borta, så kom Anna med en filt och bäddade in en as skönt. Den bäst träningen nånsin! HAHA!

Sen satte Linnéa och jag oss på Espresso House och myste med varsin chai latte och en browni (även kallad Linnéa och Amanda speciale :D) När jag skulle gå till perongen sa Linnéa att hon ville till halmstad hon med för att träffa sin pojk. Då kom jag med en snilleblixt och sa att hon kunde åka till halmstad, så det gjorde hon! Vi var fett olagliga, när konduktören kom låssades vi sova så att han inte skulle kolla på biljetterna, hon för att hon inte hunnit köpa biljett, och jag som moraliskt stöd. x)

Nu har jag precis duschat Det började spö regna när jag kom hem, så jag var dyblöt när jag klev innanför dörren, sådär lagom kul... Men säg nått som inte en dusch kan fixa! :) Tanken är att jag ska laga mat till hela familia nu (jag vet, jag är underbetald.. :P) Men dessvärre finns det inget att göra mat på, så det får vänta tills mamma kommer hem efter att hon har handlat. Då kommer hon va go och glad... NOT!

Amanda - jag tror jag har träningsvärk (?) i min käke. DÅLIGT!

En "klassisk Ida"

Amanda: Kolla vilka fina mappar jag har gjort! (Visar mina hemmagjorda mappar, var på en av dom är med Bruce Springsteen och Lars Winnerbäck på)
Ida: Oj vad duktig du är! Han var ju ganska sexig! (Pekar på en bild där Bruce sitter i en bil, när han är typ 25 år)
Amanda: Jag vet!
En stunds tystnad
Ida: (lite för sig själv och på grav london-dialekt) Roling stones
Amanda: Vad. Sa. Du?!
Ida: Sa jag nått dummt nu?
Amanda: Vad sa du?
Ida: Äh, det var inget. Men... det ser ju ut som han, ääh.. Lars Winnerbäck!
Amanda: Det är Lars Winnerbäck...
Ida: Jaha, men de andra är samma person?
Amanda: Nej, det är Lars Winnerbäck det också (pekar på en bild med en långhårig Lars)
Ida: Jaha, med dom andra är samma?
Amanda: Ja, Ida
Ida: Men var det inte han som spelade i Roling stoens? (Pekar på bilderna på Brucan)
Amanda: Nej, Ida!!
Ida: Men han är med i det bandet du var och kollade på i sommras?
Amanda: Det var inget band, det var en artist med ett band. Vad heter han? (Tittar lite menade på henne)
Ida: (Tänker efter en stund) ...öh, nej du, nu får du nog hjälpa mig!
Amanda: det börjar på B..
Ida: Boss!! (Överlycklig)
Amanda: The Boss, och han heter inte det..
Ida: Börjar hans förnamn också på B?
Amanda: Ja, Brrrrr...
Ida: BRUCE SPRINGSTEEN!
Förlåt mina hjältar, men jag älskar henne ändå! ;)

Amanda - Yoga imon :)

Hos Ida

Sitter i familjen Peterssons kök och väntar på att Ida ska komma tillbaka efter rundturen med Exa. Det är tänkt att vi ska plugga, men än så länge har det inte blivit nått. Vi har flängt halmstad runt för diverse saker och nu har vi precis blitvit klara eden morotskaka, blev dock två formar, och en kladdkaka. Mummsigt värre. Nu när Ida kommer tillbaka ska vi sätta oss och plugga religion båda två. Hon kristendommen och jag judendommen. Jippie yaj!

Båda två är sådär härligt övertrötta så att allting som händer och sker blir mega roligt! :) Sånna dagar gillar jag! T.ex. jag råkar av misstag hälla i en dl florsocker i grädden när den egentligen ska vara i philadephiaosten, det hela blev väldigt roligt eftersom att grädden nu knappt går att äta,trots att jag fick bort det mesta av flosockeret...

Att det kan ta så lång tid att ta sig runt ett dagis med en hund! Under tiden som hon har vatt iväg har jag gjort glasyr till morotskakan, diskat en kniv, bränt mig på en plåt, spolat vatten på fingret, svurit lite, kollat om kakan var klar, satt in kakan i ugnen igen och skriva hela detta inlägg... Men nu kom hon! :D

Amanda - plugga var det ja!

Höst, någon?

Jag ångrade mig, jag ska inte alls kolla på SATC-filmen. I stället ska jag ut i höst-rusket och gå en runda runt frennarp, sen, när jag har blivit av med den mesta överskottsenergin ska jag sätta mig, eventuellt lägga mig i min säng, och mysa framför TV:n med en varm kopp te. :)



Amanda - Det är sånna här dagar jag älskar hösten!

God morgon!

Jag vet att jag har sovmorgon, men nu var det så att jag vaknade av att min äldsta lillebror hade TV:n på ungefär högsta volym, och sen kunde jag inte somna om för jag var vrålhungrig! Nu har jag ätit frukost och där med mätt och belåten. :)

Att göra idag
    ♥ Titta på sex and the ciyt-filmen
    ♥ Plugga anatomi
    ♥ Plugga religion
    ♥ Städa mitt rum
    ♥ Ta en tripp in till staden

Har ju lite att göra ändå, trots att jag blv klar med historian redan i måndags!

Amanda - Dax att avverka först punkten på listan med en kopp te! :)

Massage

HEJ!
Idag har jag fått skön och välbehövlig massage av Elin. Min rygg har kramat livet ur mig ända sen G.C, så det var väääldigt gott! Eftersom bussen från kurorten kommer in två minuter efter att mitt tåg har gått satte jag mig, alldeles själv, inne på espresso house för att dricka en chai latte och plugga lite. Det gick över förväntan och jag blev klar långt innan nästa tåg skulle gå. :)


Nu är jag så hungrig att jag håller på att krivera, eftersom att maten på kurorten inte var så mycket att hurra för. Det känndes som om kocken tappat pepparkaret i maten och glömt att ta upp det. Det existerade ingen annan smak än just peppar. Men det bröde som finns där är ju som sänt från himmeln! Pappa ska dit på torsdag så jag har bett honom köpa en limpa :) Risken finns att min senila far glömmer detta...

Amanda - ledig imon, gud så skönt! :)

Hemma

Hemma från skolan idag. Orkar inte riktigt gå in på varför, men så är det iaf.Har tråkigt, orkar inte plugga mer nu, men det finns inte mycket annat att göra här... Känner mig sådär lagom tragisk (Y) Toppen

Amanda - Ola <3

Grattis far!

Idag är det fars dag och firandet började redan halv nio i morse då vi väkte honom med presenter, eller rättare sagt en present. En mp3 som han blev överlycklig för. :D Dagen har bestått av att jag, Anton och Alfred har lärt pappa hur man laddar in låtar på mp3:n. Eftersom vår musiksmak inte riktigt faller han i smaken fick vi först lägga över några album till dator. Det tog ett tag för vi fick inte göra det i vår takt, han skulle tvunget lära sig! Och det tog tid vill jag säga!

Resten av dagen har han gått runt och lyssnat på musik. Söt är han!



Idag har vi också vatt hos farmor och fikat. Pappa tog med sig sin skinnjacka för att farmor skulle sy in några knapar. Det var lättare sagt än gjort. Det slutade med att vi fick ta en tång och dra ut nålen...

Amanda - jag missade One Tree Hill, jävla tid! :/

Myskväll med Ida

Ikväll ska jag och Ida kolla på film, antagligen blir det sex and the city filmen, om vi kan hitta den vill säga... Först ska vi ut till Fia som har förfest. Vi ska ju självklart inte dricka något eftersom att Ida kör, och dessutom ska vi ju bara ligga hemma resen av kvällen. Men Ida ville dit och säga hej till folket, så jag hänger självklart på! :)

Alfred sa nyss att tomten är far till alla barnen går på tv4+, så jag tror jag ska sätta mig där i väntan på Ida!

Amanda - jul, nu tack!

Gran Canaria: Båtutflykt

Söndag 26/10 (min namnsdag ^^)
När vi var i Puerto Rico på fredagen hade vi köpt biljetter till en båtutflykt av en charmig svensk kille. Så på söndagen tog vi bussen tillbaka och hamnade på en ganska liten båt med ett 20-tal andra människor. Drickan var gratis, men jag kännde sådär mycket för att dricka alkoholhaltiga drycker. Lyckades dock hälla i mig en halv öl innan det blev äckligt, sen höll jag mig till pepsin. Vi fick åka en gummibåt in i några grottor och sen låg vi och solade och åt. Det var riktigt mysigt! :)

Amanda - bilder kommer, blogg.se hänger sig just nu..

Tjoho

Imorgon är det farsdag, och med detta i baktankarna åkte ja, mamma, Anton och Alfred till OnOff vi lunchtid för att köpa en mp3 till vår kära far. Det gick gansk smärtfritt och vi enades om en hyffsat fort, så vi bestämmde oss för att åka och hälsa på mormor. Där fick vi lunch, mormor hade precis bakat "mormor-bullar" som är vanligt bröd eller frallor, så vi åt tills det stod ut genom öronen på oss alla fyra. Då tog lilla mormor fram äppelpajen och tvingade i oss ännu mer. Men gott var det! :D

När vi kommit hem från mormor ringde jag ida för att höra om hur våra planer om att åka in till stan och ta en fika gick. Vi bestämmde oss dock för att åka till Eurostop och "titta" på kläder ist. Dock blev det inte så mycket tittande fr min del, vilket det borde blivit. Ist köppte jag ett par jeans och en poncho (jag vet att det är världens typ fulast ord, men den är väääldigt fin!)

Igår beställde vi studentmössor, och lita annat fint till studenten, bl.a. en vit tjocktröja där det står student 2009 på och självklart mitt namn, ett par trosor där det står godkänd och min personliga favorit: en svart t-shirt där det står absolut student i samma stil som det står på absolut flaskorna. Väldigt tjusigt må jag säga! :)


Så efter gårdagens beställningar och dagens shopping går jag snart i konkurs! Spara till Ayia Napa, någon?

Amanda - Mamma Mia låtar till mobilen, NU!

Fredag! :D

Tjoho!
Kom nyss hem från Eurostop med pappa. Köpte ett läppstift till studentfesten, som för övrigt är om 20 dagar.. :D Självklart fick jag dra upp honom ur sängen och när vitillslut åkte var det en halvtimma kvar tills det stängde... Sådär bra. Men jag hanköpa läppstiftet, pappa han kolla på parfym och vi var desutom inne på dresman. Joy!

Amanda - maten är klar! :D

Gran Canaria: Svart dag

Lördag 25 Oktober
Finns inga bilder på vad jag gjorde den dagen, tack gode gud för det! Det är frågan om jag någon gång i mitt liv har varit så bakis. Högst troligt inte! Hade en liten incident med städerskan som inte kunde ett ord engelska, och jag som inte kan ett ord spanska... Lyckades iaf ta mig upp när tjejerna kom hem efterstranden.. Hela tiden försökte Ida tvinnga med mig ut och äta, och till slut gick det. Var nog lika bra det för då hade jag inte ätit något på hela dagen.

Undertiden som vi gör oss i ordning kommer våra kära grannar, finnarna, in till oss. Sämre engelsk har jag noh aldrig hört, inte heller sämre ursäkt för att knacka på... Dom undrade om vi hade ett mobilbatteri, för deras var sönder. Sen helt plötsligt (?) frågade dom om vi ville följa med in i deras lägenhet och festa, vi sa att vi kanske kunde komma senare, för vi skulle ut och äta först. Då visade det sig att som hade snott räkor och en styckad gris från en restaurange. Bakis som jag var va det inte långt ifråh att jag spydde vid blotta tanken av den synen... Tillslut lyckade vi iaf få väck dom från vår dörr och vi kunde göra oss i ordning. Behöver jag säga att vi inte gick in där efter maten?

Amanda - Mitt mål i Ayia Napa är att inte må som jag gjorde då...

Sjuk :@

Jag är sjuk igen, någon som är det minsta förvånad? Skulle inte tro det, nej. Har haft ont i huvudet sen i tisdags kväll, var något bättre i går när jag gick upp, sen helt plöstligt, från ingenstan slog det till igen, och jag trode jag skulle gå sönder! Satan i gatan, lilla smärtan... Nu mår jag lite bättre, är dock långt ifrån bra, men jag har som bekant prov i morgon så jag får vara så god att plugga ändå! Det värsta med denna huvudvärken är att den inte går över. Det spelar ingen roll vilken medicin jag tar, hur mycket vatten jag dricker eller hur mycket jag än sover. DET GÅR INTEÖVER! Varför ska jag helatiden vara sjuk! Det är inte rättvist någonstans! Det går knappt två vackor utan att jag får lova att vara hemme igen. Skulle tippa på att jag har jordens sämsta imunförsvar, eller nått!

Amanda - tråååååååååååk

Gran Canaria: Puerto Rico

Fredag 24 Oktober
Fredagen tillbringades i Puerto Rico eftersom att vädret var lite si och så i Playa del Ingles. Sofies farfar hade sagt till henne att vädret oftast var bättre i Puerto Rico, så vi testade. Mycket bättre var det inte tyvärr... Jag och Emma blev ganska omedelbart rastlösa och bestämde oss för att kolla i affärerna som låg runt ikring. Hade redan på onsdagen sagt att vi kunde köpa en boll eller något och ha och leka med i vattnet så jag och emms tänkte titta efter det. Plötsligt såg vi den ultimata strand-leksaken. Den var ungefär 2 meter gånger 1,5 meter stor, blå och uppblåsbar! Bådas ögon vidgades till max när vi tittade på den som små barn tittar på en julgran full med julklappar under. Genast sprang vi tillbaka till Sofie och Ida och frågade om vi inte kunde köpa den. Dom gick med på det, och skuttande sprang vi tillbaka till affären där vi hittat vår stora skatt.

Det var dock lite problematik då vi skulle få in luftmadrassen (som jag döpte till bäbisch) i bussen när vi skulle tillbaka till hotellet. Men till slut gick det.

Tillbaks i lägenheten var det tempo som gällde eftersom vi var tvungna att va färdigätna redan till klockan 9 för då skulle vi på barrunda. Får nog lov att säga att vi åt semesterns godaste mat den kvällen. Galet gott.



Om barrundan behövs inte sägas så mycket... Det blev fullt ganska snabbt så att säga!

Amanda - Nästa resa är nu bokad! Ayia Napa se upp för Spa3!

Trött

Idag är jag så galet trött! Kunde knappt hålla ögonen öppna på fysiologion, och ännu värre var det så klart på massagen! Först masserade jag Gemina, sen bytte vi. Efter det fick vi rast, men jag kom aldrig riktigt upp från massagebänken så där sov jag i en halvtimme.. Sen var det ny massage, och eftersom Desiré  var sjuk kunde hon inte få massage, så hon masserade mig dubbelt så länge. Och jag bara älskar det. Dock kom Jonna och jagade upp mig och sa att vi skulle ta en minut över tre bussen, men så kom jag på den brilljanta idén att fråga Gemina om hon kunde köra oss in till stationen, eftersom hon dagen till ära har tagit körkort! Så grattis till den sötingen!

Nu sitter jag och har ångest för allt som borde göras men som jag inte orkar med. Kom på idag att vi på fredag har stort historiaprov. Joy! Dessutom har jag ju religionen att tänka på. Dubbelt kul med andra ord!

Helst av allt vill jag bara lägga mig i sängen nu och sova tills solen går upp (och lite till...) men det går verkligen inte för sig. Särskilt inte om jag vill få godkänt på proven.

Amanda - maaat!

Och i väg bar det...

Nu ska jag iväg till min Ola ♥ Ska dissuktera ekonomi hade jag tänkt, galet så romantisk jag är! Haha! Men halva klassen ska ju till Ayia Napa och jag behöver hans råd, så så får det bli!

Blev inte mycket pluggande trots att jag lämnade datorn. Bestämmde mig för att laga mat ist, mycket roligare än träningslära! För att inte tala om religion!

Amanda - Nej nu måste jag kila!

Gran Canaria - första stranddagen

Torsdag 23 Oktober
Vaknar på morgonen och vi allihop blir lite små deppiga när vi inte ser solen, så kommer vi fram till att den inte har gått upp över vårt hotell eftersom att det är det högsta huset i Playa del Ingles, och solen bara skiner in på vår balkong på eftermiddagen/kvällen. Så vi går ner till frukostbuffén med (för) stora förväntningar. Det var inte mycket där nere som gick att äta. Dock var mackorna förvånansvärt bra, men osten var lite småäcklig, och yoggin alldeles rinnande. Men vi överlevde på det, gick upp till vår lilla lägenhet, slängde på oss våra bikinis och knata ner till stranden som låg lite längre bort.

Där plaserade vi oss på varsin solstol, de enda gångerna vi förflyttade oss där i från var när vi skulle svalka av oss i havet, som för resten hade galet stora vågor, och när vi skulle äta. Dagen till ära gick vi och satte oss på en servering vid stranden.

På kvällen tog vi en taxi in till kahsba, ett köpcenter, för att äta mexikansk mat inne på cafe opra. Där fick vi världens charmigaste kille som servitör och vi gillade det. Han sjöng och dansade för oss och var allmänt trevlig! Sen åkte vi hem till hotellet, för nästa dag hade vi köpt biljetter till en barrunda. Det var lilla, det vill jag lova!

Amanda - längta tillbaka, någon?

Skolan igen

Tillbaks till skolan idag efter lovet. Det var väldigt längesen jag var där nu, var ju sjuk innan GC, och sen har det som sagt vatt lov. Kändes så där bra när man ska börjar med en redovisning, sen ett prov. Men det blev ganska lugnt eftersom att Jennifer inte var där och därför kunde vi inte redovisa. Sen kunde jag inte göra provet heller eftersom jag inte hade kunnat få tag på böckerna under lovet. Hade tänkt att ta hem religionboken på måndagen innan lovet, men då var jag inte i skolan, så jag har inte kunnat plugga något. Ska göra det på fredag så att jag slipper ha det hängande över mig!

När jag satte mig här var tanken att jag skulle renskriva vårdpedagogiken och börja på träningsläran, men så ko jag på att jag missat massa Andra avnyn-avsnitt så jag kollade på två avsnitt ist, och så hamnade jag här...

Jag har sån jävla lust att gå på skivstång med Ida ikväll, men jag känner att min hosta hindrar mig :/ Hela dagen har jag hållt på att hosta upp lugorna, värst var det när det var redovisningar... Bra tajming! :P

Amanda - Just searching for a world with some soul - Bruce Springsteen ♥

Sista lovdagarna

I fredags var det Underbar, förfest hemma hos Chrille och Linnéa, med Jonna och hennes kompis! Riktigt trevligt hade vi det! Särskilt när vi spelade ölspelet och hittade på egna regler eftersom att vi inte kom ihåg de riktiga! ;)

Innan underbar var jag med mamma och pappa i Ullared och shoppade lite :) Hittade den perfekta kläningen till studentfesten, för endas 39.95! Kap, någon? Hittade även lite andra saker, t.ex. ett par lila leggins! Passar skitbra till min stora gråa mjukiströja, blir väldigt mycket 80-tal över det hela! :D

Gårdagen spenderade jag med Ola :) Låg och myste heladagen, har längtat efter det nu när jag var i väg och fått sova själv. (eller själv å själv, brevid en Ida som pratar i sömnen och snarkar som en hel karl :P) Va i vilket fall som helst väldigt mysigt! ♥

Nu har jag bakat morotsmuffins, eller jag orkade inte klicka upp det i småformar så jag la allt i en stor kakform ist. Hoppas på att det blir lika bra för det! :) Till det gjorde jag en sås med philadelphiaost och citron. Mumma!

Under vår vistelse på Gran Canaria kom jag och Sofie på att vi missat väldigt många avsnitt av andra avenyn, så jag tänker ta igen lite nu och passa på att kolla på några avsnitt när jag ändå är ensam hemma.

Amanda - hopps på något spännande i AA!

Gran Canaria: Res-dag

Onsdagen den 22:a oktober
Dagen började tiidigt! Jag gick upp halv 4 för att Håkan, Sofie, Emma och Ida skulle komma och hämta mig kl. 04.40! Joy! I bilen var det fullt ös, till ungefär ängelholm där alla fyra passagerarna slocknade ganska så omgående...

Framme i Malmö och svågertorp var tåget inställt och vi fick stå ute i kylan och vänta på nästa tåg i våra sommarkläder. Sådär varmt var det... Tåget kom iaf så småningom och det var minst sagt knökat! Vi stod och trängdes med våra enorma väskor bland alla irriterade och morgontrötta människor. Inte den bäst tågresan jag vatt med om...

Det gick snabbt inne på Kastrup, vi hamnade först i kön till inchekningen. Sen var det fritt fram att shoppa och äta! Tiden fördrevs i taxifreeshoppen och vi behövde inte vänta vid gaten i mer än max 10 minuter. Vi kom på planet, som för övrigt hade Bamses farmor på bild vid dörrarna, och där satt vi ett tag och väntade innan jag krampaktigt höll Emmas stackars hand undertiden vi lyfte. Flygresan tog 5 timmar och 20 minuter, undertiden kollade vi på film och åt mat som inte var värd många ören! Landningen var ingen höjdarupplevelse, varken för mig eller för Emma. Jag satt och hyperventilerade och kramade Emmas hand och hon satt och hade ont i öronen. DÅLIGT!

Planet



Transfern till hotellet gick fortare än väntat, när vi fått nycklen till vår lägenhet kollade vi först runt, sen kastade vi på oss våra bikinis och gick ner till stranden nedanför.

På kvällen åkte vi till ett köpcenter för att äta och festa, maten var ingen höjdare, dom ända barerna som fanns där var gaybarer så vi åkte till ett annat ställe där vi fick reda på att klubbarna öppnade vid 2, då var klockan runt 10 och vi orkade inte sitta och vänta på en bar så vi åkte hem och la oss för att nana.



Amanda - Ingen dålig första dag inte!!


RSS 2.0